Αλκή 1 – 2 Ανόρθωσις: Πάλι καλά να λέμε…

Μετά από μία μετριότατη εμφάνιση, η ομάδα μας χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου απέναντι στην πολύ μαχητική Αλκή. Η ομάδα της Λάρνακας άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, και λίγο πριν το τέλος του ισοφαρίσαμε με τον Ιτζάγκι. Μέχρι και το τέλος του αγώνα δεν καταφέραμε να πετύχουμε άλλο τέρμα, με το παιγνίδι να πηγαίνει στην παράταση. Εκεί μίλησε ο αρχηγός Γιάννος Οκκάς, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης πέτυχε το νικητήριο 2-1 και έστειλε την ομάδα μας στην επόμενη φάση.

Η σύνθεση

Με αρκετές αλλαγές άρχισε και σήμερα το παιγνίδι ο Ρόνι Λέβι. Τερματοφύλακας μετά από δύο μήνες ήταν ο Μάθιου Βαλβέρδε, και αμυντικό δίδυμο μπροστά του οι Κόλιν και Ίλιτς. Αριστερό και δεξί μπακ αντίστοιχα ήταν οι Σιέλης, Άντιτς. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Σκοπελίτης και Λαμπάν. Στα επιθετικά άκρα οι Κάλβο και Ρονκάτο, και στην κορυφή εναλλασσόταν οι Ιτζάγκι, Ζούλα

Πρώτο ημίχρονο

Πολύ μέτρια άρχισε το παιγνίδι η ομάδα μας, η οποία είχε μεν την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Αλκής. Οι επιθέσεις μας έμεναν ανολοκλήρωτες, με τους ποδοσφαιριστές μας να μην κάνουν κίνηση στο κενό χώρο και μοιραία εγκλωβιστήκαμε σε ένα παιγνίδι χωρίς ουσία. Στο 25’ μετά από φάουλ της Αλκής, ο Ιτζάγκι στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, άλλαξε λίγο την πορεία της και την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας μας. Πλέον η Μεγάλη Κυρία έπρεπε να πετύχει δύο τέρματα για να πάρει την πρόκριση, με το πρώτο να έρχεται από τον Ισραηλίτη στο 39’ μετά από σέντρα του Κάλβο. Προηγουμένως, η Αλκή είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της και να κάνει πολύ δύσκολο το έργο μας για πρόκριση.

Δεύτερο ημίχρονο

Με δύο αλλαγές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας, με τους Λαβόρδε και Ρέζεκ να παίρνουν την θέση των Ζούλα, Ρονκάτο. Παρότι αρχίσαμε λίγο πιο επιθετικά το ημίχρονο, η απόδοση της ομάδας μας έπεσε στην συνέχεια με την Αλκή να είναι αυτή που έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Δεν μπορούσαμε με τίποτε να κάνουμε οργανωμένες επιθέσεις, με το κενό του Σπαντάτσιο να αποδεικνύεται πολύ μεγάλο και τους Λαμπάν – Σκοπελίτη να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Η είσοδος του Οκκά στην θέση του Ιτζάγκι δεν άλλαξε και πολύ την εικόνα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση. Προηγήθηκε στο 83’ η κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) του Φαράν της Αλκής.

Παράταση

Εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Μεγάλη Κυρία μπήκε πιο δυνατά από ότι στην κανονική διάρκεια του παιγνιδιού, επιζητώντας το τέρμα που θα μας έδινε την πρόκριση. Πάλι όμως δεν ήμασταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι επιθετικά, αλλά στο 97’ με μία εξαιρετική μπαλιά του Κάλβο, ο Οκκάς έκανε από κοντά το τελικό 2-1, πανηγυρίζοντας το τέρμα πολύ έντονα. Μέχρι το τέλος και της ημίωρης παράτασης δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα μας να παίρνει δύσκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ