Αδυναμία διοίκησης

Αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας, το διοικητικό μοντέλο της Ανόρθωσης απέτυχε παταγωδώς. Δεν περιμέναμε βέβαια την χθεσινή μέρα για να το επιβεβαιώσουμε, απλά χθες μπήκε η ταφόπλακα!

Από που να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει; Το τι έγινε στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί. Τα όσα γίνονταν κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τα περιβόητα πλέον “sms” που αντάλλαζαν διαιτητές, είναι πλέον γνωστά και επιβεβαιωμένα από φιλάθλους αλλά και δημοσιογράφους που ουδεμία σχέση έχουν με την Ανόρθωση.

Τα όσα έγιναν δε μετά τον αγώνα, καταδεικνύουν το πόσο έχει χαθεί το παιχνίδι. Τα γνωστά πηγαδάκια έξω από την Ανατολική – από κόσμο ο οποίος βέβαια ελαύνεται από αγνά κίνητρα – δίνουν και παίρνουν σε κάθε αγωνιστική. Ήταν αναμενόμενο πως τώρα που ο Λεύι – ο οποίος απορροφούσε όλους τους κραδασμούς μέχρι χθες – αποτελεί παρελθόν, ο κόσμος θα τα έβαζε με τους παίχτες. Ποιό μέτρο λήφθηκε για να μην έχουμε παρατράγουδα; Αν κάποιος δοκίμαζε να επιτεθεί ή να πετάξει ένα αντικείμενο σε ποδοσφαιριστή, τι θα γινόταν;

Από το γήπεδο, ορισμένοι οπαδοί απεχώρησαν πετώντας καρέκλες και πλακάκια. Την περασμένη φορά επετέθησαν σε παίχτες στον χώρο στάθμευσης. Αυτή τη φορά, πήγαν ένα βήμα πιο κάτω, ξεσπώντας στα αυτοκίνητά τους στα βοηθητικά. Τι προφυλάξεις πήραμε για να το αποτρέψουμε;

Αντιλαμβάνεται κανείς, πως η μέχρι τώρα τακτική μας σε όλα τα επίπεδα δεν μας βγαίνει. Με τα “σεις και με τα σας” στα θέματα διαιτησίας, με πομπώδεις διακηρύξεις για τα εισιτήρια και άτακτες υποχωρήσεις αργότερα στο σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της χρονιάς, με τις εκδηλώσεις και τα παρτάκια κάθε τρεις και λίγο, με το κλείσιμο του ματιού σε κρούσματα βίας και παραβατικότητας εντός και εκτός γηπέδων και τα χαϊδέματα στους ποδοσφαιριστές, καταλήξαμε εδώ που φτάσαμε.

Για πολλοστή φορά, να πούμε ότι δεν έχουμε κάτι με τα άτομα ως τέτοια, ούτε το θέμα είναι προσωπικό. Δεν μπορεί όμως οι θέσεις σε ένα συμβούλιο ομάδας ποδοσφαίρου ουσιαστικά να αγοράζονται. Διαθέτω χρήμα, δεν εξυπακούει ότι γνωρίζω από ποδόσφαιρο. Πως μπορώ να επιβιώσω στο παρασκήνιο. Ότι μπορώ να διοικήσω ποδοσφαιριστές και προπονητές. Πως έχω αυτό που χρειάζεται για να επιβληθώ στον κόσμο μου εκεί που πρέπει και να κάνω δημόσιες σχέσεις όταν χρειάζεται. Πάλι καλά(!) που τέλειωσε και το χρήμα απ’ το ποδόσφαιρο και θα αλλάξουν τα πράγματα, ελπίζουμε προς το καλύτερο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η διοικητική αναδιάρθρωση σε νοοτροπία, τρόπο σκέψης αλλά και πρόσωπα, είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ. Επτωχεύσαμεν!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ