Τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Αύριο, στην προσωρινή μας έδρα, στο γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα λάβει χώρα κάτι ξεχωριστό. Οι εγκλωβισμένοι μαθητές των σχολείων του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου θα έρθουν, μετά από πρόσκληση του Συμβουλίου Νέων της Ανόρθωσης, να παρακολουθήσουν τον αγώνα με αντίπαλο τη Δόξα Κατωκοπιάς, ένα άλλο προσφυγικό Σωματείο.

Θα προηγηθεί ξενάγηση στο Μουσείο του Συλλόγου μας, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν με λεπτομέρεια για την πολυεπίπεδη ιστορία και προσφορά της Ανόρθωσης, να δουν τις μορφές των Ηρώων μας και να ζήσουν τις ένδοξες επιτυχίες στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό ευρύτερα. Σε όλα τα παιδιά θα επιδοθούν δωρεάν κάρτες διαρκείας για να μπορούν, όποτε το επιθυμούν, να παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες της αγαπημένης όλων μας ομάδας.

Με τέτοιου είδους κινήσεις η Ανόρθωση για άλλη μια φορά δείχνει το μεγαλείο της και εκείνο το στοιχείο που τη διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους. Παράλληλα τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει το Συμβούλιο Νέων στους εγκλωβισμένους μαθητές για να υπάρχει συχνότερη επαφή.

Η Ανόρθωση πρεσβεύει ιδέες, ενσαρκώνει ιδανικά ελληνορθόδοξα και κομίζει μια πρόταση ζωής αλλιώτικη: εκείνη του «άνω θρώσκω» που δημιουργεί τη λέξη «Άνθρωπος».

Η Ανόρθωση μετά το μαύρο 1974 είναι ο δρομοδείχτης της επιστροφής μας στις πατρογονικές εστίες και παραμένει ο βασικότερος πόλος έλξης των προσφύγων της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου και όχι μόνον.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε. Θα αγωνιζόμαστε! Και αύριο θα υποδεχτούμε τους λιγοστούς εναπομείναντες μαθητές από το Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα με τον τρόπο που τους πρέπει. Ας σκαρφιστούμε συνθήματα που να φέρνουν στην μνήμη την Αμμόχωστο και όλη την κατεχόμενη πατρίδα, ας φτιάξουμε κάποιο πανό, ας φέρουμε ελληνικές σημαίες… Τέλος, ας νιώσουμε αυτά τα παιδιά. Έτσι θα τα τιμήσουμε πραγματικά. Και η Νίκη θα έρθει!

Αύριο όλοι να είμαστε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αξίζει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ