Χριστάκης Κασσιανός στο Anorthosis24: «Τι να προσέξει η Ανόρθωση»

Στο Anorthosis24 μίλησε ο Χριστάκης Κασσιανός, για τον αυριανό αγώνα μας απέναντι στο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ο κ. Κασσιανός έδωσε την δική του εκτίμηση για το τι πρέπει να προσέξει η Ανόρθωση στον αγώνα, για να φύγει νικηφόρα από το γήπεδο της πρωτεύουσας. Σημαντικό όπως είπε, είναι η Μεγάλη Κυρία να καταφέρει να κρατήσει μπάλα και να μην την τρέχει από πίσω, κάτι που θα επιφέρει την κούραση των ποδοσφαιριστών μας. Τόνισε επίσης την επικινδυνότητα του ΑΠΟΕΛ στις στημένες φάσεις. Αναλυτικά τι μας είπε ο κ. Κασσιανός:

«Αυτό που πρέπει να έχει η Ανόρθωση αύριο, είναι να καταφέρει να κρατήσει την μπάλα. Είναι πολύ σημαντικό να μην τρέχει πίσω από την μπάλα, και έχει τις δυνατότητες να το κάνει αυτό. Κρατώντας την μπάλα θα ξεκουράζεται και η ομάδα και δεν θα γίνονται αβίαστα λάθη από την κούραση.

Είναι πολύ σημαντικό οι γραμμές και οι ποδοσφαιριστές να είναι κοντά, για να μπορέσεις να κρατήσεις την μπάλα, για να μπορέσεις να ξεκουράσεις την ομάδα, και για να μπορέσεις να αμυνθείς και να επιτεθείς σωστά.

Δηλαδή, δεν πρέπει να δούμε αυτό που έγινε σε προηγούμενα παιγνίδια της ομάδας, να υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των έξι ποδοσφαιριστών της μεσοαμυντικής γραμμής, και των τεσσάρων της μεσοεπιθετικής. Ο λόγος είναι γιατί αν σε φάση επίθεσης της Ανόρθωσης, δεν ακολουθούν ούτε τα χαφ ούτε οι ακραίοι αμυντικοί, όταν χάνεται η μπάλα αναγκάζονται οι τέσσερις μπροστά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να αμυνθεί η ομάδα.  Αυτό σημαίνει μεγάλη σπατάλη δυνάμεων, και κατ΄επέκταση δεν θα μπορούν να δώσουν αυτά που μπορούν να δώσουν με την ποιότητα που έχουμε μπροστά όταν έχουμε την μπάλα.

Για αυτό επαναλαμβάνω, ότι η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί σαν ένα κουτί όταν επιτίθεται και σαν ένα κουτί όταν αμύνεται. Δεν μπορεί για παράδειγμα ο Ίλιτς και ο Ζόρζε να έχουν 60 μέτρα απόσταση από αυτόν που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Πρέπει να σμικρύνουν οι αποστάσεις, για να σμικρύνουν και τα χιλιόμετρα τα οποία θα διανύσει ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά, είτε είναι άμυνα είτε είναι επίθεση.

Το άλλο που πρέπει να προσέξει η Ανόρθωση είναι οι στατικές φάσεις. Το ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα η οποία έχει καλά χτυπήματα στατικών φάσεων αλλά και καλές τοποθετήσεις όταν κερδίζει στημένες φάσεις. Αν θα μαρκάρει man to man, χρειάζεται απόλυτη αυτοσυγκέντρωση από τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.  Αν θα παίξει ζώνει, πρέπει να ξέρουν να το κάνουν.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ