«Μοτοράκια» στην άμυνα

Μια πλειάδα ποδοσφαιριστών απαρτίζουν την αμυντική γραμμή της ομάδας μας μετά και την εις τριπλούν ενίσχυση στα μετόπισθεν. Αφού η εμπροσθοφυλακή βγάζει κυριολεκτικά φωτιές, η τεχνική ηγεσία θεώρησε σοφότερο να πράξει το ίδιο και στην άμυνα ενισχύοντας την με τρείς επιπλέον επιλογές χωρίς στην ουσία να αποδεσμευτεί ποδοσφαιριστής αφού η ατυχία που κτύπησε τον Μποαβεντούρα στέρησε στην ομάδα τον βασικό της αριστερό ακραίο αμυντικό για 19 παιχνίδια μέχρι σήμερα.

Έτσι, μετά και από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η άμυνα αποτελείται από τους Ίλιτς, Ζόρζε, Κόλιν, Γκαλαμάζ, Οικονόμου, Ντουάρτε, Άντιτς, Σιέλη και Αβραάμ που μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός ακραίος επιθετικός. Εννέα ποιοτικοί ποδοσφαιριστές για τέσσερεις θέσεις καθιστούν πανίσχυρη την ήδη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Ένεκα των πολλών απουσιών όμως στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε την πιο γρήγορη αμυντική τετράδα που αγωνίστηκε ποτέ στην Ανόρθωση αφού θα απαρτίζεται από τους Μπράνκο Ίλιτς, Γιούργκεν Κόλιν ως κεντρικοί αμυντικοί και ακραίους τους Ροϋι Ντουάρτε και Ανδρέα Αβραάμ. Η απουσία των Ζόρζε, Άντιτς, Κόλιν και Σιέλη αναγκάζουν τον Λέβι να ρισκάρει και να ρίξει στα βαθιά πρόωρα τους Ντουάρτε και Αβραάμ. Δύο παίκτες που φημίζονται για την ταχύτητά τους τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς, συνθέτοντας μια τετράδα από μοτοράκια.

Ενδεικτικό της πολύ καλής και μελετημένης ενίσχυσης που έγινε την φετινή περίοδο είναι το γεγονός ότι ο γρηγορότερος αμυντικός της ομάδας κατά την περσινή περίοδο, ο Γιούργκεν Κόλιν, είναι ο κατά σειρά τέταρτος γρηγορότερος στην φετινή ομάδα, πίσω από τους Αβραάμ, Ντουάρτε και Ίλιτς.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε το πιο πάνω πλάνο να εφαρμόζεται με επιτυχία στον αγώνα της Κυριακής ούτως ώστε Ντουάρτε και Αβραάμ να πάρουν τα απαιτούμενα λεπτά με στόχο να δημιουργηθεί μια πολύ γρήγορη ομάδα, αφού στα επόμενα παιχνίδια μπροστά τους θα βρίσκονται οι Λαβόρδε και Κάλβο και θα υπάρχει χρόνος για καλύτερη ομοιογένεια των τεσσάρων.

Μια ομάδα αποτελούμενη από τέτοιους ποιοτικούς και συνάμα γρήγορους αμυντικούς θα μπορεί να συνδυάζει την ουσία που είναι αποτέλεσμα και το τρίποντο ανεξαρτήτως αντιπάλου, μαζί με το θέαμα που απορρέει από την ποιότητα τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ