Το θέατρο του παραλόγου στο παιγνίδι του ΠΑΠ με την Ομόνοια

Όλα τα είδαν τα μάτια μας στο παιγνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στην Ομόνοια στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Σε ένα παιγνίδι μα ένταση και πάθος, με τον Τράττο να κάνει τα δικά του και την δολοφονική απόπειρα σε βάρος Λαβόρδε, η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 2-0 με τέρματα των Σπαντάτσιο και Ρέζεκ. Η Ανόρθωση προηγήθηκε στις αρχές του παιγνιδιού με τέρμα του Σπαντάτσιο μετά από πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Λαβόρδε. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε δύο λεπτά πριν την λήξη του παιγνιδιού από τον Ρέζεκ, και ενώ από το 70 αγωνιζόμασταν με 10 ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή του Ίλιτς στο 70’. Η ομάδα μας σε εκείνο το παιγνίδι έδειξε ότι έχει… καρύδια, έχει μεγάλη καρδιά, και κέρδισε για τρίτη φορά σε τέσσερις αγώνες την Ομόνοια τα τελευταία δύο χρόνια, και μάλιστα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την ομάδα μας, καθώς μετά από κάθετη πάσα του Σπαντάτσιο, ο Λαβόρδε κέρδισε το πέναλτι. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Σπαντάτσιο, ο οποίος δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ιδανικότερη, καθώς δύο παιδικά λάθη στην άμυνα μας έφεραν δύο τετ α τετ για την Ομόνοια, με τους ποδοσφαιριστές της να αστοχούν από εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις. Στο έβδομο λεπτό του παιγνιδιού ο Ζόρζε λόγω τραυματισμού βγήκε από το παιγνίδι και την θέση του πήρε ο Άντις, πηγαίνοντας στο δεξί άκρο με τον Κόλιν να επανέρχεται στο κέντρο της άμυνας. Στην συνέχεια ισοζυγίσαμε το παιγνίδι, και είχαμε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Λαβόρδε για να διπλασιάσουμε τα τέρματα μας, κάτι το οποίο δεν έγινε. Η ομάδα μας ισοζύγισε ακόμη περισσότερο το παιγνίδι, χωρίς να σημειώνονται άλλες μεγάλες φάσεις και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 1-0 για την ομάδα μας.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν Τράττο να κάνει το δικό του σόου στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η σφυρίχτρα του σταμάτησε να σφυρίζει Ανόρθωση. Το παιγνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Ομόνοια να βρίσκει δύο ευκαιρίες και τον Βαλβέρδε να δηλώνει παρών εκεί που χρειαζόταν. Στο 70 όμως ήρθε ο Τράττος να αποβάλει τον Ίλιτς, στον οποίο έγινε καθαρό επιθετικό φάουλ πριν βρει την μπάλα με το χέρι, με τον καραφλό διαιτητή να μην χάνει την ευκαιρία να αποβάλει τον Σλοβένο αμυντικό μας. Κάπου εκεί ήρθαν οι δολοφονικές ενέργειες των οπαδών της Ομόνοιας, οι οποίοι έριξαν κροτίδα στον Λαβόρδε, και ενώ βρισκόταν στο έδαφος του έριξαν ακόμα μία, θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο. Μάλιστα, με την δεύτερη κροτίδα τραυματίστηκαν και ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, καθώς και μέλη του τιμ της Ανόρθωσης. Ο Τράττος δεν διέκοψε το παιγνίδι παρότι κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές….

Με την επανέναρξη του παιγνιδιού μετά την διακοπή, η Ανόρθωση ακόμη και με δέκα ήταν καλύτερη από την Ομόνοια, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, και μπορούσε να σκότωνε πιο γρήγορα το παιγνίδι αν οι ποδοσφαιριστές μας ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Προηγήθηκε ένα μακρινό σουτ της Ομόνοιας με την μπάλα να καταλήγει ευτυχώς στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας μας. Και ενώ το παιγνίδι πήγαινε προς το τέλος του, ο Ρέζεκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και έστειλε στα ουράνιο τους οπαδούς της ομάδας μας, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της Ομόνοιας. Μετά από ασίστ του Λαμπάν, ο Τσέχος από κοντά με το αριστερό του έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Η δολοφονική απόπειρα των Ομονοιατών

Αναφορές ανά το παγκόσμιο έγιναν για την δολοφονική απόπειρα των Ομονοιατών, οι οποίοι έριξαν κροτίδες στον Λαβόρδε αλλά και σε άλλα μέλη του ποδοσφαιρικού μας τμήματος καθώς και σε δικούς τους ποδοσφαιριστές, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές τους. Αναφορές έγιναν σε πολλά Ελλαδικά και ξένα site, ενώ το διαδίκτυο γέμισε με βίντεο από διάφορα μέρη του πλανήτη που κάνουν αναφορά στο γεγονός. Το βίντεο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ