Ο «αναρχικός» ΚολομβιΑΝΟς και το παλιό καλό κρασί

Ο  38άρης πλέον David Beckham δήλωσε πως νιώθει σαν να είναι 21 ετών κατά την θερμή υποδοχή που έτυχε από τους παριζιάνους της Παρί. Ακούγοντας τον βετεράνο μπαλαντέρ σχηματίστηκε νοερά στο μυαλό του κάθε Ανορθωσιάτη, η εικόνα ενός βραχύσωμου γερόλυκου. Πρόβαλε ξαφνικά στη σκέψη μας ο «serial killer» Γιάννος Οκκάς, μολονότι ο δικός μας superstar δεν μένει στα λόγια, αλλά αποδεικνύει ανελλιπώς στο χορτάρι  πως έχει πάρα πολλά να προσφέρει ακόμα.  Μάλιστα, με τις εμφανίσεις και τα γκολάκια του μας αναγκάζει να τον αποκαλούμε έφηβο, ενώ η τούμπα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο 35άρης άσσος προκαλεί συγκίνηση και δέος μέσα από τις αφύσικες, για την ηλικία του, δυνάμεις που καταβάλλει στο γήπεδο. Για να μην τα πολυλογούμε, κάνει τα πάντα και συμφέρει. Κουβαλά στις πλάτες του την εμπειρία που χρειάζεται να έχει ο αρχηγός  της ομάδας μας, ενώ παράλληλα μυρίζεται το γκολ. Είναι πολυθεσίτης κι επίσης το παιχνίδι του διακατέχεται από υπευθυνότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι άψογος και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Τα λόγια περισσεύουν όταν βλέπεις ένα 35άρη επιθετικό να γίνεται right back, και να σταματά πολύ υποσχόμενη επίθεση λίγο πριν το 90’. Ακριβώς αυτό έγινε στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό… Ο Οκκάς  αποτελεί τον άσσο στο μανίκι του Λέβι, αφού όταν η ομάδα τα βρίσκει σκούρα, ο Γιάννης σαν πασπαρτού περνά στον αγώνα και ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνίδι με την Αγία Νάπα, όπου ο αρχηγός με χρυσή κεφαλιά νίκησε στο 85’ τον προκλητικό,  ως συνήθως, Άθω  Χρυσοστόμου. Επιπλέον, η σημαία της ομάδας, διακρίνεται για τον υποδειγματικό του χαρακτήρα εκτός γηπέδου, ενώ επί ευκαιρίας να του ευχηθούμε να του ζήσει ο γιος του που γεννήθηκε πρόσφατα!

Σε συνάρτηση με την μαχητικότητα του Οκκά και του Σκοπελίτη, ο οποίος είναι Duracell όνομα και πράγμα, η εκρηκτικότητα του Λαβόρδε έρχεται κι απογειώνει την Ανόρθωση που θαυμάζουμε. Ο Λατινοαμερικάνος εραστής της στρογγυλής θεάς από τη στιγμή και μόνο που φέρνει την μπάλα στην κατοχή του, ο κόσμος εκστασιάζεται, σηκώνεται απ’ τις θέσεις του, κι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει ένα φαντασμαγορικό γκολ, απ’ αυτά που μας συνηθίζει ο… γιος του ανέμου. Αστραπιαία, σε καμία περίπτωση πρόθυμος να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από μαζική σάμπα στην αντίπαλη άμυνα, ο Κολομβιανός εξαπλώνεται στα καρέ, ελίσσεται και σερβίρει άρτυα  το τέρμα. Στην αντίπερα όχθη υπάρχει κι ο Κάλβο, πάντα έτοιμος να τρυπώσει στην αντίπαλη περιοχή, να ντριμπλάρει και να σκοράρει, προσφέροντας θέαμα και δράση.

Η Ανόρθωση του 2012 – 2013 συνδυάζει την σοβαρότητα της παλιάς φρουράς ποδοσφαιριστών, και τον ενθουσιασμό των νέων. Είναι αντικειμενικά σταθερή, σοβαρή ως  ομάδα ενώ η επίθεσή της έχει το φονικό ένστικτο. Με σπασμένα τα φρένα μπροστά και άμυνα από ατσάλι στα μετόπισθεν, προς ολοταχώς για το double!

The Commander

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ