Το οφείλει στον κόσμο της…

Άλλη μια απογοητευτική μέρα η χθεσινή για τον κόσμο της Ανόρθωσης. Όχι γιατί χάθηκε η πρόκριση, όχι γιατί χάσαμε αλλά γιατί για ακόμη μια φορά η ομάδα δείχνει σημάδια αδυναμίας. Δε θα σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά στην ιστορία αυτής της ομάδας.

Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ που στάθηκε όρθια το 1958 όταν ανατίναξαν το οίκημα της, που επιβίωσε τα δύσκολα εκείνα χρόνια της εισβολής και του ξεριζωμού και έγινε φάρος επιστροφής όλων των Αμμοχωστιανών οφείλει να πάρει το φετινό πρωτάθλημα. Το οφείλει στον κόσμο που ήταν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια, στον κόσμο που πίστεψε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να ορθοποδήσει ακόμη και μετά το 2008. Αυτός ο κόσμος κύριοι διψά για πρωτάθλημα, η Αμμόχωστος ανυπομονεί να δοξαστεί ξανά από το παιδί της κι εσείς δεν μπορείτε να μας το στερήσετε τώρα, πόσο μάλλον όταν είστε τόσο κοντά στο να το πετύχετε.

Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ για όλους εμάς τους Ανορθωσιάτες δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι οι αξίες και τα ιδανικά με τα οποία γαλουχήθηκαν γενεές και γενεές ένα ολόκληρο αιώνα. Είναι το μόνο πράγμα που έμεινε αναλλοίωτο όλα αυτά τα χρόνια και που οφείλουμε να το κρατήσουμε ζωντανό για να το παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Η ιστορία αυτής της ομάδας λοιπόν, επιβάλλει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ακόμη κι αν χρειαστεί να τα βάλουμε με όλους. Ακόμα κι αν όλοι είναι εναντίων μας: αντίπαλοι, διαιτητές, παράγοντες ομάδων, η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνο τον ίδιο κακό της εαυτό. Καμιά διαιτησία, κανένας παράγοντας δε μπορεί να λυγίσει μια ΑΝΟΡΘΩΣΗ που όχι απλά επέζησε στις φουρτούνες αλλά κατάφερε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κυπριακό πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια.

Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι το φετινό πρωτάθλημα το θέλουμε όσο ποτέ άλλοτε αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τα βάλουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Όταν μια ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ παρουσιάζεται πειθαρχημένη και προσγειωμένη στο γήπεδο, όταν 11 ποδοσφαιριστές καταθέτουν ψυχή μέσα στο γήπεδο, τότε ναι μπορούν να τα βάλουν με όλους. Δε χωράνε άλλες δικαιολογίες, δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλειες, στο παιγνίδι με την Άεκ η ΑΝΟΡΘΩΣΗ πρέπει να αναγεννηθεί όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια και να δώσει το μήνυμα στους αντιπάλους της ότι θα είναι στην κορυφή του Κυπριακού Πρωταθλήματος μέχρι το τέλος.

Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση και το θυμό σας για την εικόνα που βλέπουμε στο γήπεδο τα τελευταία παιχνίδια αλλά θέλω να σας πω ότι εμείς οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό αυτής της ομάδας και να κάνουμε το γήπεδο καμίνι αρχής γενομένης απ’αυτό το Σάββατο δίνοντας έτσι το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές και στους αντιπάλους μας ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι δικό μας.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ε.Ν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ