ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Η κριτική των ποδοσφαιριστών

Δεν πήραμε ένα παιγνίδι που θα έπρεπε αν θέλαμε να πιστεύουμε βάσιμα στον τίτλο. Αγωνιστικά η ομάδα στάθηκε καλά αμυντικά, κατάφερε και περιόρισε τον αντίπαλο ωστόσο επιθετικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Το Αnorthosis24.net κριτικάρει ένα προς ένα του πρωταγωνιστές.

Μάστρου: Κράτησε το μηδέν και εκεί όπου χρειάστηκε δήλωσε παρών. Είχε καίριες αποκρούσεις στο ενεργητικό του και έδειξε ότι στην μέρα του κατεβάζει τα ρολά. Μοναδικό μελανό σημείο ότι τα βολέ που επιχειρούσε ήταν δώρο της μπάλας στον αντίπαλο. Αυτοσκοπός πλέον για τον ίδιο να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και να αποκτήσει την σταθερότητα που χρειάζεται.

Ντουάρτε: Πολύ καλύτερος από ότι τον αναμέναμε, κράτησε σωστά την γραμμή του και περιόρισε τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ, και με όπλο την ταχύτητα του πετύχαινε γρήγορες επιστροφές. Ωστόσο επιθετικά παρά τα λίγα ανεβάσματα του δεν κατάφερε να βγάλει τη σωστή μπαλιά ούτε να δώσει σημαντικά στηρίγματα στον Λαβόρδε.

Αβραάμ: Δεύτερο σερί παιχνίδι βασικός, δεύτερη σερί θετική εμφάνιση. Δέχθηκε νωρίς την κίτρινη κάρτα αλλά κράτησε σωστά την γραμμή του. Είχε και αυτός μερικά ανεβάσματα αλλά η ανυπαρξία της αριστερής μας πλευράς δεν τον κατέστησαν σε κανένα σημείο απειλητικό.

Ίλιτς: Αυτός ήταν ο Ίλιτς που ξέραμε, πραγματικός βράχος που βοήθησε ούτως ώστε να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα.

Ζόρζε: Αρκετά θετικός ο Πορτογάλος, καθώς μαζί με τον Ίλιτς ήταν οι στυλοβάτες της άμυνας.

Αλέξα: Προσπάθησε, πάλεψε και κέρδισε ορισμένες μονομαχίες ο Ρουμάνος αλλά δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε να πάρει. Αρκετά καλός στις αναχαιτίσεις, μέτριος στο να βγάλει την ομάδα μπροστά. Ο Νταν μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα.

Σκοπελίτης: Όργωσε το γήπεδο, έδωσε στηρίγματα στα άκρα. Πραγματικό μηχανάκι και απαραίτητος ποδοσφαιριστής σε έτσι είδους παιχνίδια. Στο δημιουργικό τομέα όμως υστέρησε, βεβιασμένες κινήσεις και λανθασμένες μπαλιές. Φυσικά η δουλειά του στο γήπεδο είναι να κόβει και ως έτσι πρέπει να χρησιμοποιείται.

Σπαντάτσιο: Πενιχρή η παρουσία του Βραζιλιάνου στην ομάδα, χάθηκε μεταξύ άκρου και άξονα. Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητικός και ούτε να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες της. Σε ένα τέτοιο ματς περιμέναμε πολύ περισσότερα από τον Σπαντάτσιο. Η θέση του στην ενδεκάδα πρέπει να θεωρείται επισφαλής.

Λαβόρδε: Δεν άλλαξε μόνο εμφανισιακά αλλά και μέσα στο γήπεδο ο Κολομβιανός. Αγωνίστηκε πολύ πιο πίσω από ότι μας συνήθισε και πρόσεχε πολύ να κρατά την θέση του ανασταλτικά, κάτι το οποίο του στέρησε πολλά από τα φαρμακερά του ανεβάσματα. Αμυντικά τα πήγε καλά και βοήθησε τους συμπαίκτες του, ωστόσο επιθετικά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του παρά μόνο σε δύο φάσεις.

Λαμπάν: Δεύτερη σερί εμφάνιση στην ενδεκάδα για τον Βενσάν Λαμπάν, ωστόσο δεν φάνηκε όσο θα έπρεπε. Χάθηκε και αυτός μέσα στο κέντρο, δεν πήρε τις αναμενόμενες πρωτοβουλίες και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Ρέζεκ: Ο μεγάλος άτυχος του ματς, στα 35’ λεπτά που αγωνίστηκε προσπάθησε έχασε μια καλή ευκαιρία και έδειξε έτοιμος να κτυπήσει στην κόντρα.

Οκκάς: Δεν κατάφερε να προσδώσει τα στοιχεία που τον διακατέχουν μέσα στην ομάδα. Ήταν πρωταγωνιστής στην φάση που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Ρονκάτο: Μπήκε ως αλλαγή και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο, βοήθησε στα μαρκαρίσματα στην πλευρά του, επιθετικά περιορίστηκε σε ατομικές προσπάθειες που έμοιαζαν παραπάνω ως επιθέσεις αυτοκτονίας.

Αντιτς: Μπήκε στο γήπεδο λόγω της αποβολής του Ντουάρτε, αγωνίστηκε πολύ λίγο ωστόσο κράτησε την πλευρά του. Δικαιούται να διαμαρτύρεται για το αντιαθλητικό κτύπημα του Μπενασούρ που απλά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ