Χειμερινά παλτά και γουναρικά ποιότητος! (μεταγραφικό αφιέρωμα)

Από την στιγμή που καθιερώθηκε η δεύτερη μεταγραφική περίοδος, η ομάδα μας πραγματοποίησε διάφορες μεταγραφές. Το anorthosis24.net επιχειρεί μια ανασκόπηση των μεταγραφών αυτών. Το πανέρι πάντως έχει από όλα, από μεταγραφές αεροδρομίου μέχρι μεταγραφές που έγιναν για σκοπούς επένδυσης.

Ιανουάριος 2001

Δεν έγινε καμία μεταγραφή

Ιανουάριος 2002

Πέτρος Κονναφής:  Με την φυγή του Ιωάννου το καλοκαίρι του 2001, ήταν επιτακτική ανάγκη η εύρεση αντικαταστάτη του, μόνο που αυτή δεν ήρθε στη θερινή μεταγραφική αλλά σε αυτή του Ιανουαρίου. Ο Κίκης Κωνσταντίνου τίναξε την μπάνκα στον αέρα δαπανώντας το πόσο των 385.000 λιρών για να ντύσει στα κυανόλευκα τον αμυντικό της Ομόνοιας Πέτρο Κονναφή. Η μεταγραφή του Κονναφή, κάθε άλλο παρά απόσβεση έκανε, καθώς τον Νοέμβριο του 2003 ο Κονναφής αποφάσισε να κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, πράγμα το οποίο και κατάφερε.

Ιανουάριος 2003

Βέτραν Πέλιτς: Ο υψηλόσωμος Βόσνιος με προϋπηρεσία στο πρωτάθλημα του Βελγίου, ήταν ο εκλεκτός για την γραμμή κρούσης και αυτός που θα σήκωνε το βάρος του αντί Κοβαλτσικ που  είχε αποδεσμευτεί λίγους μήνες νωρίτερα. Έμεινε στην ομάδα μας για ένα ημερολογιακό έτος  με το πρώτο μισό να τον βρίσκει κυπελλούχο και διακριθέντα ωστόσο στο δεύτερο μισό εν μέσω οικονομικών προβλημάτων δεν κατάφερε να διασωθεί και αποδεσμεύτηκε.

Ντέγιαν Μίτροβιτς: Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Σέρβος επιτελικός που αποτέλεσε τον εκλεκτό του Μιχαηλίδη. Συμμετείχε στις αγγαρείες του κυπέλλου, στα εύκολα ματς του πρωταθλήματος και φυσικά  και στην φωτογραφία των κυπελλούχων του 2003!

Βλάταν Τόμιτς:  Αν και 36 ετών, ο κυπροποιημένος Σέρβος απετέλεσε μήλο της έριδος για  πολλές ομάδες όμως τελικά επέστρεψε στην ομάδα όπου μεγαλούργησε λίγα χρόνια προηγουμένως. Έμεινε ένα εξάμηνο όπου και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του κυπέλλου και στο νικηφόρο  σερί του  πρωταθλήματος.

Χρήστος Κοτσώνης: Έφυγε και πήγε στον Εθνικό Αστέρα τον Ιούλιο του 2002 ένεκα οικονομικών διαφορών με την διοίκηση Κίκη Κωνσταντίνου. Ωστόσο μακριά μας έμεινε μόλις έξι μήνες, καθώς αποτέλεσε τον εκλεκτό του Ανδρέα Μιχαηλίδη για το αριστερό άκρο.

Ιανουάριος 2004

Γκόρκι Γκαμπιτάουρι: Ο Γεωργιανός μέσος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Κετσπάγια καθώς τα οικονομικά δεδομένα της εποχής δεν προσφερόταν για φαντεζί μεταγραφές. Έμεινε 1 ½ χρόνο στην ομάδα μας όπου και στέφθηκε πρωταθλητής το 2005

Κόπα Τσιταϊσβίλι: Ο αγαπητός  σε όλους ΚΟΠΑ και νυν προπονητής των ακαδημιών κατηφόρισε στην ομάδα μας παρέα με τον Γκαμπιτάουρι.  Η πρώτη του θητεία ήταν για 2 ½ χρόνια.  Το ματωμένο βλέφαρο και το επικό γκολ επί της Τραπζονσπορ θα μείνουν για πάντα στην μνήμη μας.

Μιχάλης Σιημητράς: Με την αποχώρηση Νίκου Παναγιώτου και τον τραυματισμό του Γιωργαλλίδη κλήθηκε να τους αντικαταστήσει ο Μιχάλης Σιημητράς επιστρέφοντας έτσι στην ομάδα της καρδιάς του. Βασικός το πρώτο μισό ωστόσο στο δεύτερο έχασε στο νήμα την θέση του από τον Γιωργαλλίδη. Παρέμεινε ένα έτος στην ομάδα μας και ακολούθως πήγε στον Ιωνικό.

Ιανουάριος 2005

Κώστας Κωνσταντίνου: Ο δυναμικός κύπριος αμυντικός μετά το πέρασμα του από τον Ιωνικό επαναπατρίστηκε για χάριν της Ανόρθωσης όπου είχε πραγματοποιήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στα 2 ½ χρόνια παραμονής του πρόσφερε σημαντικές λύσεις όποτε χρειάστηκε αλλά ουδέποτε πήρε φανέλα βασικού σπίτι. Συμμετείχε και αυτός στο έπος της Τραπεζούντας

Μλάντεν Ρουντόνια: Ο Σλοβένος  ήταν το μεταγραφικό «μπαμ» του Απόλλωνα για το καλοκαίρι του 2004, όμως λίγους μήνες αργότερα κρίθηκε από τον Τιμουρ ως ο κατάλληλος για αντι-Βοούτερ. Διέψευσε όμως  τις προσδοκίες και στην ουσία πέρασε απαρατήρητος.

Τόμας Ραζανάουσκας: Ο υψηλόσωμος Λιθουανός ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών στην ομάδα μας. Παρέμεινε ένα εξάμηνο πήρε πρωτάθλημα και έφυγε. Αθόρυβα ήρθε, αθόρυβα βοήθησε και αθόρυβα έφυγε.

Χρήστος Μαραγκός: Πρώτη θητεία του Μαραγκού στην Ανόρθωση, ήρθε από τον Απόλλωνα ως ο φέρελπις Κύπριος. Αγωνίστηκε 1 ½ χρόνο προτού πάει στον Άρη Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος στην ομάδα που έγραψε ιστορία αποκλείoντας την Τραπζονσπορ

 Ιανουάριος 2006

Νίκος Ζαπρόπουλος: Ο Ελλαδίτης κεντρικός αμυντικός ήρθε για να είναι ακόμη μια επιλογή στην άμυνα. Ο Ζαπ έμεινε στην Ανόρθωση για έξι μήνες.

Κώστας Κιάσσος: Ο Ελλαδίτης ακραίος ήταν ο εκλεκτός του Κετσπάγια για να αποτελέσει το εξτρέμ που έψαχνε για ένα και πλέον χρόνο. Πρόσφερε σημαντικές βοήθειες ωστόσο η αστάθεια κατά την διάρκεια του ματς αποτέλεσαν και το λόγο που έμεινε μόλις 6 μήνες στην ομάδα μας.

Στέλιαν Καράμπας: Ήρθε στα γεράματα του στην Ανόρθωση, για να προσδώσει εμπειρία και ποιότητα στο κέντρο. Έμεινε 1 ½ χρόνο βοήθησε μεν αλλά όχι όσο αναμέναμε

Αμίραν Μουτζίρι: Ήρθε για να δώσει την φαντασία και την ποιότητα που πρόσφερε ο Κινκλάτζε στην ομάδα. Μόνο όμως  κοινό του στοιχείο με τον Κινκλάτζε ήταν η εθνικότητα. Πήρε ευκαιρίες από τον Τιμούρ αλλά δεν απέδειξε τις ικανότητες που συνόδευαν το βιογραφικό του.

Φαμπίνιο: Ο Βραζιλιάνος ζογκλέρ ήρθε ως ελεύθερος σε αυτή την μεταγραφική περίοδο και ήταν πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και όχι μόνο. Δουλεύτηκε πάρα πολύ από τον Κετσπάγια για να μπορέσει να είναι σε θέση να βοηθήσει. Έμεινε στην Ανόρθωση για 2 χρόνια,  ενίοτε ήταν βασικός. Με τα ζογκλερικά του ως σήμα κατατεθέν, αποτελούσε ένα εκ των αγαπημένων της κερκίδας.

Ιανουάριος 2007

Χαμάντ Ντικουμάνα: Ο αμυντικός από την Ρουάντα δίνοντας διαπιστευτήρια σε Πέγεια και Σαλαμίνα  απετέλεσε τον εκλεκτό του Κετσπάγια για την θέση του ακραίου. Παρέμεινε 1 ½ χρόνο στην ομάδα μας.

Γιώργος Παναγή: Με εκπληκτικές συστάσεις και ως προσωπική επιλογή του Κετσπάγια ήρθε στην ομάδα μας από την Σαλαμίνα ο Παναγή. Έκατσε 2  ½ χρόνια στην Ανόρθωση, βοήθησε σημαντικά αλλά δεν είχε ποτέ την ανέλιξη που περίμενε ο Κετσπάγια. Ωστόσο γράφτηκε στην ιστορία ως ο πρώτος Κύπριος σκόρερ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με  χρώματα Κυπριακής ομάδας

Ζαρτέλ: Μπαμ μεγατόνων, ο πάλαι ποτέ σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων κατηφόριζε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης. Με παραπανίσια κιλά και πίσω από φυσική κατάσταση δεν κατάφερε ποτέ να φανεί αντάξιος των προσδοκιών.

Χρήστος Μαραγκός:  Μετά το ανεπιτυχές πέρασμα του από τον Άρη, ο Μαραγκός επέστρεψε για πρώτη φορά στην Ανόρθωση. Συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του κυπέλλου ωστόσο το καλοκαίρι προτίμησε να επιστρέψει πίσω στον Απόλλωνα.

 Ιανουάριος 2008

Πάολο Κόστα: Ο Πορτογάλος αν και παιχταράς, ήταν ασταθής σε χαρακτήρα. Αποκτήθηκε από την ομάδα μας υπογράφοντας συμβόλαιο 4  ½ χρόνων ωστόσο έμεινε μόλις ένα. Βοήθησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν μέλος στην ομάδα που μπήκε ομίλους, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2009 έφυγε γιατί όπως δήλωσε αισθανόταν παραγκωνισμένος.

Τσιταϊσβίλι: Ο Κόπα επέστρεψε στην ομάδα που λατρεύτηκε, προσφέροντας σημαντικές λύσεις. Παρέμεινε για 1 ½ χρόνο.

Κωνσταντίνος Σαμάρας:  Έφυγε για να βρει κάτι καλύτερο, ωστόσο  δεν τα κατάφερε και τον Ιανουάριο του 2008 επέστρεψε πίσω στην Ανόρθωση.

Ιανουάριος 2009

Εουγκέν Τρίκα:  Η αφορμή των Νοεμρβριανών,  ο Ρουμάνος, ο οποίος αποτελούσε το διακαή πόθο του Κετσπάγια.  Δαπανήθηκε ένα σημαντικό ποσό για απόκτηση του, υπέγραψε συμβόλαιο 2  ½ χρόνων ωστόσο αποδεσμεύτηκε στο τέλος της χρονιάς. Αγωνιστικά ακολούθησε την πορεία της υπόλοιπης ομάδας και όχι μόνο.

Αλέξης Γαρπόζης: Ο Κύπριος μένοντας ελεύθερος από τον Απόλλωνα αποτέλεσε μια επιπλέον λύση για τον Κετσπάγια. Έμεινε για 1 χρόνο στην Ανόρθωση, έδωσε λύσεις μεν αλλά όχι στο σημείο που αναμέναμε.

Δημήτρης Λεωνή: Με τον Μπεκιάι παροπλισμένο η απόκτηση ενός ακόμη κίπερ ήταν επιτακτική. Έτσι ο Τιμούρ εισηγήθηκε την απόκτηση του Λεωνή

Γιώργος Τόφας: Βρέθηκε από νωρίς στις ακαδημίες της Α.Ε.Κ Αθηνών, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει για να πάρει προαγωγή στην πρώτη ομάδα έτσι η ομάδα μας κινήθηκε για την απόκτηση του. Έμεινε 1 ½ χρόνο ωστόσο  δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες όσων πίστεψαν στο πρόσωπο του.

Ιανουάριος 2010

Πέδρο Μιγκέλ: Ο Πορτογάλος ανακοινώθηκε  την επόμενη της ήττας από την Πέγεια ως ο ποδοσφαιριστής που θα έδινε άλλη ώθηση στην προβληματική Ανόρθωση της τότε εποχής. Στοίχισε ουκ ολίγα, έμεινε στην Ανόρθωση για 9 μήνες. Κατόπιν δόθηκε δανεικός στον Ερμή και ούτε εκεί έπεισε. Επέστρεψε μέχρι να βρεθεί λύση. Ίσως να τον πληρώνουμε ακόμη…

Βαγγέλης Μάντζιος: Ήρθε ως ο φορ που θα έλυνε το επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα. Αποδείχθηκε παλτό χειμερινό και καθόλα υπερεκτιμημένος. Έφυγε 5 μήνες αργότερα με τον κόσμο να είναι απηυδισμένος με τα καμώματα του.

Μαρκ Φοδέριγχαμ: Ο Braveheart ήρθε στην ομάδα κατόπιν εισήγησης του Μούσλιν. Επιρρεπής στους τραυματισμούς ωστόσο αυτό δεν τον απέτρεψε από το να δεθεί με την ομάδα μας. Ο Στόιλοφ απεφάνθη όμως πως δεν του κάνει, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2011.

Μπρούνο Σεϋρού: Με  τη θητεία στην Λίβερπουλ να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό του ο Γάλλος ήρθε ως μεταγραφή αεροδρομίου. Αγωνίστηκε και αυτός για έξι μήνες, με τις εμφανίσεις του να κυμαίνονται στην μετριότητα. Αποχώρησε 6 μήνες αργότερα καθώς το συμβόλαιο ήταν πολύ βαρύ…

Ιανουάριος 2011

Λιουμπίνκοβιτς Μάρκο: Ο ξανθομάλλης μέσος απετέλεσε προσωπική επιλογή του Κρισμάρεβιτς. Αγωνίστηκε μόλις έξι μήνες προτού κριθεί ανεπαρκής από τον Στόιλοφ για να συνεχίζει

Εμανουέλε Περόνε: Συνέχεια στις μεταγραφές που δεν βοήθησαν αλλά στοίχησαν πολλά. Ο Αργεντινός με πολυετή πείρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα αποκτήθηκε ως ο φορ που θα έδινε το εύκολο γκολ. Ωστόσο αυτό δεν ήρθε και αποδεσμεύτηκε λίγους μήνες αργότερα. Η ομάδα μας δυστυχώς τον πληρώνει ακόμη

Σίβαρτ Σπρόκελ: Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός ήρθε αρον-άρον στην ομάδα μας ως αντικαταστάτης του Πάμπλο Φροντίνι. Αγωνίστηκε 1 ½ χρόνο  όντας ο ακρογωνιαίος αμυντικός λίθος. Το περασμένο καλοκαίρι επιθυμούσε μεταγραφή στην Βουλγαρία την οποία και πήρε.

Στάνισλαβ Αγγέλοφ:  Αν και ήρθε στα γεράματα του κατάφερε να δείξει μέρος των ικανοτήτων του, αποτέλεσε τον εγκέφαλο της ομάδας και στα ματς τα οποία ήταν σε καλή μέρα η ομάδα ανέβαινε επίπεδο. Ωστόσο ποτέ δεν ταιριάξανε τα χνώτα του με αυτά του Λέβι έτσι,  λίγο πριν το τέλος της περσινής περίοδου, τέθηκε εκτός πλάνων.

Ριτσαρτ Ερομοϊγκπε: Ήρθε ως προσωπική επιλογή του Στόϊλοφ για να ξαναβρεί τον χαμένο καλό του εαυτό. Ο Νιγηριανός ήταν εξαιρετικά ασταθής και έτσι δεν κατάφερε να παραμείνει στην ομάδα μας.

Γιούργκεν Κόλιν: Ο μόνος που συνεχίζει από τις μεταγραφές ετούτης της χρονιάς.

Βούιτσικ Κοβαλέφσκι: Με την αποχώρηση του Αρκουέγιο, η εξεύρεση ενός ακόμη έμπειρου κίπερ ήταν επιτακτική. Έτσι προτιμήθηκε ο Πολωνός αλλά, από την μια ο τραυματισμός που αντιμετώπιζε και από την άλλη το ανέβασμα του Κόζατσικ, δεν τον άφησαν να πάρει θέση βασικού πάνω από μια φορά.

Ιανουάριος 2012

Ντάτο Κρικβέλια: Αποτέλεσε επιλογή Κινκλάτζε, ήρθε για να καλύψει το κενό που δημιούργησε η αποδέσμευση Λεϊβακαμπέσι. Έμεινε μόλις 6 μήνες καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα επιθυμούσαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Ζαουάντ Ζαϊρί:  Όσα καντάρια μπάλας γνώριζε τόσα καντάρια αδιαφορίας κουβαλούσε. Ο Γαλλομαροκινός ήρθε την υστάτη στην ομάδα, η απόκτηση του σκόρπισε αισιοδοξία πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε ο ίδιος λίγες μέρες αργότερα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Η συνέχεια όμως καθόλου καλή, καθώς η αδιαφορία του εντός του γηπέδου ανάγκαζε τον Λέβι να τον έχει μεταξύ πάγκου και κερκίδας.

Γιώργος Μακρής: Ο υψηλόσωμος Ελλαδίτης μέσος ήρθε και αυτός την τελευταία στιγμή στην ομάδα μας. Προσέφερε σημαντικές λύσεις ωστόσο κατά την διάρκεια των συζητήσεων για ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα μας προέβαλε αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, έτσι αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα.

Κωνσταντίνος Λαϊφής: Αποκτήθηκε ως επένδυση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ