Να μη χαθεί το ημίχρονο

Κάτι που έχουμε δει αρκετές φορές στα παιγνίδια της ομάδας μας φέτος, είναι να σπαταλούμε το πρώτο ημίχρονο και να υπάρχει αρκετή πίεση στην ομάδα στην επανάληψη. Σε πολλά παιγνίδια μείναμε στο μηδέν κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είτε γιατί ήμασταν άστοχοι ή και άτυχοι στην τελική προσπάθεια, είτε γιατί αγωνιζόμασταν αρκετά συντηρητικά και δεν μπορούσαμε να γίνουμε επικίνδυνοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρώτο ημίχρονο του παιγνιδιού με τον Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όταν σπαταλήσαμε ένα ημίχρονο λόγω συντηρητικής τακτικής, ενώ δεχθήκαμε και την κόκκινη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Με δέκα όμως στο δεύτερο, αγωνιστήκαμε σαν Ανόρθωση και χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη, όπως εκεί μίλησε και πάλι η αστοχία των ποδοσφαιριστών μας, που σε μερικά παιγνίδια έρχεται μαζεμένη.

Την Τετάρτη με την Αγία Νάπα είχαμε τα ίδια στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς στο δεύτερο πήραμε κεφάλι στο σκορ δύο φορές νωρίς (αφού ισοφαριστήκαμε ενδιάμεσα), και στο τέλος πήραμε τη μεγάλη νίκη σκοράροντας πέντε φορές.

Αύριο στο Δασάκι, θα βρούμε μπροστά μας ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο, και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να σπαταλήσουμε ένα ημίχρονο, καθώς αν γίνει αυτό, η ομάδα της Άχνας θα ταμπουρωθεί στην επανάληψη και η πίεση θα χτυπήσει κόκκινο.

Έχουμε την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές τέτοια παιγνίδια να τα παίρνουμε με το έτσι θέλω, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δείξουμε στην ομάδα της Άχνας περισσότερο σεβασμό από ότι της αξίζει. Η Μεγάλη Κυρία είναι κλάσεις ανώτερη, και από το πρώτο λεπτό πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό στο γήπεδο. Αν βγάλουμε στο χορτάρι αυτά που μπορούμε από την αρχή, και έχουμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, τότε η νίκη εύκολα ή δύσκολα θα έρθει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ