Πονοκέφαλος η μεσαία γραμμή

Οι απουσίες των Σκοπελίτη (τέσσερις κίτρινες κάρτες) και Αλέξα (τραυματίας) σε συνδυασμό με την προφανή ανετοιμότητα του Λαμπάν και την – πλην εξαιρέσεων – αδυναμία του Οχαγιόν να βοηθήσει την ομάδα, πονοκεφαλιάζουν το Ρόνι Λεύι. Κοντά σ’ αυτά, ο Σπαντάτσιο στα τελευταία παιχνίδια δεν έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και ίσως γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε ούτε ως αλλαγή στον επαναληπτικό κυπέλλου, προκειμένου να πάρει κάποιες ανάσες.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Ισραηλινός προπονητής θα εμπιστευτεί και πάλι στο 4-2-4 στην εκδρομή του Σαββάτου. Στην επίθεση, λίγο ή πολύ είναι γνωστή η τετράδα, αφού εκτός απροόπτου θα αγωνιστούν οι Κάλβο και Λαμπόρδε στα άκρα και Ρέζεκ με Ιντζχάκι να εναλλάσσονται στον κορυφή. Μόνο αν ο Οκκάς ξεκινήσει βασικός υπάρχει πιθανότητα κάποιος από τους προαναφερθέντες να μείνει εκτός 11άδας. Ο Σπαντάτσιο, θα είναι ο παίχτης που θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο της τροφοδότησης της γραμμής κρούσης, κάτι που στα τελευταία παιχνίδια δεν μας βγαίνει. Τόσο στο χθεσινό παιχνίδι του ΓΣΖ, όσο και στην ισοπαλία με τον Απόλλωνα, οι κινήσεις μας από τον άξονα ήταν περιορισμένες και προσπαθούσαμε μάταια να επιτεθούμε αποκλειστικά από τα άκρα, ίσως και με ποδοσφαιριστές που δεν είναι το ατού τους.

Ρόλο ανασταλτικού, θα αναλάβει ένας εκ των Λαμπάν ή Οχαγιόν, με το Γάλλο αρχηγό να έχει το προβάδισμα. Σαφώς χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του για να μετατραπεί ξανά στο γνωστό ακούραστο μηχανάκι, καλείται όμως εάν τελικά επιλεγεί, να κάνει την υπέρβαση και να αντεπεξέλθει σ’ ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Οπωσδήποτε παρουσία τουλάχιστον ενός εκ των Σκοπελίτη ή Αλέξα θα έλυνε τα χέρια του προπονητή, ωστόσο έχει μάθει πλέον να ζει με τις απουσίες και αυτό θα κάνει και το Σάββατο.

Η ομάδα μας ταξιδεύει στο ΓΣΠ με ένα μαξιλαράκι έξι βαθμών και κάποιος θα έλεγε ότι “θα ζήσει” και με μια ισοπαλία. Ωστόσο, μετά το μηδέν στο οποίο κολλήσαμε με τον Απόλλωνα και με επικίνδυνα παιχνίδια με ομάδες που θα παλέψουν για να σωθούν να ακολουθούν στη συνέχεια, ασφαλώς και ο κ. Λεύι θα… κοιμάται καλύτερα κουβαλώντας μαζί του ακέραιο το μαξιλαράκι που με τόσο κόπο απέκτησε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ