Γενάρης και αν γουστάρεις… θα το πάρεις

Παρακινδυνευμένο μεν απίθανο όμως όχι. Τον μήνα που διανύουμε η ομάδα μας καλείται να αντιμετωπίσει αρχής γενομένης από αύριο ένα κάπως πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με αυτό που αντιμετώπισε τον τελευταίο μήνα του 2012, φιλοξενώντας την Δόξα. Η ομάδα που εξέπληξε όλους από τα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού, την πολύ καλή παρουσία και συγκομιδή βαθμών με τον Χατζηλούκα στον πάγκο και την κακή εμφάνιση στο φιλικό με το ΑΠΟΕΛ κατεβαίνει στο Παπαδόπουλος με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όμως κόντρα σε όλες τις ομάδες η φετινή Ανόρθωση έδειξε σοβαρότητα και αν πράξει το ίδιο και αύριο τότε αναμένεται να πάρει εύκολα το τρίποντο.

Στην συνέχεια ακολουθεί η κοντινή έξοδος στο ΓΣΖ ενάντια στην Αλκή που επιβάλλεται να πάρουμε την ένατη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη και στις 20/01 υποδεχόμαστε τον Απόλλωνα σε ένα ματς που πάντοτε έχει τις ιδιαιτερότητες του καθότι ο αντίπαλος είναι η ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Ανεξαρτήτως αντιπάλου (Δόξα-Αλκή-Απόλλωνα) επιβάλλεται το 3*3 και να φτάσουμε τους 50 βαθμούς. Σ’ αυτές τις 3 συγκεκριμένες αγωνιστικές, ο βασικότερος αντίπαλος για τον τίτλο έχει να αντιμετωπίσει την Αλκή εντός, Απόλλωνα εκτός και στο ντέρμπυ που είναι τυπικά γηπεδούχος την Ομόνοια. Έτσι σε ενδεχόμενη απώλεια βαθμών έστω και σε ένα από τα δύο αυτά ντέρμπυ, αυτόματα η διαφορά μας από το ΑΠΟΕΛ αυξάνεται από 6 εώς 8 βαθμούς ανάλογα, νοουμένου ότι θα πετύχουμε εμείς το απόλυτο.

Ήδη από ότι φαίνεται η πίεση στον Αρχάγγελο είναι τόσο μεγάλη που η κατάσταση μοιάζει με καζάνι που βράζει. Η στασιμότητα της διοίκησης Ερωτοκρίτου στον μεταγραφικό τομέα που έχουν πολλά να καλύψουν για να φτάσουν τα επίπεδα της Ανόρθωσης σε συνάρτηση της διαφοράς του +4 δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στις τάξεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στο ενδεχόμενο που μέχρι τον αγώνα μας με την Ομόνοια ξεφύγουμε 6 ή περισσότερους βαθμούς!

Τελειώνουμε τον μήνα εκστρατεύοντας και πάλι στο ΓΣΠ για να τα πούμε με την Ομόνοια. Αν η αρμάδα του Λέβι περάσει αλώβητη και πετύχει 4 στα 4 για το πρωτάθλημα τον μήνα Γενάρη… τότε αν γουστάρει θα το πάρει από τώρα, άσχετα με το τι θα κάνει το ΑΠΟΕΛ , στον τελευταίο αγώνα του μήνα κόντρα σε μια ομάδα που δεν αναμένεται να τον δυσκολέψει και ιδιαίτερα, τον Ολυμπιακό για διάφορους λόγους. Και πάλι όμως αν το ΑΠΟΕΛ καταφέρει να κάνει το 4 στα 4 θα παραμείνει η διαφορά και από ότι φαίνεται θα διατηρηθεί και τον Φεβρουάριο αφού εμείς έχουμε κατά σειρά (Ολυμπιακό εντός, Σαλαμίνα εκτός και Αγία Νάπα εντός) ενώ το ΑΠΟΕΛ έχει να αντιμετωπίσει για τον μήνα Φεβρουάριο (Σαλαμίνα εντός, Αγία Νάπα εκτός και Άχνα εντός)

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Γενάρης θα κρίνει πολλά για το που μπορούμε να φτάσουμε φέτος. Μπορεί να μας ανεβάσει στα ύψη αλλά μπορεί να μας γυρίσει σε γνώριμα λημέρια. Το θετικό είναι ότι όλα εξαρτώνται από τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ