Ποδόσφαιρο 101

Τελικά τα μηνύματα του ακροπορδιστή, της αγαπημένης μας χιουμοριστικής στήλης στο οπαδικό σάιτ του ΑΠΟΕΛ, έχουν καταντήσει σαν τα spam e-mail. Τα οποία σημειώστε όμως πως εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα απολαυστικά!

Ξέρετε, σαν τζείνες τις φορές που σου έρκεται τάχα e-mail που τον πρίγκιπα του Τιμπουκτού τζιαι λαλεί σου πως εν να σου δώκει 10 εκατομμύρια δολάρια αν τον βοηθήσεις να μεταφέρει τα λεφτά του κάπου αλλού τζι αν πρώτα του δώσεις ένα ποσό για εγγύηση; Κάτι τέθκοιο. Λαφαζανιές τζιαι δώστου να καταλάβει!

Οι σφαίρες του άσφαιρου τελικά, πέφτουν μεν σαν βροχή, αλλά εν όπως στα έργα που οι κακοί πυροβολούν με μια φάουσα όπλα τον ήρωα, τζιαι έμπα να εν 2 μέτρα μπροστά του εν να αστοχήσουν. Κάτι ανάλογο.

Αλλά για αυτό απολαμβάνουμε τον ακροπορδαλά. Κάμνει σόου. Διά ρεσιτάλ τζιαι μας κάμνει να καταλάβουμε πόσο γελοίοι μπορεί να γίνουν άμαν εθελοτυφλούν.

Αφού λοιπόν μελετήσαμε την κάθε πορδή ξεχωριστά, επιχειρούμε για ακόμη μια φορά να απαντήσουμε στα θέματα που θίγει επιλεκτικά.

Τούτος εν άξιος να φκάλει τον Χίτλερ Άγιο. «’Ντάξει ολάν, εσκότωσε μερικούς (χιλιάδες – ανά μέρα) Εβραίους. Πάρακατω»;

Είσαστε τόσο «αθώοι» ακροπορδιστή, όσο καλό εν τζιαι το χιούμορ του Κωστάκη Κωνσταντίνου τζιαι όσες εν οι πιθανότητες του να κάμει πετυχημένη stand up comedy στο Hollywood.

Εμπήκε λοιπόν στον κόπο που λαλείτε, να αναλύσει την κάθε αγωνιστική, η οποία οφείλω να ομολογήσω ήταν άκρως απολαυστική και ξεκαρδιστική! Πάμε να τα δούμε ένα-ένα, γιατί εν κάμποσα!

1η Αγωνιστική
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ-ΑΕΠ=5-1

«Πέναλτι για την ΑΕΠ στο 1-0 δε δίνεται. Μούσκος/Δημητρίου»

Στη συγκεκριμένη φάση, ο Αγκουινάλντο έπεσε στο 28’ τζιαι «όλως παραδόξως» δεν ζήτησε πέναλτι, ούτε διαμαρτυρήθηκε που δεν του δόθηκε. Πώς γίνεται λοιπόν ένας παίκτης που ανατρέπεται να παίζει πελλό μετά τζιαι να συνεχίζει κανονικά να παίζει μάππα;

2η Αγωνιστική
ΑΠΟΕΛ-ΔΟΞΑ=3-1

Το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών τζιαι αλόπως εν είδες ότι εβάλετε το πρώτο γκολ με όφσαϊντ στο 52’ (1-0). Αλλά συγχωρούμεν σε, ξέρουμεν το πώς δεν το επαράβλεψες ηθελημένα…

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ-ΕΝΠ=1-1
«Δεύτερη κίτρινη στον Κολάνη για ανύπαρκτο φάουλ. Τράττου/Σκαπούλλης»

Στη φάση της αποβολής του Κολάνη (58’), ο παίκτης της Ένωσης βουρά απρόσεκτα πάνω στον Άντιτς τζιαι ρίχνει τον κάτω. Με βάση τους κανονισμούς της διαιτησίας που όπως φαίνεται εν χαπαρίζεις, το απρόσκετο παίξιμο τιμωρείται με κίτρινη κάρτα, εκτός φυσικά αν εν παίκτης του ΑΠΟΕΛ, οι διαιτητές εν υποχρεωμένοι να παίζουν πελλόν.

Επίσης εν μας λαλείς για την ουρανοκατέβατη απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ιτζχάκι, στο 67’. Εν με εκπλήσσει το γεγονός όμως, αφού θέλεις να τα δείξεις ούλλα όπως σε βολέφκει. Όπως μας εσυνηθίσετε άλλωστε τόσα χρόνια. Με την λογική της κίτρινης που έπιασε ο Κολάνης, έπρεπε να πιάσει έστω κίτρινη εδώ τζιαι ο παίκτης μας. Oh well, εξέχασα όμως, ο διαιτητής εκούντισε μας προς τη νίκη, για αυτό εξάλλου τζιαι είχαμε απώλειες βαθμών.

3η Αγωνιστική
ΔΟΞΑ-ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ=0-2

«Πέναλτι για την Δόξα στο 0-0 δε δίνεται.Δημητρίου/Παφίτης»

Ομολογώ δαμέ έκατσα είδα τα στιγμιότυπα ξανά τζιαι ξανά, πέρκειμον έβρω τζίνη τη μαυρογέριμη τη φάση που όπως αποδείχτηκε, έφκαλες την που το νου σου. Είπα σου για τα Aspro Clear ότι άμαν κάμνεις υπερβολική δόση, κάμνουν σε τζιαι θωρείς πράματα έννεν;

4η Αγωνιστική
ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΛΚΗ=3-0

«Κόκκινη στον Σανταμαρία ενώ έπρεπε να αποβληθεί και ο Αλέξα στην ίδια φάση.Αναστασίου/Γεωργίου»

Πώς γίνεται ρε άδρωπε μου στην ίδια φάση ο Αλέξα να φάει κότσινη; Ο άνθρωπος ήταν διπλωμένος χαμέ που την κλωτσιά που του έδωκε ο Σανταμαρία στα… αρχιμηνιά και αρχιχρονιά του! Σημείωσε πως είχαμε τζιαι πέναλτι στο 90’ με τον Λαβόρδε!

5η Αγωνιστική
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ=0-0

«Δίνεται φάουλ στον Μπούντιμιρ που πατούσε τη γραμμή της μεγάλης περιοχής της Ομόνοιας. Η γραμμή θεωρείται μέρος της περιοχής και έπρεπε να δινόταν πέναλτι.Χρυσοστόμου/Ιωάννου»

Πάλε θωρείς φαντάσματα. 14ο λεπτό ο Ζουέλα ανατρέπει τον Φρέντι μέσα στην περιοχή τζιαι δεν δίνεται πέναλτι, που τον ΑΠΟΕΛίστα ρεφ. Που τζιαμαί τζιαι τζει, ειδικά στο β’ ημίχρονο η Ομόνοια παίζει σας μονότερμα.

Δε τζιαι τις φάσεις ξανά:

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ=0-2
«Πέναλτι για τον Απόλλωνα στο 0-1 δε δίνεται.Νικολάου/Παπαναγιώτου»

Εννοείς πέναλτι στον Οκκά που έπρεπε να δοθεί τζιαι κότσινη κάρτα στον Λόπες στις καθυστερήσεις του αγώνα (είχε ακόμα τρεις προηγουμένως by the way). Διότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη φάση για πέναλτι σε αντίθεση με τις πορδές σου.

6η Αγωνιστική
ΑΠΟΕΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=4-0

«Η μπάλα περνά καθαρά τη γραμμή τέρματος σε κεφαλιά του Μπούντιμιρ αλλά το γκολ δεν μετρά. Δημητρίου/Γεωργίου»

Εδέρετε 4-0 το παράρτημα σας. Εν σε κανεί τούτο, αχόρταγε; Τι θέλεις να πεις δαμέ, ότι τάχα αδικηθήκετε; Πέτε μας το τζιαι τούτο!

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ=2-0
«Ο Λαβόρδε κλαππώνεται μόνος του εκτός περιοχής και δίνεται πέναλτι. Πέναλτι στον Αλαμπί από τον Βαλβέρδε δε δίνεται. Ο Ρονκάτο ρίχνει αντικείμενα στην κερκίδα της Ομόνοιας και ο Αλέξα κάνει χειρονομίες αλλά δεν αποβάλλονται. Τράττου/Καπιτανής Η δικαστική τιμωρεί μόνο τον Αλέξα μετά από εξέταση του βίντεο».

Καλά ρε dude, πιο πάνω στη φάση που μόνο εσύ είδες στον ύπνο σου ή σαν ήσουν υπό την επίρροια του Aspro Clear με τον Μπούντιμιρ εξήγησες σωστά πως η παράβαση πάνω στην γραμμή μετρά σαν πέναλτι. Τωρά φέρνεις τα ούλλα πούκουππα; Η φωτογραφία μιλά που μόνη της τζιαι προς απογοήτευσή σου όι μόνο ήταν πάνω στην γραμμή, αλλά ήταν τζιαι πέναλτι!

penalti-lavorde-3

Για τη φάση του Αλαμπί που αναφέρεις, ω δικηγόρε της Ομόνοιας, του αιώνιου τάχα αντίπαλου σου, η τζιεφαλιά έγινε πόξω.

Επαρέληψες, εντελώς τυχαία φαντάζουμαι, να πεις για την αποβολή που έπρεπε να δοθεί στο φάουλ που έγινε πάνω στον Ίλιτς.

Για τις χειρονομίες του Ρονκάτο, αθθυμήθου τσας λλίο προηγουμένως τι έγινε, με τη δολοφονική απόπειρα στον Λαβόρδε. Τζιαι μπράβο του που επίε τζιαι εστήριξε τον συμπαίκτη του, τζιαι τζείνος τζι ο Αλέξα. Τζιαι είχε πλάκα πάντως που το PR σας μετά έπιασε τόπο τζιαι ετιμωρηθήκαν οι παίκτες μας, τζι ακόμα παραπάνω όταν εσυνεχίζαμε να δέρνουμε τζι εσείς εξακολουθούσατε να είσαστε που κάτω μας.

7η Αγωνιστική
ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΑΠΟΕΛ=0-3 Τσαγγάρης/Σκαπούλλης

Όπα, όπα. Τι σημαίνει σκέτο, νέττο «Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ 0-3»; That’s it? Καμιά αναφορά στο πέναλτι που δεν δόθηκε στο 53’ υπέρ της Σαλαμίνας; Εκατάπιες το με την ίδια ευκολία όπως το εκατάπιε τζιαι το Τσαγγάρης!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ=1-3
«Πέναλτι για τον Ολυμπιακό στο 0-1 δε δίνεται.Ηλία/Δημητρίου»

Ίσως να ένει η μοναδική πραγματική αμφισβητούμενη φάση που είδες σωστά. Όμως στο replay εν φαίνεται καλά. Πέτε στους μετόχους σας να βάλουν καμιά κάμερα που άλλο angle στα επόμενα ματς, για να έχουμε ξεκάθαρη άποψη.

8η Αγωνιστική
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ=1-0

«Ο Λαβόρδε κλαππώνεται και πάλι μόνος του και δίνεται πέναλτι αντί 2η κίτρινη για θέατρο. Παναγή/Σταύρου»

Πάλε οι πορδές σου δεν έχουν αντίκρισμα. Όι μόνο έγινε επαφή, αλλά τζιαι ο παίκτης της Σαλαμίνας εν εδιαμαρτυρήθηκε μετά το πέναλτι. Τούτο ήταν τζιαι το ματς στο οποίο από το πολλή σας το κλάμα, επιστήκαν τζιαι οι διαιτητές σας να διούν τις παραβάσεις ως θέατρο που δαμαί τζιαι δα.

lavorde-penalty-salamina-2

9η Αγωνιστική
ΑΧΝΑ-ΑΠΟΕΛ=0-1 Μούσκος/Ξάνθου

Μα εν τζιαι γίνεται να σε υπενθυμίζω σιόρ συνέχεια. 40’ο λεπτό ο Μπόρδα ανατρέπει τον Μασίνουα εντός περιοχής. Άσχετο, αλλά τελικά τζείνη η μηχανή του Land Rover εσάστηκε, if you know what I mean?

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ=0-1
«Πέναλτι για την Αγία Νάπα δε δίνεται και στα τελευταία λεπτά του αγώνα σκοράρει ο Οκκάς από πεντακάθαρη θέση οφσάιντ. Σωτηρίου/Γεωργίου»

Τζιαι να πούμε πως είχε. Γιατί δεν αναφέρεσαι στα πέναλτι που δεν μας δόθηκαν στο 42’ με τον Ιτζχάκι;

τζιαι στο 68’ με τον Οκκά;

Όσον αφορά το γκολ-οφσάιντ που λαλείς, επέτρεψε μου να σου δείξω πρώτα αυτή τη φωτογραφία,

aoan_ano

τζιαι ακολούθως τούτο το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=OJogXoEZsAk

10η Αγωνιστική
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ=1-2

«Στο 1-1 η μπάλα περνά καθαρά τη γραμμή τέρματος σε σουτ του Σολωμού αλλά το γκολ δεν μετρά. Νικολαίδης/Ιωάννου Ο Εβραίος τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού».

Εδώ τελικά ποιο εν το πρόβλημα σου δεν καταλαβαίνω. Το ότι ο πορτάρης της ΑΕΚ εν σας εχάρισε; Τόσο τραγικοί εγίνετε φέτος που εξεφύγετε εντελώς! Κρατηθείτε τζιαι λλίο, έστω τζιαι για τα προσχήματα!

Το ΑΠΟΕΛ δεν γίνεται να χάνει. Παρακαλούνται οι αντίπαλες ομάδες, να μπαίνουν με ανοιχτά τα σκέλια τους στο γήπεδο ούτως ώστε να περνά το ΑΠΟΕΛ την μάππα που κάτω τους τζιαι να βάλλει γκολ.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ-ΑΧΝΑ=5-1
«Μασιάς/Καπιτανής Ούτε καν φιλικό παιχνίδι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

Εξήγα μας γιατί να δούμε. Είχε προηγηθεί ο Εθνικός με 0-1, έχοντας στον πάγκο του έναν προπονητή που ονειρέφκεται μέρα-νύχτα πότε εν να κοουτσάρει το ΑΠΟΕΛ. Πράγματι, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλικό διότι απλά δεν ήταν.

Τούτα για σήμερα. Για τις υπόλοιπες 10 αγωνιστικές, καθώς επίσης τζιαι για τις προβλέψεις σου, θα επανέλθουμε αύριο. Για την ώρα, ας ξεκινήσουμε για να σε μάθουμε από την αρχή, το όμορφο τούτο άθλημα. Τούτο δαμέ, εν μάππα:
TPU-Soccer-Ball-HD-F375-

Τζιαι τούτο δαμέ, εν παττίχα:
Watermelon

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ