Οχαγιόν στο Anorthosis24: «Ένιωσα στο γήπεδο την καρδιά των οπαδών»

Συνέντευξη στο Anorthosis24 έδωσε ο Ισραηλίτης μέσος της ομάδας μας Μόσε Οχαγιόν. Ο 29χρονος άσος μας μίλησε για το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και για την καριέρα του, μεταξύ άλλων. Ο Ισραηλίτης, αναφερόμενος στο τελευταίο παιγνίδι της ομάδας, με τον Ολυμπιακό, ανέφερε πως μετά το 2-3 ένιωσε στο γήπεδο ένα κομμάτι της καρδιάς των οπαδών! Ο Οχαγιόν ήταν πολύ φιλικός απέναντί μας, ενώ δεν δίστασε να μας τραγουδήσει και τον Σηκωτό! Μας είπε επίσης τις εντυπώσεις του από το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, αλλά και για τα ατού της φετινής Ανόρθωσης. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Anorthosis24: Ας ξεκινήσουμε με τον παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πως ήταν η πίεση στο παιχνίδι, ειδικά όταν προηγήθηκε η αντίπαλη ομάδα με 3-2?

Οχαγιόν: Για εμάς ήταν ένα τρελό παιχνίδι και για τους φιλάθλους καταπληκτικό, αφού υπήρξαν συνολικά επτά τέρματα. Νικήσαμε όμως και για αυτό είμαστε χαρούμενοι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με το 2-0 από το 25’. Κάτι πάθαμε μετά, δεν ξέρω τι, και μέσα σε πέντε λεπτά δεχθήκαμε δύο τέρματα. Παρόλα αυτά έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και συγκέντρωση στο παιγνίδι μας, και κάναμε την ανατροπή.

Anorthosis24: Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι για φέτος;

Οχαγιόν: Όχι δεν νομίζω. Είχαμε πιο δύσκολα παιχνίδια φέτος και παρόλο που το σκορ ήταν 3-2 για τον Ολυμπιακό, εμείς συνεχίζαμε να νιώθουμε άνετα. Δεν νομίζω ότι ήταν ο πιο δύσκολος μας αγώνας.

Anorthosis24: Νιώθεις πως η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα από τώρα αν αναλογιστούμε ότι τώρα η ομάδα άρχισε να δείχνει την απαιτούμενη ομοιογένεια μετά και τις πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι;

Οχαγιόν: Είμαστε στην πρώτη θέση άρα νομίζω ότι μέχρι τώρα παίζουμε πολύ καλά. Είμαστε μία ομάδα και μία οικογένεια. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν έπαιξαν οκτώ βασικοί παίχτες και αυτοί που αγωνίστηκαν έδειξαν να είναι έτοιμοι και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι . Κάθε φορά θέλουμε να γινόμαστε και καλύτεροι, να κερδίσουμε κάθε αγώνα και στο τέλος να αναδειχθούμε πρώτοι.

Anorthosis24: Είσαι ευχαριστημένος με το πώς αγωνίζεσαι ή πιστεύεις και ότι μπορείς και καλύτερα;

Οχαγιόν: Ναι φυσικά μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα. Γνωρίζω τι έκανα στο παρελθόν. Για μεγάλο διάστημα έπαιζα από την αρχή και για 90 λεπτά. Ήμουν ο αρχηγός της ομάδας μου πριν δύο – τρία χρόνια άρα και τώρα πιστεύω να τα καταφέρω να αγωνιστώ ακόμη καλύτερα.

Anorthosis24: Ποιο είναι το ατού της φετινής Ανόρθωσης;

Οχαγιόν: Παίζουμε σαν ομάδα. Είμαστε όλοι μαζί , έχουμε και τους σταρ στην ομάδα αλλά ο καθένας κάνει τη δουλειά του από τη θέση του. Έχουμε ποιότητα και παλεύουμε σε κάθε αγώνα.

Anorthosis24: Το μυστικό είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει;

Οχαγιόν: Ναι, πιστεύω πως ναι. Όταν κερδίζεις το κλίμα είναι πολύ καλό και είναι καλό να προσπαθήσεις να το κρατήσεις. Επίσης είναι σημαντικό ότι σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, είτε είναι μεγάλη ομάδα, είτε όχι. Προετοιμαζόμαστε για όλους το ίδιο.

Anorthosis24: Τι σου έκανε εντύπωση από το Κυπριακό ποδόσφαιρο και την Κύπρο γενικά;

Οχαγιόν: Πιστεύω ότι μοιάζει με το Ισραήλ, και αυτό πάει και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι υπάρχουν πιο δυνατές ομάδες στην Κύπρο από το Ισραήλ. Είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή, από το ποδόσφαιρο εδώ.

Anorthosis24: Το περίμενες αυτό πριν έρθεις;

Οχαγιόν: Δεν ήξερα πολλά, αλλά είχα πολλούς φίλους που έπαιζαν εδώ, έλεγαν πως είναι ωραία και μέχρι σήμερα μιλούμε και τους λείπει η Κύπρος.

Anorthosis24: Τι πιστεύεις για τις ομάδες που μας ακολουθούν στην βαθμολογία;

Οχαγιόν: Είναι πολύ καλές ομάδες, έχουν πολύ καλούς παίχτες με ποιότητα. Πιστεύω ότι η AEL είναι πιο δυνατή από το ΑΠΟΕΛ αλλά έχουν λιγότερη ποιότητα από αυτούς. Αυτή τη στιγμή είμαστε δυνατή ομάδα, το δείχνουμε συνέχεια και ο στόχος μας είναι εκεί, δεν αλλάζει.

Anorthosis24: Έχουμε τρεις νέες προσθήκες. Τον Αβραάμ, τον Γκαλαμάζ και τον Ντουάρτε. Πως τους βλέπεις εσύ μέσα από τις προπονήσεις;

Οχαγιόν: Κανονικά θα έπρεπε να χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, αλλά όπως είδαμε μπήκαν στο γήπεδο και ήταν σαν να έπαιζαν μαζί μας από την αρχή. Είναι πολύ καλοί παίχτες και είναι σημαντικό να έχεις καλούς παίχτες στην εντεκάδα αλλά και στον πάγκο. Κάποιες φορές χρειάζεται να αλλάξεις παίχτες λόγω καρτών και τραυματισμών.

Anorthosis24: Ο Μπράνκο Ιλιτς κλήθηκε ξανά από την εθνική Σλοβενίας μετά τα εμφανίσεις του με την Ανόρθωση φέτος. Νομίζεις ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο και με εσένα;

Οχαγιόν: Αρχικά πρέπει να πω ότι ο Ιλιτς είναι πολύ καλός μου φίλος και του εύχομαι κάθε επιτυχία με την Εθνική ομάδα. Εγώ ήμουν πριν δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα και ήταν καταπληκτικά. Πιστεύω πως αν συνεχίσω να αγωνίζομαι θα κληθώ ξανά. Ο πρώτος μου στόχος βεβαία για φέτος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Anorthosis24: Σε είδαμε να αγωνίζεσαι σε αρκετές θέσεις. Ποια θέση σου ταιριάζει περισσότερο;

Οχαγιόν: Η θέση μου είναι στον άξονα, σαν οκτάρι, πίσω από τον επιτελικό χαφ και μπροστά από το αμυντικό χαφ. Μπορώ όμως να παίξω στα αριστερά της επίθεσης, όπως με έβαλε ο προπονητής μου σε μερικά παιγνίδια. Όπου και αν με βάλει εγώ προσπαθώ να παίξω όσο καλύτερα μπορώ.

Anorthosis24: Ήταν εύκολη απόφαση να έρθεις στην Ανόρθωση;

Οχαγιόν: Δοκιμάστηκα στην Ευρώπη, ήξερα ότι με ήθελε ο προπονητής που είναι ένας από τους καλυτέρους στο Ισραήλ και είχα κάποια προβλήματα στην ομάδα μου. Είπα γιατί όχι; Είχα φύγει δύο φορές ξανά από το Ισραήλ. Ήμουν στην Πολωνία και την Ελβετία.

Anorthosis24: Είχες κάποιες ευκαιρίες να σκοράρεις αλλά δεν τα κατάφερες. Σκοράρεις συχνά στην καριέρα σου;

Οχαγιόν: Ναι, τον τελευταίο χρόνο έπαιξα κάποια παιχνίδια και έβαλα μόνο δυο τέρματα αλλά τον προηγούμενο χρόνο σκόραρα 17 τέρματα ενώ είχα και 9 ασιστ. Άρα ξέρω πώς να σκοράρω και εδώ είχα την ευκαιρία αλλά ήμουν άτυχος.

Anorthosis24: Δίνεις όμως πολλές ασίστ!

Οχαγιόν: Ναι, 6 μέχρι τώρα! Ελπίζω να βοηθώ με αυτό τον τρόπο την ομάδα. Ελπίζω να πετύχω και τέρματα. Όλοι θέλουν να σκοράρουν σε κάποια στιγμή αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Σημασία έχει να νικά η ομάδα.

Anorthosis24: Ποια είναι η σχέση με τους φιλάθλους της Ανόρθωσης;

Οχαγιόν: Μερικές φορές μετά το παιχνίδι έρχονται και μου μιλούν. Ο κόσμος είναι κοντά μας. Το είδαμε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, το βλέπουμε και τώρα σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος ξεχωριστά. Φυσικά το ότι νικούμε κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για αυτούς. Αλλά ακόμα και στο 2-3 με τον Ολυμπιακό είδαμε την υποστήριξη. Ένιωθα στο γήπεδο ένα κομμάτι από την καρδιά τους.

Anorthosis24: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

Οχαγιόν: Όταν ήμουν στη Ελβετία σκόραρα στα δύο τελευταία παιχνίδια και έτσι σώθηκε η ομάδα από τη διαβάθμιση. Επίσης κάποιες στιγμές με την Εθνική, που ελπίζω φέτος να την ξαναζήσω.

Anorthosis24: Σημαίνει κάτι ο αριθμός 99 που διάλεξες ή είναι τυχαίο;

Οχαγιόν: Όχι μου αρέσει ο αριθμός 9, τον είχα για πολλά χρόνια στις προηγούμενες μου ομάδες. Και επειδή το κρατούσε ο Οκκάς, ζήτησα και μου το έδωσαν τον αριθμό 99 που ήταν ελεύθερος.

Anorthosis24: Είπες το όνομα Οκκάς. Πως είναι ο αρχηγός γης ομάδας;

Οχαγιόν: Όταν ήρθα εδώ κατάλαβα αμέσως πως όλοι τον σέβονται εντός και εκτός γηπέδου. Είναι πολύ φιλικός άνθρωπος και πολύ κάλος παίχτης. Δεν ξέρω αν είναι ο πιο καλός και πιο δημοφιλής παίχτης στην Κύπρο αλλά σκοράρει συχνά και βοηθάει με αρκετούς τρόπους την ομάδα και ελπίζω να συνεχίσει.

Anorthosis24: Να ρωτήσουμε και για τον συμπατριώτη σου Μπαράκ Ιτζάγκι. Στα τελευταία παιγνίδια δείχνει το μεγάλο του ταλέντο. Πιστεύεις ότι μπορεί να δείξει ακόμη περισσότερα πράγματα;

Οχαγιόν: Ναι φυσικά. Τον ξέρω από το Ισραήλ, παίξαμε μαζί στην Eθνική, Έχει πολύ και τεχνική, ξέρει να σκοράρει και ελπίζω να το κάνει ακόμα πολλές φορές μέχρι το τέλος.

Anorthosis24: Υπάρχουν πολλοί Ισραηλίτες στoΚυπριακό ποδόσφαιρο, όπως οι Μπεν Σιμόν και Χαίμοφ Πιστεύεις ότι έχουν στραφεί προς το κυπριακό ποδόσφαιρο στο Ισραήλ;

Οχαγιόν: Ναι τώρα πολλοί ενδιαφέρονται και νομίζω ότι η νοοτροπία μας είναι παρόμοια και αυτό βοηθά.

Anorthosis24: Τι βρήκες στην Ανόρθωση που δεν βρήκες σε άλλες ομάδες;

Οχαγιόν: Πρώτη φορά στην καριέρα μου κερδίζει η ομάδα μου κάθε αγώνα. Είναι πολύ καλό γιατί βοηθά στην ατμόσφαιρα. Η νοοτροπία είναι πολύ κοντά με αυτή στο Ισραήλ. Είναι πολύ καλοί όλοι στην ομάδα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, σαν μία οικογένεια.

Anorthosis24: Θέλεις να συνεχίσεις στην Ανόρθωση;

Οχαγιόν: Ναι φυσικά και θέλω να συνεχίσω! Έχω συμβόλαιο για ακόμη ενάμιση χρόνο και θα ήθελα να συνεχίσω αν όλα πάνε καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλα στην Ανόρθωση.

Anorthosis24: Ποιον ποδοσφαιριστή θαύμαζες από παιδί;

Οχαγιόν: Τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ήταν ο καλύτερος παίχτης για μένα. Δεν νομίζω πλέον ότι μπορώ να γίνω σαν αυτόν. Είναι πολύ αργά (γέλια).

Anorthosis24: Τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

Οχαγιόν: Τον περνώ με την οικογένεια μου. Έχω μια κόρη και ένα γιο οπότε περνάμε ήσυχα τις ώρες μας. Κάποτε βγαίνουμε κάποτε μένουμε σπίτι. Κάποιες φορές βγαίνουμε με τους συμπαίκτες μου εδώ στη Λάρνακα ή και στη Λευκωσία. Έχουμε επίσης την εβραϊκή κοινότητα και πολλούς φίλους εδώ στην Κύπρο.

Anorthosis24: Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα ήθελες να είσαι;

Οχαγιόν: Μου αρέσει πολύ να τραγουδώ, να ακούω μουσική και να σιγοψιθυρίζω τα τραγούδια. Νομίζω το πήρα από τον πατέρα μου ο οποίος έχει πολύ καλή φωνή και όταν ήμουν μικρός τραγουδούσαμε μαζί με την κιθάρα.

Anorthosis24: Ξέρεις και ελληνικά τραγούδια ακούμε (γέλια).

Οχαγιόν: Ναι, πολλά τραγούδια Ελληνικά τα ακούμε και στο Ισραήλ και αλλάζουν απλά τους στίχους. Ξέρω πολλά ελληνικά τραγούδια όπως το «Αν είσαι ένα αστέρι» του Βέρτη (γέλια). Το τραγούδησα για πρώτη φορά στο παιγνίδι μετά το ΑΠΟΕΛ (γέλια).

Anorthosis24: Ξέρεις και τα λόγια του Σηκωτού όπως και βλέπουμε από τα βίντεο μετά τα παιγνίδια!

Οχαγιόν: «Με πήρανε μια μέρα σηκωτό…..» (γέλια). Μου αρέσει να μαθαίνω τη γλώσσα. Όταν ήμουν στην Ελβετία είχα μάθει γερμανικά. Είναι ωραίο να μπορείς να επικοινωνείς.

Anorthosis24: Και ένα μήνυμα του Μόσε Οχαγιόν στους φιλάθλους της ομάδας μας.

Οχαγιόν: Τους χρειαζόμαστε μέχρι το τέλος σε κάθε παιχνίδι να μας υποστηρίζουν και να πανηγυρίζουμε μαζί στο τέλος κάθε αγώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ