Μισό εκατομμύριο ευρώ μέχρι τέλος Μαρτίου

Τις 500 χιλιάδες ευρώ αγγίζουν οι υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιήσει η Ανόρθωσις μέχρι τέλος Μαρτίου, προκειμένου να μην υποστεί κυρώσεις από τα κριτήρια της ΚΟΠ – και κατ’ επέκταση της ΟΥΕΦΑ – σύμφωνα με άρθρο του ΣέντραΓκολ που υπογράφει ο Μιχάλης Λουκά. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Μισό εκατομμύριο ευρώ χρειάζεται η Ανόρθωση για να περάσει τα κριτήρια Μαρτίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης του συλλόγου. Το ποσό δεν υπάρχει, αλλά άρχισαν εδώ και μέρες οι ενέργειες για να εξευρεθεί έγκαιρα και να ξεπεραστεί ο σκόπελος.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα 500 χιλιάρικα αφορά στις οφειλές σε Φόρους, Κοινωνικές Ασφαλίσεις και παλιά χρέη. Συγκεκριμένα άτομα, τα οποία στήριξαν οικονομικά το σωματείο στις δύσκολες στιγμές της τρέχουσας περιόδου, αναμένεται να επωμιστούν και αυτό το φορτίο. Θεωρείται βέβαιο ωστόσο, πως θα ζητήσουν και από επιφανείς Αμμοχωστιανούς να συνεισφέρουν.

Η σημαντικότητα των κριτηρίων του Μαρτίου αφορά στην απρόσκοπτη έναρξη της περιόδου 2013-14. Στις 2 Απριλίου θα λήξει η προθεσμία παράδοσης του «φακέλου» και η αρμόδια επιτροπή της ΚΟΠ θα ανακοινώσει το πόρισμα της στις 17 Μαΐου. Η «Κυρία» στοχεύει να βρίσκεται στη λίστα των ομάδων οι οποίες θα πάρουν το «οκ» για ευρωπαϊκή συμμετοχή το ερχόμενο καλοκαίρι, χωρίς καμία βαθμολογική επίπτωση στο νέο πρωτάθλημα.

Αναφορικά με τις τρέχουσες υποχρεώσεις, οι ποδοσφαιριστές πληρώθηκαν προ ημερών τον μισθό Ιανουαρίου και σύντομα αναμένεται να πάρουν επιταγές για τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου.

Τα οικονομικά κριτήρια του Ιουνίου, βάσει των στοιχείων που έχουν ενώπιον τους στελέχη της Ανόρθωσης, θα είναι πιο δύσκολα αφού αναμένονται αποφάσεις από UEFA και FIFA μεριά για προσφυγές μερικών πρώην εργοδοτούμενων.

Το θετικό είναι πως την τελευταία διετία, οι πρόωρες αποχωρήσεις από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» έγιναν κατόπιν διακανονισμού και δεν άνοιξαν «τρύπα» στον προϋπολογισμό. Μερικοί οι οποίοι εκ των υστέρων επέλεξαν τη δικαστική οδό, όπως ο Στοΐλοφ, στο τέλος έφυγαν άπρακτοι.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ