Το έναυσμα της αντεπίθεσης και η ιδανική αυτοχειρία (βίντεο)

Σαν σκωτσέζικο ντους μοιάζουν τα δύο περσινά ματς κόντρα στον Απόλλωνα, από την μια στο ματς  του α’γύρου, η Ανόρθωση πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο β’ ημίχρονο πήρε την νίκη με 2-0 αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για διάκριση και από την άλλη το ματς στου β’γύρου, στη Λεμεσό, εκεί όπου η ομάδα μας κατάφερε να ισοφαριστεί από τον Απόλλωνα στο τελευταίο λεπτό και να εξανεμίσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες της για τον τίτλο.

Το ματς του α’ γύρου που διεξήχθη στο Αντώνης Παπαδόπουλος, ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής. Η ομάδα μας ήταν αναγκασμένη να κερδίσει αν ήθελε να κρατηθεί σε επαφή με τους πρωτοπόρους στην βαθμολογία και τα κατάφερε χάρις σε δύο γκολ των Μαρκίνιο και Μιχάλη Κωνσταντίνου. Τα δύο γκολ επιτεύχθηκαν στο β’ημίχρονο, το ένα στην αρχή και το άλλο στο φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κοζάτσικ, Κόλιν, Σπρόκελ, Άντιτς, Ζανίσιο, Μαρκίνιος (86’ Σιέλης), Ανγκέλοφ, Λαμπάν, Λαβόρδε, Ρονκάτο, Οκκάς (82’ Κωνσταντίνου).

Απόλλων (Μίχαϊ Στοϊκίτσα): Σβαλόφσκι, Κόλαρ, Λόπες (87’ Κιρόφσκι), Νεβά, Μερκής, Χαμντανί, Οσενί (80’ Νορό), Σισοκό, Σταύρου (75’ Μπανγκούρα), Νούνιες, Ζοάο Πάολο.

 

Αντίθετο φινάλε είχε το ματς που διεξήχθη στο Τσίρειο, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η Ανόρθωση μπήκε  φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε νωρίς κεφάλι στο σκορ και έχασε σωρεία ευκαιριών για να κλειδώσει την νίκη. Ο Απόλλωνας στο τελευταίο λεπτό  εκμεταλλεύτηκε την κωλυσιεργία όλης της ομάδας και του προπονητή που κρατούσε τις αλλαγές και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Μια ισοπαλία η οποία ήταν οδυνηρή για την συνέχεια, καθώς η ομάδα μας μπήκε στα play-off με μεγάλη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΛ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Απόλλων (Χάγκεν Ρεκ): Ζβαλόφσκι, Λόπες, Θεοφίλου, Μερκής, Ματούσοβιτς, Οσενί, Ζε Βίτορ, Μπαγκούρα, Σταύρου, Σισσοκό, Κιρόφσκι.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κοζάτσικ, Άντιτς, Τόμασιτς, Κόλιν, Κβιρκβέλια, Σιέλης, Μακρής, Μαρκίνιος(88’Μαραγκός), Λαμπάν, Ρέζεκ, Οκκάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ