Βενσάν, λείπεις εσύ…

Αναμφίβολα, μια φυσιογνωμία που έλειπε από τον χώρο του κέντρου στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν αυτή του Βενσάν Λαμπάν.

Προφανώς και δεν θα λύνονταν όλα ως δια μαγείας αν ο Γάλλος ήταν στο γήπεδο ή τον πάγκο, ούτε ξέρουμε πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι. Το βέβαιο είναι, ότι από την Ανόρθωση έλειπαν κάποια βασικά στοιχεία, τα οποία ο εκ των αρχηγών μας διαθέτει.

Απουσίαζε το τρέξιμο στο κέντρο. Ο Λαμπάν είναι ο παίχτης-τρεχαντήρι, που για 90′ καλύπτει όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ακολουθώντας και πιέζοντας αντιπάλους χωρίς την μπάλα, εμποδίζοντας την ομαλή ανάπτυξη της άλλη ομάδας.

Μας έλειπε ο παίχτης που θα υποδεχόταν την μπάλα από την άμυνα. Πολλές φορές, η μπάλα “κολλούσε” στα δύο στόπερ ή μεταφερόταν στα ακραία μπακ με μεταβιβάσεις που δεν ήταν ακριβώς… σίγουρες, αφού το κέντρο δεν ερχόταν πίσω να την παραλάβει. Από μια τέτοιου είδους φάση, δεχτήκαμε και το πρώτο γκολ.

Ο Σπαντάτσιο εξαφανίστηκε και πάλι. Ο παίχτης-βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας, είναι ο πρώτος που στοχοποιούν και μαρκάρουν οι αντίπαλοι προπονητές. Εάν δεν υπάρχει δίπλα κάποιος να τον ελευθερώσει, ή να εκμεταλλευτεί την προσοχή στο Βραζιλιάνο για να ελευθερωθεί ο ίδιος δίνοντας μπαλιές μπροστά, τότε το κέντρο βραχυκυκλώνει, και κατά συνέπεια ολάκερη η ομάδα.

Η αλληλοκάλυψη, ιδιαίτερα όταν η ομάδα ανέβηκε ψάχνοντας το γκολ, πήγε περίπατο. Ο Βενσάν είναι παίχτης που πάντα διατηρεί το μυαλό στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ενδεχομένως παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο να μην επέτρεπε ορισμένα από τα τραγικά λάθη που είδαμε στα τρία από τα τέσσερα γκολ, που ήταν προϊόντα αντεπιθέσεων

Το πάθος του Λαμπάν, συχνά μεταφέρεται και στους συμποδοσφαιριστές του. Αν και καμιά φορά του βγαίνει σε νεύρα με αρνητικό αντίκτυπο, εν τούτοις κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα, η οποία βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ευχόμαστε ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Γάλλος θα είναι υγιής, θα προσπαθήσει να μείνει μακρυά από ανούσιες κάρτες και θα ενισχύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεσαία γραμμή της Μεγάλης Κυρίας στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ