Θα πέφτουν κορμιά

Πραγματική σφαγή αναμένεται να γίνεται στις προπονήσεις – με την καλή πάντοτε έννοια – αφού θα πέφτουν κορμιά προκειμένου οι παίχτες μας στην άμυνα να εξασφαλίζουν μια θέση στην αρχική 11άδα ή ακόμα και στη 18άδα! Ο μόνος… σίγουρος είναι ο άρχοντας της άμυνας Μπράνκο Ίλιτς, αφού με τη μεταγραφή Ντουάρτε δεν υπάρχει πλέον τίποτα δεδομένο. Φτάνει βέβαια, ο νεοαποκτηθείς Πορτογάλος να δικαιώσει το Ρόνι Λεύι για την επιλογή του.

Για το δεξί άκρο, τη μια υποψηφιότητα θέτει ο Ντουάρτε, ενώ συνυποψήφιος είναι – πέραν του Κόλιν που ως κατά συνθήκη δεξί μπακ αγωνίστηκε εκεί σε ορισμένα παιχνίδια – ο Άντιτς. Ο Σέρβος, με το που… έμαθε ότι ψάχνουμε για δεξιό οπισθοφύλακα έχει μεταμορφωθεί σε άλλο παίχτη. Πάντοτε βεβαίως ήταν σκληροτράχηλος και δυναμικός, αλλά η ατσαλοσύνη του στο επιθετικό κομμάτι του έριχνε την ψυχολογία. Χρειαζόταν ένα δυο καλά παιχνίδια, ώστε να αποδείξει πρώτα στον εαυτό του πως αξίζει να είναι στο δυναμικό μας και μετά σε όλους εμάς τους προπονητές της κερκίδας ότι καλύτερα να… μασάμε παρά να μιλάμε! Ο Μάρκο, παίζει σχεδόν με την ίδια ευχέρεια τόσο δεξιά, όσο και αριστερά κι αν ο Ντουάρτε νομίζει ότι θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Από την άλλη πλευρά, για το αριστερό άκρο, ο Άντις και πάλι, θα μονομαχήσει με το Σιέλη. Ο νεαρός Κύπριος, έχει κάνει αρκετά καλά παιχνίδια, ορισμένες όμως φορές δυσκολεύεται να χαλιναγωγήσει το πάθος του, με αποτέλεσμα να μαρκάρει με τρόπο επιπόλαιο και να δέχεται εύκολες και αχρείαστες κάρτες. Πιθανόν σε μια προσπάθεια να τον συνετίσει, ο Ισραηλινός προπονητής τον κράτησε σε κάποια παιχνίδια στον πάγκο, δείχνει όμως ότι τον υπολογίζει. Κι αλίμονο να μην υπολόγιζε στο μοναδικό ετοιμοπόλεμο Κύπριο που θα έχει η ομάδα στο δυναμικό της, όταν με το τέλος της περιόδου αποχωρήσει ο Γιάννης Οκκάς.

Στο κέντρο της άμυνας τώρα, ο Κόλιν “απελευθερώνεται” από τις υποχρεώσεις του ως ακραίο μπακ και θα συγκεντρωθεί στη μάχη για τον παρτενέρ του Ίλιτς. Είναι η πραγματικότητα ότι ο Ζορζ είτε λόγω ατυχίας με τραυματισμούς, είτε λόγω καρτών, δεν έχει καταφέρει να βγάλει συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Ο δε Ολλανδός όποτε κλήθηκε να συνοδεύσει τον Ίλιτς τα έχει πάει περίφημα, με αποτέλεσμα ο Ρόνι Λεύι να… πονοκεφαλιάζει ποιος απ’ τους καλούς είναι ο καλύτερος, ώστε να τον επιλέγει κάθε φορά.

Ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει στην ομάδα και με τα προβλήματα τραυματισμών και καρτών που συχνα-πυκνά αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίζουμε, είναι στοίχημα για τον κ. Λεύι να διατηρεί όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ