Ανάλυση αντιπάλου: Απόλλων Λεμεσού

Ο προσεχής μας αντίπαλος βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας έχοντας 27 βαθμούς στο ενεργητικό του. Έχει σκοράρει 25 γκολ, ενώ έχει δεχτεί 8 λιγότερα καταγράφοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες εντός, ενώ εκτός παρουσίασε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Προέρχεται από ήττα στο Τσίρειο στάδιο από τον ΑΠΟΕΛ, σε ένα επεισοδιακό αγώνα που έληξε με 1-2. Ήταν ένα παιχνίδι που ο προσεχής μας αντίπαλος βρέθηκε μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Μερκή, ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο 70ο λεπτό, εάν ο Παπουλής σημάδευε σωστά από το σημείο του πέναλτυ. Η διαχείριση του σκορ είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για τον Απόλλωνα την φετινή σεζόν μιας και σε τέσσερις περιπτώσεις προηγήθηκε μεν, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο δε.

Τα αμυντικά προβλήματα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους του Νικόδημου Παπαβασιλείου μιας και ειδικά στον προηγούμενο αγώνα που παρουσιάστηκε με τετράδα ανάγκης, ο τερματοφύλακας Βαλε είχε πολλή δουλειά. Η απουσία του Μιγκουελίτο από τα άκρα οδήγησε σε πειραματισμούς με τη χρήση του Παουλίνιο (αλλά και του Βασιλείου ενάντια στην ΑΕΛ), ενώ στα τελευταία παιχνίδια το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι διαφορετικό. Η αγωνιστική αστάθεια του Μερκή λόγω τραυματισμού και οι απουσίες των Μαρκόφσκι-Χαραλάμπους λόγω καρτών αναγκάζει τον Παπαβασιλείου να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα. Όσον αφορά την μεσαία γραμμή η απουσία του αεικίνητου Χαμτανί είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, ενώ επιθετικά ο Παπουλής παρότι αποτελεί τον πρώτο σκορερ της ομάδας με 8 γκολ, στα δύο τελευταία παιχνίδια χαρακτηρίζεται μοιραίος.  Θυμίζουμε ότι ενάντια στον ΑΠΟΕΛ σημάδεψε το δοκάρι από το σημείο του πέναλτυ, ενώ με την ΑΕΛ απώλεσε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ απέναντι στον Ντεγκρά.

Στο απουσιολόγιο συναντούμε λόγω καρτών τον βασικό κεντρικό αμυντικό Μαρκόφσκι και το δεύτερο σκόρερ των Λεμεσιανών, Ρομπέρτο Γκαρσία. Ένας από τους πιο αξιόλογους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων μας, ο κεντρικός μέσος Χαμτανί θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού, όπως και ο Παουλίνιο. Οι Ντάντι και Σέττι είναι εκτός πλάνων του Νικόδημου Παπαβασιλείου ενώ επιστρέφουν οι Χαραλάμπους, Βασιλείου που έμειναν εκτός λόγω καρτών. Αμφίβολος εξακολουθεί να είναι ο βασικός ακραίος αμυντικός Μιγκουελίτο που προέρχεται από τραυματισμό. Από τα νέα αποκτήματα, ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Αστέρα Τρίπολης, Οράσιο Καρντόσο είναι ο μόνος που έχει βάσιμες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή, όχι όμως και στην ενδεκάδα.

Πιθανότερη ενδεκάδα (4-3-3): Βάλε, Λόπεζ, Χαραλάμπους, Μερκής, Μιγκουελίτο, Κυριάκου, Παρλόφ, Θεοδωρίδης , Παπουλής, Κωνσταντίνου, Σουάνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ