Ομόνοια 4 – 0 Ανόρθωση: Για τουρισμό στη Λευκωσία

Ντροπιαστική η σημερινή ημέρα για το Σωματείο μας, που κατόρθωσαν, γιατί περί κατορθώματος είναι, να φύγουν με μία περιποιημένη τεσσάρα από το ΓΣΠ στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Ομόνοια. Με τους ποδοσφαιριστές μας πέραν από τις πέντε-έξι κλασσικές ευκαιρίες που βρήκαν, να μην εμφανίζονται στο γήπεδο, έγιναν έρμαιο στις ορέξεις της Ομόνοιας ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε τα τρία από τα τέσσερά της τέρματα. Και με τον Ρόνι Λέβι κυριολεκτικά να κοιμάται στον πάγκο και να μην βοηθά σε καμία περίπτωση την ομάδα, ήταν επόμενο να έρθει αυτή η ντροπιαστική ήττα. Συγνώμη κόουτς, αλλά όταν βλέπεις μία ομάδα να μην μπορεί να κάνει τίποτα στο γήπεδο, κάνεις αλλαγές. Και όταν έχεις ποδοσφαιριστές όπως ο Ντουάρτε και ο Αβραάμ, ενώ αφήνεις στον αγωνιστικό χώρο άλλους που ήρθαν στο ΓΣΠ για τουρισμό, ναι, θα τα ακούσεις και εσύ. Ο πιο αρνητικός πρωταγωνιστής από πλευράς της ομάδας μας ήταν ο αρχηγός, ο οποίος έχασε τέσσερις ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται, μερικές εξ αυτών από το μισό μέτρο… Συγχαρητήρια σε όλους σας…

Η σύνθεση

Με αρκετές αλλαγές ξεκίνησε την εντεκάδα ο Ρόνι Λέβι. Ο Μάστρου ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρέζεκ και Ίλιτς. Κόλιν στο δεξί άκρο και Άντιτς στο αριστερό ήταν οι δύο μας ακραίοι αμυντικοί, ενώ μπροστά τους βρέθηκαν οι Κάλβο και Λαβόρδε αντίστοιχα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Σπαντάτσιο και Αλέξα, με τον πρώτο σε επιτελικό ρόλο και τον δεύτερο αμυντικό χαφ. Οκκάς και Ρέζεκ ήταν το επιθετικό δίδυμο, με τους δύο να εναλλάσσονται στην κορυφή.

Πρώτο ημίχρονο

Δυνατά μπήκε η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κάλβο να χάνει στο 5’ απίστευτη ευκαιρία όταν μόνος του σε κενό τέρμα κατάφερε να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι. Η Ανόρθωση είχε την κατοχή με την Ομόνοια να αγωνίζεται πιο συντηρητικά, αλλά δεν είχαμε την σωστή ανάπτυξη για να διασπάσουμε την πράσινη άμυνα. Σιγά σιγά η Ομόνοια ξεθάρρεψε, ενώ αυτό οφείλεται και στα δικά μας λάθη ιδιαίτερα στον χώρο της αμυντικής γραμμής, με τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας να προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν. Στη συνέχεια ο Οκκάς έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες ανάλογες με αυτή του Κάλβο, όταν σε σχεδόν κενή εστία δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 39’ η ανικανότητά μας να πετύχουμε ένα τέρμα τιμωρήθηκε από την ομάδα της Λευκωσίας, όταν διαδοχικά λάθη Ίλιτς και Άντιτς είχαν ως αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Εφραίμ και να ανοίξει το σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Δεν μπήκαμε όπως αναμέναμε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ομόνοια να μας πιέζει και εμείς να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε το παιγνίδι και να βρούμε τις διαδρόμους για την εστία του Λεβίτα. Μέχρι το 59’, όταν ο Οκκάς αστόχησε σε ένα τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας και έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει και να αλλάξει την ροή του παιγνιδιού. Η μπάλα όμως τιμωρεί, και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα για την ομάδα της Λευκωσίας, οι παίχτες της οποίας βρήκαν ένα… χωράφι γήπεδο κενό και με τρεις δύο πάσες ο Νούνο Ασσίς βρέθηκε φάτσα με τον Μάστρου και δεν αστόχησε. Και εκεί που περιμέναμε αντίδραση από τον Λέβι στον πάγκο, μείναμε στο… περίμενε. Η μόνη αλλαγή που πραγματοποίησε πριν τις καθυστερήσεις του παιγνιδιού ήταν ο Ιτζάγκι στην θέση του Κάλβο, και ενώ δεν μπορούσαμε να απειλήσουμε από τα άκρα, αφήσαμε στον πάγκο Ντουάρτε και Αβρααάμ. Και με την Ομόνοια πλέον να επικεντρώνεται στα αμυντικά της καθήκοντα, οι επιθετικοί μας δεν είχαν την απαιτούμενη βοήθεια για να μπορέσουν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο 90 ήρθε και το τρίτο τέρμα από τον Φρέντι, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Σκέμπρι στο 103’… Προηγήθηκε διακοπή του αγώνα για ρίξη αντικειμένων, και αλλαγή από τον Λέβι, με τον… Σκοπελίτη να παίρνει την θέση του Αλέξα.

Το κείμενο ανανεώνεται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ