«Ανανέωσα» λέει ο Αλέξα

Συνέντευξη σε Ρουμάνικο μέσο έδωσε ο Ρουμάνος χαφ της ομάδας μας Νταν Αλέξα, ο οποίος αναφέρει ότι το συμβόλαιο του με την Μεγάλη Κυρία έχει επεκταθεί για ακόμη ένα χρόνο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Είσαι στην Κύπρο περισσότερο από μισό χρόνο. Έχεις ενσωματωθεί πλήρως στην Ανόρθωση;

Νοιώθω πολύ άνετα εδώ, η ενσωμάτωση ήταν εύκολη. Απόδειξη ότι έχω επεκτείνει το συμβόλαιό μου για άλλο ένα χρόνο. Έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε τον τίτλο. Είμαστε στην πρώτη θέση, έξι βαθμούς πάνω από τον ΑΠΟΕΛ. Και κάτι πολύ σημαντικό, εδώ μας σέβονται…

Όταν δέχθηκες την πρόταση είχες έστω και μια στιγμή αμφιβολίας;

Ήμουν χαρούμενος που με ήθελε ο Ρόνι Λέβι, όμως πίσω μου θα άφηνα πολλούς φίλους στην Ραπίντ. Εκεί ένοιωθα καταπληκτικά, είχαμε μια ενωμένη ομάδα. Όμως μετά από μια σεζόν που χάσαμε στον τελικό κυπέλλου ήθελα να αλλάξω κάτι.

Πίστευες ότι με την μεταγραφή σου στην Κύπρο θα είχες μια ευκαιρία να επιστρέψεις στην Εθνική ομάδα;

Όχι! Ο κ. Πιτούρκα (Ομοσπονδιακός) δεν με κάλεσε ποτέ, ούτε καν στα φιλικά.

Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου από το Κυπριακό πρωτάθλημα και σε ποιο βαθμό επιβεβαιώθηκαν;

Εδώ υπάρχουν τέσσερις πολύ καλές ομάδες, με ξένους διεθνείς. Ποδοσφαιριστές με μέλλον, όχι μεγάλους σε ηλικία. Το επίπεδο είναι αρκετά ψηλά. Φανταστείτε ότι κάθε ομάδα αποτελείται από 7-8 ξένους, είτε μιλούμε για την τελευταία, είτε για την πρώτη ομάδα. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι πέρα από τις προσδοκίες που είχα, πρέπει να το παραδεχθώ. Και οι οπαδοί είναι φανατικοί, η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική.

Σε όλες σου τις ομάδες είχες την τύχη να το έχεις αυτό, έτσι;

Είχα την τύχη να παίξω σε ομάδες με καταπληκτικούς οπαδούς και είχαμε φανταστικές στιγμές. Άλλο είναι να παίζεις στην μετριότητα και άλλο να παλεύεις συνεχώς για τρόπαια. Τώρα με την Ανόρθωση έχουμε την ευκαιρία να κυνηγήσουμε τον τίτλο. Και υπάρχει και κάτι άλλο που με κάνει χαρούμενο. Παντού, όπου και αν πήγαινα, ο κόσμος με δεχόταν γρήγορα. Έδινα τα πάντα για τους φιλάθλους.

Έξι κίτρινες και αποκλεισμός από κάποια παιχνίδια… Το αγωνιστικό στυλ σου δεν άλλαξε καθόλου από τότε που πήγες στην Κύπρο;

Ναι, έχω έξι κίτρινες και αποκλεισμό από κάποια παιχνίδια λόγω κάποιων συμβάντων στον αγώνα με την Ομόνοια. Αν δεν άλλαξα μέχρι τώρα, είναι δύσκολο να το κάνω στα 33 μου (γέλια).

Αν κάνεις μια σύγκριση με αυτά που συμβαίνουν στην Ρουμανία και στην Κύπρο για το κλίμα γύρω από το ποδόσφαιρο;

Πρέπει να πω ότι η μεγαλύτερη διαφορά κατά την άποψή μου, είναι ότι στην Ρουμανία υπάρχουν πολλά σκάνδαλα, απίστευτη πίεση. Πίεση στους ποδοσφαιριστές, στους διαιτητές. Αυτά τα πράγματα επηρεάζουν έναν ποδοσφαιριστή…

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων προβάλλονται τόσο όσο το κάνουν εδώ;

Κοιτάξτε, ο πρόεδρος μας είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Πάντα έρχεται στις προπονήσεις, μας ενθαρρύνει και του αρέσει να κάθεται μαζί μας. Όμως, ποτέ δεν τον έχω δει θυμωμένο ή νευριασμένο. Ούτως ή άλλως, γιατί να είναι αφού έχουμε 14 νίκες σε 16 παιχνίδια… (γέλια).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ