Άλλοι αναγνωρίζουν το βάρος της φανέλας που φορούν, εμάς…

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Anorthosis24.

Βλέποντας την ομάδα απέναντι στην ΟΜΟΝΟΙΑ στο ΓΣΠ η μνήμη γύρισε κάποια χρόνια πίσω. Θλιβερά χρόνια που κρίνω σκόπιμο να μην αναφέρω και να σας θυμίσω. Δυστυχώς φίλοι μου, όπως φαίνεται δεν έχει φτάσει ακόμα η πολυπόθητη μέρα της λύτρωσης. Έχουν προφανώς γίνει κάποια βήματα προόδου, τα οποία όπως διαπιστώνεται εκ των υστέρων, δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.

Το 4-0 είναι πολύ βαρύ, και ακόμα είναι πιο βαρύ αν αναλογιστούμε ότι η Ομόνοια κατάφερε να μας ξεπεράσει και να μας ρίξει στην τρίτη θέση, αφού κάλυψε 20 ολόκληρους βαθμούς. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας έχουν υποστεί δεν ξέρω πόσες φορές μείωση μισθού και παίζουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι, ενώ το επαγγελματικό τους μέλλον φαντάζει πολύ αβέβαιο.

Η διάφορα όμως μαζί μας, έγκειται προφανώς, στο γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, οι οποίοι είναι κλασσικό παράδειγμα προς μίμηση για κάποιους, εμφανώς αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην ιστορία της ομάδας που αντιπροσωπεύουν,  αλλά και το βάρος της φανέλας που φορούν. Φαίνεται κάποιοι έχουν μεριμνήσει για να τους εμπεδώσουν αλλά και για να τους υποβάλουν το βάρος της φανέλας καθώς και την ευθύνη που βαραίνει  τις  πλάτες τους, απέναντι στον κόσμο και την ιστορία της ομάδας τους. Και μπράβο τους λέω εγώ.

Κάτι που εμφανώς απουσιάζει παντελώς από τους ποδοσφαιριστές της δικής  μας ομάδας. Απομονώνοντας δυο φράσεις από τις δηλώσεις του προπονητή, προσωπικά συμπεραίνω ότι η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι τουλάχιστον ανεξέλεγκτη. Αναφερόμενος στους παίχτες τουρίστες, λέει: «Αν μου ζητηθεί από τη διοίκηση, θα τα πω όλα αυτά» και τελειώνοντας σημειώνει: «Εγώ είμαι πρόθυμος, αν μου ζητηθεί, να πω πώς θα πρέπει να λειτουργεί η ομάδα».

Στο τέλος της ημέρας, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η διοίκηση δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στην ομάδα. Δεν γνωρίζουν με λίγα λόγια τι κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής, πως συμπεριφέρεται, πόσο ενδιαφέρον επιδεικνύει, πόση προσπάθεια καταβάλλει κλπ και προφανώς δεν υπάρχει άτομο της διοίκησης που να παρακολουθεί από κοντά και στενά την κατάσταση. Και δεν αναφέρομαι σε έμμισθους. Αυτή δεν είναι δουλειά των υπαλλήλων. Είναι δουλειά του εργοδότη η επίβλεψη του εργαζόμενου. Όταν ο εργοδότης μονίμως απουσιάζει είναι αυτονόητο ότι ο υπάλληλος  «θα κάνει της κκελλές του» που λέμε.

Το πιο τραγικό όμως, είναι το συμπέρασμα του προπονητή ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν λειτουργεί όπως πρέπει και ότι δεν έχει γι αυτό γνώση η διοίκηση. Αν του ζητηθεί λέει θα τους πει πως πρέπει να λειτουργεί η ομάδα! Δηλαδή μέχρι τώρα δεν ζητήθηκε από τον προπονητή που κλήθηκε να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες, η άποψη του για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η ποδοσφαιρική ομάδα. Έτσι απλά όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό.

Δεν νομίζω να έχει λόγους να στρέψει την προσοχή αλλού ο προπονητής, για τις αποτυχίες, κάθ ότι ο άνθρωπος «παίζει εκτός συναγωνισμού» που λέμε, άρα πιστώνεται για αυτό που είπε. Εξάλλου είναι ηλίου φαεινότερο ότι το πράγμα δεν λειτουργεί σωστά. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό και ότι κάτι δεν πάει καλά είναι εμφανές.

Στο σημερινό ποδόσφαιρο, με τις διαφορές στη δυναμικότητα των ομάδων να έχουν σμικρυνθεί στο ελάχιστο, η λεπτομέρεια κάνει τη διάφορα. Εγώ λέω ότι οι πολλές λεπτομέρειες μαζί κάνουν όχι μόνο την ουσία αλλά και τον πρωταθλητή και τίποτα σε αυτό το χώρο δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη. Δυστυχώς συμπεράνουμε όλοι σήμερα ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι τα τελευταία χρόνια όλες εναντίον μας.  Σήμερα αποδεικνύεται πλέον,  ότι ο τίτλος δεν χάθηκε αποκλειστικά λόγω ξένων λαθών, αλλά από καθαρά δικά μας λάθη εκ των έσσω. Σίγουρα έχουν γίνει εγκλήματα εις βάρος μας, από εξωγενείς παράγοντες, αλλά ευκαιρίες είχαμε πολλές για να επανέλθουμε και δυστυχώς τις κλωτσήσαμε όλες. Κρίμα.

Εύχομαι να έχουμε μάθει από τα λάθη μας και να επανέλθουμε σύντομα δριμύτεροι. Μέχρι τότε όμως,  οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε στο πλευρό της ομάδας. Έχουμε όλοι το δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική στη διοίκηση, εξάλλου ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος, έχουμε όμως όλοι χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται καλόπιστα προς όφελος της ομάδας. Πρέπει να τους στηρίξουμε έμπρακτα και να τους δώσουμε την ευκαιρία να μάθουν από τα λάθη τους και να κτίσουν σε αυτά για το μεγαλείο της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ.

Ανόρθωση Αμμόχωστος Επιστροφή.

Π.Χ

Στροβολος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ