Πως θα μειωθεί το μπάτζετ;

Η εξαγγελία χθες του Σάββα Κάκου από το Anorthosis24 για μείωση του μπάτζετ στο 1,5 εκ. Ευρώ, αναμφίβολα δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο θα επέλθει αυτή η μείωση.

Τα συμβόλαια που λήγουν αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ λίγα, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να είναι δεσμευμένοι και για τις επόμενες χρονιές. Λογικά θα υπάρχουν κάποιες πωλήσεις ποδοσφαιριστών, που θα φέρουν οικονομική ανάσα στο σωματείο και την ίδια ώρα θα αποδεσμευτεί στο συμβόλαιό τους από τον προϋπολογισμό.

Είμαστε ένα σωματείο που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει αρκετά και θα δώσει και άλλα πολλά για αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών. Μόνο για τα κριτήρια Ιουνίου, θα πρέπει να βρούμε μισό εκατομμύριο για Ντομπρασίνοβιτς και Περόνε. Δηλαδή, δύο ποδοσφαιριστές θα πάρουν χωρίς να έχουν δουλέψει για αυτά τα χρήματα, το ένα τρίτο από το σχεδιαζόμενο προϋπολογισμό του χρόνου. Δεν εννοούμε πως αυτά τα χρήματα θα είναι στον προϋπολογισμό, αλλά θέλουμε να καταδείξουμε τα τεράστια λάθη του παρελθόντος.

Πριν λίγους μήνες, οι διοικούντες είχαν πει πως σε όλα τα συμβόλαια, υπάρχει όρος που λέει ότι σε τυχόν αποδέσμευση ποδοσφαιριστών, θα πάρουν ως αποζημίωση μόνο δύο μισθούς και όχι το υπόλοιπο του συμβολαίου. Για να δούμε λοιπόν αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, κάποιοι ποδοσφαιριστές θα προτιμήσουν από μόνοι τους να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού, κυρίως στο εξωτερικό, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας αυτό το διάστημα. Λογικά σε έτσι περιπτώσεις, τα συμβόλαια θα λυθούν κοινή συναινέσει και των δύο μερών.

Το μεγάλο στοίχημα είναι οι αποδεσμεύσεις να μην στοιχίσουν στην ομάδα, και αυτό θα το ξέρουμε σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ