Απαίτηση η τρίτη σερί νίκη

Το δικό της σερί τρέχει η ομάδα μας στην φάση των ομίλων με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, καθώς στις τελευταίες δύο επισκέψεις πήρε ισάριθμες νίκες. Από την έναρξη του θεσμού  το 2008 μέχρι σήμερα τα παιγνίδια στο Γ.Σ.Π κόντρα στον ΑΠΟΕΛ είχαν τις δικές του ιδιαιτερότητες. Διεξήχθησαν ματς κάθε είδους, από φιέστες μέχρι αγγαρείες. Το Σαββατιάτικο αποτελεί αναμφίβολα το πιο σημαντικό ματς της ομάδας μας. Ας δούμε όμως τι έγινε τις προηγούμενες χρονιές

2007-08 (28η αγωνιστική)

Έτοιμοι για την στέψη ήταν οι ποδοσφαιριστές μας, καθώς η νίκη ισοδυναμούσε με μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Ωστόσο το τέρμα του Νικολάου 10 λεπτά πριν την λήξη δεν ήταν αρκετό καθώς ο Ζε Κάρλος ισοφάρισε στην εκπνοή του ματς, τέρμα το οποίο δεν μας χάλασε καθώς τα πανηγύρια είχαν ήδη ξεκινήσει.

2008-09 (29 αγωνιστική)

Σημαδιακό ήταν το παιγνίδι αυτό, καθώς ήταν το τελευταίο του Τιμουρ Κετσπάγια στον πάγκο της Ανόρθωσης. Η ομάδα μας με τα χιλιοειπωμένα προβλήματα της τότε εποχής έχασε με 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ, μια ήττα που στην ουσία σήμανε την μαθηματική εξανέμιση των ελπίδων μας καθώς στην ουσία ο τίτλος χάθηκε από τον εμφύλιο που ταλάνιζε την ομάδα.

2009-10 (30η αγωνιστική)

Ματς για την δεύτερη θέση διεξήχθη την χρονιά αυτή. Η ομάδα μη μπορώντας να νικήσει τον ΑΠΟΕΛ την 3η αγωνιστική στο Αντώνης Παπαδόπουλος έδωσε στην ουσία τον τίτλο στην Ομόνοια και ως εκ τούτου το παιγνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία είχε κίνητρο την δεύτερη θέση. Η ομάδα κατώτερη και του πιο απαισιόδοξου φιλάθλου έχασε με 1-0 και ως εκ τούτου περιορίστηκε στην 3η θέση

2010-11 (31η αγωνιστική)

Ο Καφού αμαύρωσε την γιορτή, καθώς σε ένα ματς φιέστα από τον αντίπαλο ο Καφού δεν φέρθηκε ευγενικά και με γκολ που σημείωσε έδωσε την νίκη στην ομάδα με 0-1. Στην ουσία ήταν ένα αδιάφορο παιγνίδι καθώς τα πάντα είχαν κριθεί προηγουμένως.

2011-12 (28η αγωνιστική)

Φιλί ζωής πήρε η Ανόρθωση πέρσι, αφού επιβλήθηκε του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και αναπτέρωσε τις ελπίδες που διατηρούσε για τον τίτλο οι οποίες όμως εξανεμίστηκαν δυο αγωνιστικές αργότερα. Ο Λαβόρδε έκλεψε την παράσταση στο παιγνίδι αυτό, καθώς με ένα σόλο από την δεξιά πλευρά απέφυγε ότι βρήκε μπροστά του και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ρέζεκ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με ακόμη μια περίτεχνη ατομική ενέργεια σημείωσε το δεύτερο γκολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ