Είδε, έμαθε, έμεινε η εφαρμογή

Στο παιγνίδι της Τετάρτης με την Αλκή, ο προπονητής της ομάδας Ρόνι Λέβι πραγματοποίησε πάρα πολλές αλλαγές, ιδιαίτερα στον χώρο της επίθεσης, καθώς και οι πέντε μεσοεπιθετικοί  που αγωνίστηκαν στο παιγνίδι με τη Δόξα ήταν εκτός εντεκάδας. Άλλοι λόγω τραυματισμού, άλλοι για να πάρουν ανάσες. Το 1-1 δεν ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα, που μπορεί να αλλάξει όμως στον επαναληπτικό με την ομάδα μας να παίρνει την πρόκριση. Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα, ακολουθεί το παιγνίδι πρωταθλήματος με την ίδια ομάδα, με τα δεδομένα να είναι πολύ διαφορετικά αυτή την φορά. Ο Λέβι θα παρατάξει ότι καλύτερο έχει στο οπλοστάσιο του για να πάρει την 15η φετινή νίκη για το πρωτάθλημα. Έτσι, το παιγνίδι της περασμένης Τετάρτης αποκτάει πλέον και «διδακτικό» χαρακτήρα, με τον Ισραηλίτη να καλείται να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η ομάδα μας στο ΓΣΖ.

Πρώτο «μάθημα»  που θα πρέπει να πάρουν οι παίχτες μας, είναι να αποφύγουν την χαλαρότητα και ιδιαίτερα την χαλαρότητα που επέδειξαν στο αρχικό διάστημα του παιγνιδιού, κάτι που μας έφερε να είμαστε πίσω στο σκορ. Γυρίσαμε αρκετά παιγνίδια φέτος, αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να γυρίζει όλα τα παιγνίδια στα οποία βρίσκεται πίσω στο σκορ. Η Ανόρθωση πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη όπως μας έχει συνηθίσει, να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και να περιορίσει την Αλκή σε παθητικό ρόλο. Ο αγώνας κρύβει πολλές παγίδες, καθώς η ομάδα της Λάρνακας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα από ότι βρισκόταν προηγουμένως, αλλά είναι στα δικά μας πόδια το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης, όπως είδαμε και στον αγώνα της Τετάρτης, η Αλκή φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση, κάτι που έκανε και στο τέρμα με το οποίο προηγήθηκε στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Οι επιστροφές και οι αλληλοκαλύψεις των ποδοσφαιριστών μας πρέπει να γίνονται στην εντέλεια, για να μην βρεθούν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές σε θέση βολής από δική μας ολιγωρία.

Όπως είδαμε και στο δεύτερο ημίχρονο στο παιγνίδι του Κυπέλλου, παρά το γρήγορο τέρμα που πετύχαμε και την συντριπτική κατοχή της μπάλας υπέρ μας, δεν δημιουργήσαμε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, ακόμη και μετά που μπήκαν στον αγώνα μερικοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας μας μέχρι σήμερα. Ο λόγος για αυτό ήταν η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά της Αλκής, κάτι που αναμένεται να δούμε και την Δευτέρα. Για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια και να μετουσιώσουμε σε τέρματα τις ευκαιρίες που θα βρούμε και να μην «τρέχουμε» στο τέλος όπως για παράδειγμα στο παιγνίδι με το Παραλίμνι. Αν συνυπολογίσουμε ότι από τον αγώνα πολύ πιθανό να απουσιάζουν ποδοσφαιριστές όπως οι Λαβόρδε και Ιτζάγκι που μπορούν να ανοίξουν ακόμη και την πιο κλειστή άμυνα, αντιλαμβάνεται κανείς τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στο παιγνίδι της Λάρνακας.

Ο Λέβι έχει και πάλι πολύ δουλειά, και καλείται να παρουσιάσει ένα σύνολο σοβαρό, πειθαρχημένο, που θα τιμωρήσει την Αλκή στις δικές του ευκαιρίες ενώ την ίδια ώρα δεν θα αφήσει την ομάδα της Λάρνακας να γίνει επικίνδυνη στα μετόπισθεν μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ