Κάλβο: ‘Αν συνεχίσουμε έτσι το πρωτάθλημα είναι στο χέρι μας’

Συνέντευξη  στην Ειρήνη Σπυροπούλου του   balla.com.cy έδωσε ο Ισπανός άσσος της ομάδας μας Τόνι Κάλβο.  Ο Ισπανός δηλώνει ευχαριστημένος που αποτελεί μέρος της οικογένειας της Ανόρθωσης και ευτυχισμένος στην Κύπρο. Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξη που του έδωσε και δηλώνει πανέτοιμος να κάνει το παν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην προηγούμενη συνέντευξη στην αρχή της χρονιάς ήσουν πολύ αισιόδοξος για την ομάδα. Παραμένεις αισιόδοξος;
Η στατιστική είναι εδώ. Είμαστε πρώτοι, είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει. Συνεχίζουμε όπως μέχρι τώρα, πιστεύουμε στον προπονητή και ο προπονητής πιστεύει πολύ σε εμάς. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μέχρι τώρα.

Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας και είναι πρώτη;
Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Έχουμε μεγάλη διάθεση να τα καταφέρουμε, να μαθαίνουμε. Έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς παίκτες με νοοτροπία και όρεξη για την κατάκτηση ενός τίτλου που τόσο λείπει από την Ανόρθωση. Αυτό είναι το μυστικό, η αυτοθυσία και η επιθυμία που έχουμε να προπονούμαστε καθημερινά και να δίνουμε το μάξιμουμ, γιατί αυτό θέλει ο προπονητής. Και όταν φτάνει η Κυριακή, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι και στις προπονήσεις. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το μυστικό βρίσκεται στην επίθεση, όπου υπάρχουν πολλοί και ποιοτικοί παίκτες…
Όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και την μεσαία γραμμή, στην άμυνα, στο τέρμα. Είμαστε μία ομάδα και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε κάποιους. Κερδίζουμε όλοι και χάνουμε όλοι. Αυτό που είπα και πριν, έχουμε μία δυνατή ομάδα που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι το μυστικό μας.

Όλα πάνε καλά τώρα και η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά στην αρχή της χρονιάς υπήρχε η ευρωπαϊκή αποτυχία.
Ήταν μία κακή στιγμή στη φετινή σεζόν, αλλά το έχουμε ξεχάσει ήδη αυτό το παιχνίδι. Ο Τύπος συχνά επαναφέρει αυτό το παιχνίδι, αλλά εμείς δεν το θυμόμαστε. Αυτό που κρατάμε είναι η βελτίωσή μας, οι τρεις βαθμοί κάθε εβδομάδα, ώστε στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τον τίτλο.

Περίμενες αυτό το σερί νικών στο πρωτάθλημα μετά από αυτή την αποτυχία;
Νομίζω ότι κανείς δεν το περίμενε. Κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Εμείς είμαστε ο αντίπαλος που πρέπει να κερδίσουν οι άλλοι, δεν μας έχει κερδίσει κανείς. Αυτοί οι μήνες είναι σαν όνειρο. Κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας, δεν μας κέρδισε κανείς και απλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Τώρα έχουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε γήπεδο που πάμε.

Η ομάδα κερδίζει τα δύσκολα παιχνίδια, κερδίζει τα πιο βατά παιχνίδια. Είναι δύσκολο;
Είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχουμε ένα πολύ απαιτητικό κοινό, όπως και έναν προπονητή πολύ απαιτητικό κι αυτό σε κάνει να μην κοιμάσαι. Η ομάδα είναι καλά, είναι πολύ συγκεντρωμένη, σκέφτεται πάντα τους τρεις βαθμούς, πανηγυρίζουμε τα γκολ όλοι μαζί, με τον κόσμο. Είμαστε όλοι πολύ ενωμένοι, πολύ συγκεντρωμένοι για να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Για την κατάκτηση του τίτλου τι είναι πιο σημαντικό; Να κερδίζεις τα ντέρμπι ή τα εύκολα παιχνίδια;
Να τα κερδίζεις όλα! Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, κάθε Σαββατοκύριακο παίρνεις τρεις βαθμούς. Για μένα είναι το ίδιο είτε είναι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ είτε απέναντι στην Ενωση είτε απέναντι στην Αλκή. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Εμείς δουλεύουμε με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Τι άλλαξε στην ομάδα από το καλοκαίρι, μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία, και έχει βελτιωθεί;

Πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Απλά, όπως έχει πει και ο Ρόνι, στην αρχή της σεζόν ήμασταν πολλοί νέοι παίκτες και χρειαζόμασταν χρόνο. Το έχω δηλώσει κι εγώ αυτό. Ουσιαστικά η μισή ομάδα είναι καινούρια και χρειαζόμασταν χρόνο. Φαίνεται ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε μεγάλη διάθεση για την κατάκτηση του τίτλου ώστε να είναι ευτυχισμένοι και οι φίλαθλοί μας.

Ξεκίνησες βασικός σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια πλην ενός, όπου ήσουν τραυματίας, και στα πέντε πρώτα του πρωταθλήματος. Μετά ήρθε εκείνη η στιγμή όπου δεν αγωνίστηκες λόγω του προσωπικού σου προβλήματος. Πώς ήταν εκείνο το διάστημα για σένα;
Ηταν δύσκολο. Αισθανόμουν περίεργα. Δεν είναι ότι δεν είχα διάθεση, αλλά ήμουν πιεσμένος και χρειαζόμουν άδεια 3-4 μέρες, αν και γνωρίζω ότι είναι άδικο αυτό που λέω, για να είμαι μόνος μου, για να σκεφτώ για μένα, να σκεφτώ αν ήθελα να συνεχίσω εδώ ή όχι. Αυτές τις 3-4 μέρες έλαβα πολλή αγάπη από αρκετό κόσμο και άλλαξα γνώμη. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό, το σημαντικό είναι ότι η ομάδα συνεχίζει να κερδίζει, είτε παίζει ο Τόνι Κάλβο, ο Λαβόρδε, ο Ρέζεκ και βάζει γκολ. Σημασία έχει η Ανόρθωση.

Ο προπονητής σε είχε βοηθήσει μέχρι να αποφασίσεις;
Ναι, από την πρώτη στιγμή που του είχα πει για το πρόβλημά μου μού είχε πει ότι θα είναι στο πλευρό μου, ότι όπως είναι λογικό δεν ήθελε να φύγω, γιατί ήμουν ένας σημαντικός παίκτης γι’ αυτόν. Όπως είπα πριν, χρειαζόμουν αυτές τις 3-4 μέρες για να ηρεμίσω, τις είχα, γιατί μου έδωσε άδεια ο πρόεδρος. Πήρα την απόφαση να μείνω και είμαι πιο δυνατός και με περισσότερη όρεξη, η ομάδα πάει καλά, όλα καλά.

Πότε είπες στον προπονητή για το πρόβλημα; Δεν είχες παίξει σε κάποια παιχνίδια, ήσουν στον πάγκο σε ορισμένα ματς… Του το είχες πει εξ’ αρχής;
Δεν έπαιζα για άλλους λόγους. Στο πρώτο ματς που δεν έπαιξα δεν ήταν επειδή δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, αλλά επειδή αποφασίζει ο προπονητής ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Με την Ομόνοια ήμουν όντως τραυματίας και δεν μπορούσα να παίξω. Αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν έπαιξα γιατί έτσι το έκρινε ο προπονητής. Ήταν ο Ρονκάτο, ο Ρέζεκ και ο Ιτζάκι καλύτερα από μένα και γι’ αυτό δεν έπαιζα.

Οπότε προέκυψε το πρόβλημα όταν το είπες…
Ναι, 3-4 μέρες πριν.

Ποιοι σε βοήθησαν τότε;
Πάνω από όλα η οικογένειά μου. Η γυναίκα μου, ο πατέρας μου, αλλά και ο κόσμος, οι συμπαίκτες μου που με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα είναι στο πλευρό μου σε ό,τι χρειάζομαι. Απλά είχα πιεστεί και χρειαζόμουν 3-4 μέρες για να ηρεμήσω. Τις είχα και είδα ότι υπήρχε πολύς κόσμος που ήθελε να μείνω.

Ήταν οικογενειακό πρόβλημα ή προσωπικό;
Ήταν προσωπικό, ήταν δικό μου πρόβλημα. Αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, γιατί υπάρχουν κακοί άνθρωποι που αρχίζουν  να λένε βλακείες στα ΜΜΕ… Είχα ένα πρόβλημα, λύθηκε, είμαι ευτυχισμένος και ελπίζω να συνεχίσω ευτυχισμένος.

Λύθηκε ή μπορεί να επανέλθει για παράδειγμα το καλοκαίρι και να σκεφτείς ξανά αν θα συνεχίσεις;
Αυτό δεν εξαρτάται από μένα, εξαρτάται από τον πρόεδρο που είναι το αφεντικό της ομάδας. Εγώ έχω συμβόλαιο και θέλω να μείνω εδώ προς το παρόν. Αν ο πρόεδρος θέλει να με πουλήσει ή να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, θα το συζητήσουμε, αλλά εγώ προς το παρόν θέλω να μείνω.

Ρωτάω αν έχει ξεπεραστεί οριστικά το πρόβλημα…
Ναι, αυτό είναι θέμα όπου κάποιος χρειάζεται ηρεμία για να καταλάβει κάποια πράγματα και τέλος.

Τι μηνύματα λάμβανες από τον κόσμο;
Απλά στήριξη και δύναμη, αφού γνώριζαν και από την Ελλάδα, από τον Αρη, πώς παίζω. Το μόνο που ήθελαν είναι να είμαι στο 100%, γιατί γι’ αυτούς είμαι ένας σημαντικός παίκτης.

Θυμάσαι αυτές τις μέρες ή θες να τις ξεχάσεις;
Δεν θυμάμαι ειλικρινά εκείνες τις μέρες. Ζω το παρόν και δεν θέλω να θυμάμαι κακές στιγμές, προσπαθώ να μην τις θυμάμαι. Δεν μου αρέσει να περνάω άσχημα, αλλά υπάρχουν καταστάσεις μερικές φορές που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα. Εκεί σκέφτεσαι και παίρνεις μία απόφαση.

Τη μέρα της επιστροφής σου ο κόσμος σε χειροκρότησε θερμά. Ηταν μία ιδιαίτερη στιγμή για σένα;
Πολύ ιδιαίτερη. Η πιο ιδιαίτερη από τη μέρα που είμαι εδώ. Οπως είπα, περνούσα μία δύσκολη στιγμή, αποφάσισα να μείνω και ο κόσμος μου έδειξε όλη την αγάπη του και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό.

Τέτοιες εκδηλώσεις σου δείχνουν ότι πήρες τη σωστή απόφαση;
Σε έναν παίκτη πάντα αρέσει να τον χειροκροτεί ο κόσμος. Αυτή βέβαια ήταν μία απόφαση που είχα πάρει ήδη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι φίλαθλοι φώναζαν το όνομά μου, αλλά αυτό με βοηθά να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου, να αισθανθώ ότι οι φίλαθλοι με εκτιμούν. Οπως είπα, το θέμα αυτό έχει ξεχαστεί και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα.

Αυτό ήταν το πρώτο σου παιχνίδι μετά την επιστροφή σου. Στο επόμενο με την ΑΕΚ πέτυχες το νικητήριο γκολ. Ηταν το πιο σημαντικό γκολ μέχρι τώρα;
Για μένα ναι, για την ομάδα δεν ξέρω, υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν και σίγουρα θα έρθουν πιο σημαντικά γκολ από αυτό. Για μένα ήταν ένα σημαντικό γκολ, έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Ανόρθωση σε ένα ντέρμπι και βοήθησε ώστε να πάρουμε μία νίκη σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Το σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί. Για μένα ήταν καλό για να αποκτήσω ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, για να αισθανθώ σημαντικός και για να δείξω στον κόσμο και στον προπονητή ότι επέστρεψα.

Περιμένεις κάποιο πιο σημαντικό γκολ;
Σίγουρα! Του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, δεν με απασχολεί (γέλια). Δεν ήμουν ποτέ ο goleador των 15 γκολ το χρόνο, βάζω 6-7-8 το πολύ κάθε χρόνο. Είμαι παίκτης της ομάδας και δεν ξεχωρίζω πάνω από κάποιον, είμαι ομαδικός.

Υπάρχει κάποιος στην ομάδα που ξεχωρίζει ή προέχει η ομάδα;
Είμαστε ομάδα, αυτό που είπα και πριν, κερδίζουμε όλοι και χάνουμε όλοι. Είναι λογικό, στην επίθεση έχουμε έναν ιδιαίτερο παίκτη, όπως είναι ο Λαβόρδε. Είναι ένας τύπος παίκτη που δύσκολα βρίσκεις και είναι στην ομάδα μας. Πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε στο μάξιμουμ, αφού είναι στην ομάδα μας, να τον απολαύσουμε. Μ’ αυτόν οι νίκες έρχονται λίγο πιο εύκολα.

Με τις εμφανίσεις που έχετε αρκετοί παίκτες της Ανόρθωσης, θα είναι εύκολο για τη διοίκηση να σας κρατήσει, αν έρθουν προτάσεις;
Δεν ξέρω τι ανάγκες έχει η Ανόρθωση, ξέρω τι ανάγκες έχει ως προς τους στόχους, τους τίτλους… Εγώ θα ήθελα του χρόνου να διατηρηθεί η ίδια ομάδα, γιατί ήδη έχουμε γνωριστεί πολύ καλά, είμαστε μία οικογένεια, όπως είπα και πριν. Δεν θα ήθελα του χρόνου να έρθουν δέκα νέοι παίκτες, γιατί θα είμαστε ξανά όπως φέτος στην αρχή της χρονιάς. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητής και πολύ καλούς παίκτες, νέους και έμπειρους, έχουμε ένα πολύ καλό μείγμα. Γνωριζόμαστε ήδη αρκετά. Εγώ θέλω να μείνουν όλοι εδώ, όποια πρόταση κι αν έρθει για όποιον παίκτη κι αν έρθει. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ίδια ομάδα και του χρόνου και αν έρθει κάποιος παίκτης, να έρθει για να βελτιωθούμε.

Αν η ομάδα δεν αλλάξει πολύ του χρόνου, θα είναι πιο εύκολα να τα καταφέρει και στην Ευρώπη;
Ναι, σίγουρα! Εμένα μου αρέσει πολύ να παίζω σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε όλες σχεδόν τις ομάδες όπου ήμουν έπαιζα στην Ευρώπη. Είναι αυτό που λες, με τους ίδιους παίκτες τη νέα σεζόν θα είναι πιο εύκολο να περάσουμε στη φάση των ομίλων είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν κατακτήσετε τον τίτλο, θα διεκδικήσετε την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία πρόκληση επιπλέον;
Είναι απίστευτο. Είναι κάτι ανώτερο. Όλοι οι παίκτες αντιλαμβανόμαστε αυτή την πρόκληση και αυτή την ευκαιρία και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα όχι μόνο για το Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι να κατακτήσουμε έναν τίτλο, το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλη ιστορία, ο στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Το 2012 φεύγει με την Ανόρθωση στην κορυφή. Μπορείς να υποσχεθείς στους φιλάθλους της ότι θα είναι εκεί και τον Μάιο;
Εγώ δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, γιατί δεν έχω το μαγικό ραβδί. Θα το ήθελα όμως. Έχουμε παίκτες για να είμαστε ψηλά, πρώτοι, και θα το προσπαθήσουμε. Είμαστε μία καλή ομάδα σε όλες τις γραμμές, έχουμε έναν απαιτητικό προπονητή που του αρέσει η πειθαρχία και να γίνονται όλα σωστά. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε τίποτα, αλλά θα δίνουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και γιατί όχι. Έχουμε παίξει τόσα παιχνίδια μέχρι τώρα και μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα.

Η εκτός έδρας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ μπορεί να είναι κλειδί για την κατάκτηση του τίτλου;
Ναι, αλλά εδώ το πρόβλημα στην Κύπρο είναι ότι πρέπει να παίξεις και στα πλέι οφ. Οπότε δεν εξυπηρετεί σε κάτι αυτή η νίκη. Ναι, εξυπηρετεί για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, αλλά στο τέλος θα τους αντιμετωπίσεις ξανά. Ήταν τρεις βαθμοί σημαντικοί, γιατί αποκτήσαμε διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά είναι το ίδιο, γιατί στο τέλος θα παίξουμε ξανά με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, ΑΕΚ… Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα σου βάλουν δύσκολα, είναι παιχνίδια δύσκολα στα πλέι οφ. Μπορεί να φτάσεις καλά ως εκεί και να χάσεις το πρωτάθλημα στα έξι παιχνίδια των πλέι οφ.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι ο μεγάλος αντίπαλος στο πρωτάθλημα ή υπάρχουν άλλες πιο δυνατές ομάδες;
Για μένα το πιο δύσκολο παιχνίδι μας δεν ήταν με τον ΑΠΟΕΛ, ήταν κόντρα στην ΑΕΛ στην έδρα μας και κυρίως με την ΑΕΚ. Ήταν πολύ δύσκολα παιχνίδια. Δεν θέλω να πω ότι είναι κακή ομάδα ο ΑΠΟΕΛ, είναι απίστευτη ομάδα. Πέρυσι ήταν η καλύτερη και έφτασε να παίζει με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τώρα όμως οι πιο δυνατές ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει είναι η ΑΕΛ και η ΑΕΚ.

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα είναι στα πλέι οφ;
Η ΑΕΚ, η ΑΕΛ, ο ΑΠΟΕΛ και σίγουρα εμείς.

Ο πιο δυνατός αντίπαλος αμυντικός που είχες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;
Δεν θυμάμαι, ειλικρινά δεν θυμάμαι αντίπαλους αμυντικούς, γιατί με απασχολεί η ομάδα μου.

Γενικά στην καριέρα σου έχει υπάρξει κάποιος αμυντικός που σε έχει δυσκολέψει πολύ;
Ναι, στο Γιουρόπα Λιγκ με τον Άρη και κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που είχαν δυνατούς αμυντικούς. Εδώ επίσης οι μεγάλες ομάδες έχουν καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές.

Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες στην καριέρα σου;
Είναι δύσκολο να το πω. Είναι διάφοροι, δεν μπορώ να πω έναν, γιατί θα αδικήσω πολλούς.

Ένας παίκτης με τον οποίο δεν έχεις παίξει και θα ήθελες να παίξεις κάποια στιγμή;
Έχω παίξει με τον Μέσι και θα ήθελα να παίξω ξανά με τον Μέσι (γέλια). Αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο (γέλια).

Ένας πρώην συμπαίκτης σου που θα ήθελες να έχεις και τώρα συμπαίκτη στην Ανόρθωση;
Με πολλούς σίγουρα… Για παράδειγμα ο Νέτο, δεν ξέρω πώς είναι τώρα, αλλά στον Άρη ήταν ένας από τους καλύτερους. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω παίκτες… Εξαρτάται επίσης και από τις ανάγκες της ομάδας, τι παίκτες χρειάζεται. Ο Κόκε στον Άρη ήταν επίσης πολύ μεγάλος παίκτης. Και αρκετοί ακόμη που τώρα ξεχνάω.

Ανέφερες ονόματα παικτών που έχουν απασχολήσει την Ανόρθωση το περασμένο καλοκαίρι…
Και το γνωρίζω (γέλια).

Έκανες κάτι για να έρθουν;
Προσπάθησα να τους πείσω. Δεν μπόρεσα να κάνω πολλά, γιατί δεν είναι ο ρόλος μου, δεν είμαι μάνατζερ, αλλά ναι, θα ήθελα να ήταν εδώ ο Νέτο γιατί είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και πιστεύω ότι θα μας βοηθούσε πάρα πολύ.

Γιατί δεν ήρθε;

Δεν ξέρω. Νομίζω ότι είχε ανάγκη να επιστρέψει στη Βραζιλία να παίξει. Είναι Βραζιλιάνος και η οικογένειά του ήταν χρόνια μακριά από την πατρίδα και πάντα ήθελε να γυρίσει.

Τι χρειάζεται η ομάδα μια και γίνεται αρκετή κουβέντα για μεταγραφές;

Δεν ξέρω τι παίκτες θα έρθουν. Για μένα έχουμε αρκετούς παίκτες και δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Αν φύγει κάποιος τον Ιανουάριο, να αντικατασταθεί, αλλά τώρα με τους παίκτες που έχουμε πιστεύω ότι είμαστε πλήρεις.

Και τι χρειάζεται η ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο;
Χρειάζεται να μην κοιμηθεί. Να συνεχίσει να παλεύει με την ίδια διάθεση, την ίδια επιθυμία που έχει μέχρι τώρα. Να πιστεύει στον προπονητή, να συνεχίσει ο προπονητής να πιστεύει σε εμάς. Με τη δύναμη και το πάθος μπορούμε να είμαστε πρώτοι.

Θες να πεις πως αν η ομάδα δεν κοιμηθεί, το πρωτάθλημα είναι στο χέρι σας;
Ναι!

Μιλάτε ήδη για το πρωτάθλημα στα αποδυτήρια;
Οχι. Το μόνο που λέμε είναι για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μας αρέσει να ξεχωρίζουμε στόχους. Στα αποδυτήρια δεν μιλάμε ούτε για πρωτάθλημα, ούτε για Κύπελλο. Μιλάμε μόνο για το επόμενο παιχνίδι, πώς θα κερδίσουμε και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Ο κόσμος στην αρχή ήταν δίπλα στην ομάδα, αλλά μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία απομακρύνθηκε. Τώρα είναι ξανά στο γήπεδο. Ήταν εύκολο να τους ξανακερδίσετε;
Ηταν δύσκολο. Εδώ στην Κύπρο ο κόσμος είναι πολύ φανατικός με την ομάδα του, την αγαπά πολύ. Εγώ καταλαβαίνω πως όταν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι τους και οι στόχοι της ομάδας είναι δύσκολο. Αλλά είναι δύσκολο και γι’ αυτούς και για εμάς. Δεν θέλουμε να χάνουμε ποτέ, ούτε πιστεύαμε ότι θα χάναμε από την Ντίλα Γκόρι. Κι εμείς θέλαμε να περάσουμε και να πάμε στον επόμενο γύρο. Είναι δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά τώρα την έχουμε. Και όπως είπα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, ενωμένοι και χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι.

Παρατηρείς ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό σας και σε παιχνίδια που δεν βάζετε νωρις γκολ; Έχουν υπομονή και δεν αποδοκιμάζουν…
Εξαρτάται από το παιχνίδι. Στην έδρα μας οι μικρές ομάδες κλείνονται πίσω. Με τον Εθνικό Αχνας μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι 90 λεπτά. Στο ματς με την Πάφο είχαμε την αγωνία να βάλουμε το πρώτο γκολ, αλλά αυτό δεν ερχόταν. Είχαμε όμως την ηρεμία ότι φτιάχναμε ευκαιρίες και η μπάλα θα έμπαινε στο τέλος.

Τι σου λένε οι φίλαθλοι που σε βλέπουν στο δρόμο;
Για παράδειγμα σε μία εκδήλωση της ομάδας που είχα πάει με συμπαίκτες μου, η μεγαλύτερη επιθυμία τους είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε στο σωστό δρόμο για να εκπληρώσουμε το στόχο τους και το στόχο μας.

Θυμάσαι κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό με φίλαθλο, καλό, κακό ή… τρελό;
Μέχρι τώρα μου έχουν συμβεί μόνο καλά εδώ κι αυτό που κάνω είναι να δίνω το μάξιμουμ σε κάθε αγώνα. Κακό προς το παρόν δεν μου έχει συμβεί στην Κύπρο.

Πού σου έχει συμβεί κάτι άσχημο;
Είναι διάφορα μικρά περιστατικά όπου όταν δεν πάει καλά η ομάδα, είναι λογικό ο κόσμος να αγανακτά.

Μπορείς να αναφέρεις κάποιο περιστατικό;
Είναι ιστορίες από ομάδες της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, αλλά δεν συνέβη κάτι φοβερό. Όπως εδώ οι φίλαθλοί μας εκνευρίστηκαν, επειδή χάσαμε από την Ντίλα Γκόρι, εκεί εκνευρίστηκαν επειδή χάσαμε από άλλες ομάδες.

Ποιος παίκτης κάνει τις περισσότερες πλάκες στα αποδυτήρια.
Πολλοί, συμπεριλαμβανομένου εμού. Ο Ρικάρδο κάνει πολλές πλάκες, ο Ιτζάκι, ο Ρέζεκ, είναι πολλοί…

Θα μας πεις κάποια;
Ο,τι συμβαίνει στα αποδυτήρια μένει στα αποδυτήρια (γέλια).

Κάτι με το οποίο γελάσατε πολύ…
Για παράδειγμα στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα και σήμερα στην προπόνηση ο Σιέλης πήρε τη μπάλα και έσκασε στο έδαφος και όλη η ομάδα έβαλε τα γέλια. Ηταν μία σκηνή όμορφη, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, αλλά ήταν αστείο.

Ο προπονητής είναι σοβαρός η επιτρέπει και λίγη πλάκα;
Από όλα. Όταν δουλεύει, είναι πολύ σοβαρός. Λογικά σε στιγμές όπως αυτή με τον Σιέλη γελάει κι αυτός. Αλλά γενικά είναι πολύ σοβαρός, επαγγελματίας και ό,τι κάνει το κάνει στο 100% των δυνάμεών του.

Διατηρείς λοιπόν την πολύ καλή άποψη που είχες εξαρχής για τον προπονητή…
Εξακολουθώ να πιστεύω το ίδιο. Είναι προπονητής που θέλει να κερδίζει κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση. Είναι ένας άνθρωπος με θέληση και δύναμη μεγάλη κι αυτό το μεταδίδει. Αυτό που είπα να μην κοιμηθούμε, πιστεύω ότι ο βασικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι δεν κοιμόμαστε είναι ο προπονητής. Βάζει ένταση σε κάθε προπόνηση, κάθε μέρα.

Υπάρχει κάποιο όνειρο που δεν έχεις εκπληρώσει στο ποδόσφαιρο;
Πολλά (γέλια), αλλά δεν νομίζω ότι θα τα εκπληρώσω…

Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους;
Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας, που μας στηρίζετε, που δίνετε χρώμα στην ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα σε κάθε παιχνίδι κι ελπίζω να είστε δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές.

Πηγή: balla.com.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ