Ο Ομπίκου… κόλλησε στη λάσπη (βίντεο)

Λίγες μέρες πριν το 1991 μας αποχαιρετίσει, απόγευμα Κυριακής, η Ανόρθωσις εξορμούσε στο γειτονικό στάδιο Αμμόχωστος προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Νέα Σαλαμίνα. Βροχές και καταιγίδες από τους ουρανούς, λάσπη και βαρύ χορτάρι στον αγωνιστικό χώρο.

Το σκορ είναι στο 0-1 για την ομάδα μας και η Σαλαμίνα πιέζει για την ισοφάριση. Ένα “τυφλό” διώξιμο από τον Σπύρο Καστάνα λίγο πιο μπροστά από την επανορθωτική μας, βγάζει τον Μάικ Ομπίκου μόνο με δυο αντίπαλους αμυντικούς, φάτσα με τα καρέ της Νέας Σαλαμίνας. Ο Νιγηριανός ξεφεύγει στο σπριντ από τους δυο αμυνόμενους, ντριπλάρει και αφήνει φαρδύ-πλατύ στο έδαφος τον αντίπαλο τερματοφύλακα και αφού πλασάρει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, κατευθύνεται για να πανηγυρίσει προς την κερκίδα των φιλοξενουμένων.

Πλην όμως, αυτό που δεν αντιλήφθηκε ο επίδοξος σκόρερ, ήταν ότι η μπάλα κόλλησε στη λάσπη, μπροστά από το τέρμα του Ιωάννου! Για καλή του  τύχη, ο Ψαράς, στην προσπάθεια που έκανε να διώξει την μπάλα πριν την σπρώξουν στα δίκτυα άλλοι ποδοσφαιριστές της Μεγάλης Κυρίας που ακολουθούσαν τη φάση, την έστειλε στην εστία της ομάδας του για το 0-2.

Για την ιστορία, το παιχνίδι τέλειωσε με νίκη της ομάδας μας με 1-3. Αναμφίβολα όμως, όλοι όσοι το έζησαν το θυμούνται και το διηγούνται γι’ αυτήν ακριβώς τη φάση! Δείτε την στο πιο κάτω βίντεο:

Τα στιγμιότυπα όλου του αγώνα εδώ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ