Να το χαίρονται το «δίκαιο» πρωτάθλημα τους

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Anorthosis24.

Όταν η ομάδα μας βρισκόταν στο +6, οι ΑΠΟΕΛίστες έβγαιναν με άνεση και έλεγαν πως το πρωτάθλημα είναι δικό τους. Πράγματι, με τα έτσι και τα θέλω τους κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα που ήταν εις βάρος τους. Η εικόνα που είχε η ομάδα τους στον πρώτο γύρο, ήταν τόσο άσχημη, που η έξοδος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τέλος της χρονιάς, ήταν δεδομένη.

Την ίδια ώρα εμάς μας βαρυφόρτωναν με κίτρινες, με κόκκινες, έκαναν σεμινάρια για τα φάουλ του Λαβόρδε, έκαναν εκστρατεία για να τιμωρηθούν οι Αλέξα και Ρονκάτο που προκαλούσαν την κερκίδα της Ομόνοιας (της οποίας ο οπαδός που έριξε την παραλίγο εγκληματική κροτίδα ακόμη αγνοείται).

Έκαναν τα πάντα και το κατάφεραν. Να το χαίρονται το «δίκαιο» πρωτάθλημα τους. Κρίμα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει αξιόπιστο. Και πώς να γίνει όταν αλλάζουν οι αποφάσεις από τη δικαστική πιο εύκολα κι από μια γυναίκα που πάει για shopping therapy.

Πώς να γίνει όταν βρίσκονται ντοπαρισμένοι παίκτες και τα δείγματα των ούρων τους κάνουν φτερά; Πώς να γίνει όταν παίκτες τους έχουν προβλήματα υγείας και στο τέλος αντί να γίνει έρευνα από τα πολλά κρούσματα που κατά “σύμπτωση” ήταν όλα στην ομάδα τους, το θέμα τελικά “χάνεται” από τις ειδήσεις;

Το παρασκήνιο του Φοίβου και της ΚΟΠ ξεκίνησε εντατικά. Παιχνίδια που ξεχνούσαν οι διαιτητές να σφυρίξουν τη λήξη τους μέχρι να σκοράρει η ομάδα του κατεστημένου (βλ. ματς με ΑΕΛ), γκολ που σημειώνονταν ακόμη κι όταν η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου (βλ. ματς με Ομόνοια), στημένα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, Εθνικό Άχνας και Σαλαμίνα, όλα αυτά ήταν που τους έφεραν από το -6 στο +6.

Πρόεδρε απέτυχες

Κι εδώ είναι που φταίει η διοίκηση μας, που επέτρεψε να γίνει αυτό. Με ανακοινώσεις που έπρεπε να βγουν εδώ και καιρό, η Ανόρθωση έχασε το φετινό πρωτάθλημα καθαρά παρασκηνιακά. Να μη παραμυθιαζόμαστε, τέσσερις αγωνιστικές μένουν και το παρασκήνιο τους δύσκολα θα αλλάξει το σκηνικό.

Ο Σάββας Κάκος έχει αποτύχει. Δεν κάνει για πρόεδρος της Ανόρθωσης. Προς Θεού, δεν λέμε ότι δεν είναι Ανορθωσιάτης. Απλά δεν μπορεί να αντικρούσει τον μοχθερό τρόπο που λειτουργά το ΑΠΟΕΛ. Το μόνο που μπορείς να κάνει είναι ανούσιες συνεντεύξεις Τύπου και να εκδίδει γελοίες ανακοινώσεις που μας εκθέτουν σαν ομάδα και σαν ιδέα.

Λόγια, λόγια, λόγια αλλά από πράξεις τίποτα. Κατάφερες να κάνεις το πανηγύρι σου, να μπει το όνομα σου στην ιστορία (η οποία είναι μαύρη καθώς το μόνο που μπορείς να υπερηφανεύεσαι είναι ο φετινός τίτλος πρωταθλητή χειμώνα, ακόμα και μετά τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς καταφέραμε να πανηγυρίσουμε έστω και κύπελλο). Με τα λόγια τα πολλά το μόνο που κατάφερες ήταν να μας κάνεις να ακουγόμαστε σαν ξιπασμένοι οπαδοί παρά σαν οπαδοί μιας μεγάλης ομάδας. Εσύ και οι συνεργάτες σου καταστρέψατε την ιδέα της Ανόρθωσης με την μεγαλομανία σας και θα είναι καλό να δώσετε τη θέση σας σε νέα άτομα για να γυρίσουμε επιτέλους “σελίδα”. Σε όσους θέλουν να αφήνουν πίσω τους το παρελθόν, λυπούμεθα μα δεν κάνετε καλό έτσι στην ομάδα μας. Το να ξεχνάς επιλεκτικά το παρελθόν σου για να καλύψεις τις βρωμιές της ομάδας, αυτό μεγαλώνει το καρκίνωμα παρά το θεραπεύει.

Καιρός για αλλαγή

Η Ανόρθωση χρειάζεται αλλαγή, με πρόσωπα αγνά, τίμια και που δεν έχουν οποιοδήποτε παρελθόν με τα γεγονότα του 2008. Δυστυχώς όσοι όλοι σιωπούσαμε αντί για καλό κάναμε παραπάνω κακό στην ομάδα. Οι απειλές των τσιρακκιών της διοίκησης θα πρέπει να σταματήσουν και να καταλάβουν ότι η σειρά τους έχει τελειώσει. Να αφήσουν νέα άτομα να έρθουν μέσα, κι αν θέλουν να βοηθούν, να συνεισφέρουν οικονομικά, αφού είναι ικανοί να γίνουν και χαμάληδες για το πραγματικό καλό της ομάδας μας.

Κ.Π

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ