Καλή χρονιά, ελεύθερη και ευρωπαϊκή

Χρόνια πολλά, καλή, γαλανόλευκη χρονιά σε όλους,

Το 2012, με τα καλά και τα κακά του μας αποχαιρέτησε και μπήκαμε στη νέα χρονιά, αισιόδοξοι όπως πάντα, γεμάτοι όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες. Κάποια θα πραγματοποιηθούν, αρκετά μάλλον θα πάρουν… αναβολή για το επόμενο έτος, αλλά σημασία έχει η προσπάθεια, ο αγώνας και η προσμονή για ευόδωση των κόπων και μόχθων μας.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι για τον τόπο μας, θα είναι μια δύσκολη περίοδος, που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και χρόνια στον ευρύτερο ελληνικό χώρο. Όχι τόσο στο υπερπροβεβλημένο οικονομικό κομμάτι, όσο στην περαιτέρω στέρηση των ελευθεριών, την καταπίεση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τον βιασμό της δημοκρατίας… Η οργάνωση των ανθρώπων σε Σωματεία, έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αντίστασης σε όλα αυτά που προσπαθούν και θέλουν να μας επιβάλουν. Δεν πρέπει να λησμονούμε, πως όταν είμαστε μαζί, συσπειρωμένοι και προπάντων αφυπνισμένοι, καθίσταται δυσκολότερη – αν όχι ανέφικτη – η επιβολή μέτρων και λύσεων αντίθετων με αυτά που θέλουμε και στα οποία πιστεύουμε.

Πριν επεκταθούμε σε πράγματα στα οποία θα επανέλθουμε προϊόντος του χρόνου, θα κάνουμε μια αναφορά στο καθαρά αθλητικό κομμάτι που υπηρετεί το Σωματείο μας και τους στόχους που θεωρούμε πως πρέπει να τεθούν. Ασφαλώς, αυτό που έρχεται πρώτο στα χείλη ως ευχή, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στα άλλα δυο τμήματα της πετόσφαιρας όπου κάτι τέτοιο είναι εφικτό, με το νεοσύστατο φούτσαλ να περιορίζεται στην άνοδο. Ωστόσο, ένα πρωτάθλημα από μόνο του, δεν λέει απολύτως τίποτα. Δόξα τω Θεώ, τα τελευταία χρόνια έχουμε πανηγυρίσει κάμποσα, μέχρι και αήττητα. Στους εγχώριους τίτλους πιάσαμε… ταβάνι εδώ και μερικά χρόνια.

Η ουσία πλέον είναι στην Ευρώπη. Από τότε που… ανακαλύψαμε ότι μπορούμε για την ευρωπαϊκή διάκριση, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Σωματείου, σε όλα τα τμήματα. Φέτος, ζήσαμε ανείπωτη χαρά με την πρόκριση των παιδιών του Μάριου Κοντού στους 16 του CEV Cup. Ανάλογες στιγμές, είχαμε ζήσει στο παρελθόν με τις ομάδες του Κετσπάγια σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις: Τραπεζούντα, Κλουζ, ομίλους. Ήρθε η ώρα για επανάληψη των επιτυχιών, πριν οι μνήμες ξεθωριάσουν, τα οικονομικά δεδομένα γίνουν πλέον αδυσώπητα και οι βαθμοί του 2008 εξαφανιστούν.

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή άλλωστε, υπηρετεί ένα ακόμα σκοπό. Την προβολή του δράματος της Αμμοχώστου, του προβλήματος της Κύπρου, στους λαούς και τις ηγεσίες των εταίρων μας. Η Ανόρθωσις, μέσω των αγώνων στα κύπελλα Ευρώπης, μετατρέπεται στον καλύτερο πρεσβευτή της Κύπρου. Τον άριστο διαφωτιστή για την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή των εδαφών μας από τους Τούρκους.

Μακάρι, να ελευθερωθεί η πατρίδα μας και να μη χρειάζεται πλέον να μιλούμε για πόλη φάντασμα και έποικους. Αντίθετα, να φιλοξενούμε τους αντιπάλους στο ΓΣΕ και να τους ξεναγούμε στη Σαλαμίνα. Μέχρι την άγια εκείνη ημέρα όμως, οι στρατιώτες του Φοίνικα, οφείλουν να συνεχίσουν να βάζουν λάδι στο καντήλι της Επιστροφής και να κρατούν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στον τόπο.

Καλή χρονιά σε όλους και καλή επιστροφή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ