Μα είχαμε απουσίες;

Σκεφτείτε την «ιδανική» εντεκάδα της φετινής Ανόρθωσης. Θα ήταν κάπως έτσι. Βαλβέρδε στο τέρμα, ακραία μπακ Σιέλης και Άντιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ίλιτς, Ζόρζε, Σπαντάτσιο και Αλέξα στα χαφ, και Ρέζεκ, Λαβόρδε, Ιτζάγκι, Κάλβο στην επίθεση, με σύστημα 4-4-2. Από αυτούς τους 11, οι έξι δεν αγωνίστηκαν χθες. Και όμως, κερδίσαμε την Αλκή πολύ εύκολα, με την ομάδα μας να έχει φοβερή κυκλοφορία της μπάλας και την επίθεση να βγάζει φωτιές σε μερικά σημεία του αγώνα. Μπορεί η Αλκή να αγωνιζόταν με 10, αλλά αυτό δεν αναιρεί το τι είδαμε από την ομάδα μας χθες.

Όποιοι και να κληθούν να αγωνιστούν, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και κάνουν τις απουσίες των άλλων να μην φαίνονται. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της φετινής Ανόρθωσης, η οποία θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει αρκετούς αγώνες με πολλές απουσίες, καθώς έχουμε εννέα(!) ποδοσφαιριστές στο όριο των καρτών. Η ομάδα μας θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες με τον Πορτογάλο ακραίο αμυντικό Ρούι Ντουάρτε, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο και απομένουν τα τυπικά για να γίνει ποδοσφαιριστής της Μεγάλης Κυρίας, κάτι που θα δώσει επιπλέον λύση στον χώρο της άμυνας.

Αν θα γίνει και δεύτερη μεταγραφή, θα διαφανεί αργότερα, αλλά αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι ένα Ζούλα που μπορεί να δώσει βοήθειες στον επιθετικό τομέα. Και λέμε για τον Ζούλα, καθώς σε περίπτωση νέας μεταγραφής, θα είναι αυτός που θα «κληθεί» να αποχωρήσει για να έρθει άλλος ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Χθες, είδαμε τον Οχαγιόν να κάνει το καλύτερο του παιγνίδι με την φανέλα της Ανόρθωσης, δείχνοντας ότι έστω και αργά, έχει αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας, και μάλιστα στο δυσκολότερο σημείο του φετινού μαραθωνίου του πρωταθλήματος.

Η Μεγάλη Κυρία φέτος δείχνει να έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο, αλλά είναι και η ομαδική δουλειά που δεν αφήνει να φανούν οι απουσίες που έχουμε σε κάθε αγώνα. Περιμένουμε την ημέρα που θα δούμε την Ανόρθωση να αγωνίζεται με όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή της, κάτι πολύ δύσκολο έως αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα. Δεν φοβίζει όμως αυτό, καθώς όπως έχουμε δει κατ’ επανάληψη μέχρι σήμερα, οι απουσίες δεν τρομάζουν και δεν χαλάνε την ομαδική δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ