Του νέου χρόνου οι πρεμιέρες

Το Anorthosis24 κάνει μία αναδρομή για τις πρεμιέρες με τον νέο χρόνο, για τα πέντε τελευταία χρόνια, από το 2008 μέχρι το 2012

2008. Ελπιδοφόρο έως και ονειρεμένο ξεκίνημα πραγματοποίησε στις 5 Ιανουαρίου 2008 η ομάδα μας, επικρατώντας με 0-1 του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, αυξάνοντας την διαφορά από τους διώκτες μας στους 9 βαθμούς. Σε ένα παιχνίδι με 2 αποβολές για τους γηπεδούχους (σε χρόνους καθυστερήσεων φυσικά), ένα κακώς ακυρωθέν γκολ του Πάολο Κόστα και τον Σκοπελίτη να ελίσσεται στην εστία του Νικολόσκι σαν επιθετικός που οσμίζεται το γκολ, η ομάδα μας απέδρασε από την πρωτεύουσα δίνοντας διαπιστευτήρια τίτλου.

2009. Υπό το βάρος των καταγγελιών κατά παντός υπευθύνου μετά τα γνωστά γεγονότα του Champions League, η ομάδα μας εκστράτευσε στο Δασάκι για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Εθνικό, τον οποίο και κατέβαλε με 0-1. Ο εμβληματικός αρχηγός Νικός Νικολάου τα έκανε όλα αφού σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σημάδεψε το δοκάρι του Σιντιμπέ, ενώ απώλεσε και πέναλτι. Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα μιας και στην δημοσιογραφική διάσκεψη ο Τιμούρ εκστόμισε το περίφημο “αν τους άκουγα αυτούς δεν θα περνούσαμε ούτε την Πιούνικ”.

2010. Με τον Σλάβο Μούσλιν στον πάγκο και τον Χρίστο Μαραγκό σε κέφια, η ομάδα μας πέρασε σαν σίφουνας από το Τσίρειο στάδιο την 3η ημερολογιακή ημέρα του 2010, συντρίβοντας τον Άρη με 0-3. Τρείς διαφορετικοί ποδοσφαιριστές νίκησαν τον Εντζεμά, οι δύο εξ αυτών από το σημείο του πέναλτι και πιο συγκεκριμένα οι Οκκάς και Λαμπάν. Τα πέναλτι είχαν κερδίζει οι Μπάκλευ και Καφού ενώ ενδιάμεσα ο Μαραγκός μετά από ασσιστ του Λαμπάν πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ.

2011. Στο ντεπούτο του Στάνιμιρ Στόιλοφ στον πάγκο και ενισχυμένη με παίκτες όπως οι Αγγέλοφ και Λουμπίνκοβιτς, η ομάδα μας έδειξε ότι έχει το μέταλλο μιας μεγάλης ομάδας μιας και παρά τα χίλια μύρια προβλήματα, κατέβαλε τον ΑΠΟΕΛ του Γιοβάνοβιτς με 2-0. Ο Λαμπάν έπιασε κοιμώμενη την γαλαζοκίτρινη άμυνα τρυπώνοντας ανάμεσα σε Χιώτη και Γκριτσάροφ γράφοντας το 1-0 ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λαβόρδε στο 90 και αφού πρώτα εξέθεσε τον Σκοπιανό αμυντικό των φιλοξενουμένων.

2012. Τι κι αν είχε μόλις 16 μόλις παίκτες στην αποστολή ο Ρόνι Λέβι, η Ανόρθωση κατάφερε nα περάσει νικηφόρα και από το “Αμμόχωστος”, κερδίζοντας με σχετική ευκολία τη Νέα Σαλαμίνα με 3-0, ξεκινώντας ιδανικά το 2012. Μια οβίδα του Οκκά ήταν αρκετή για να λύσει τον γόρδιο δεσμό, ενώ ο Αγγέλοφ είχε συμμετοχή στα επόμενα 2 γκολ σερβίροντας το 0-2 στον Λαβόρδε και γράφοντας ο ίδιος το τελικό 0-3. Ρόνι Λεβί και Εβάντρο Ρονκάτο αφιέρωσαν το καλό ποδαρικό στον νέο χρόνο, στον κόσμο της ομάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ