Στοιχίζουν τα νεκρά διαστήματα

Ένα χαρακτηριστικό της φετινής Ανόρθωσης, αρνητικό αυτή την φορά, είναι τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει κατά την διάρκεια των αγώνων της. Με την ΑΕΚ, μετά το πολύ καλό πρώτο 20λεπτο, οπισθοχωρήσαμε αναίτια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και να πετυχαίνει δύο τέρματα. Με την ΑΕΛ, είδαμε το ίδιο στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε το τέρμα της ισοφάρισης. Και στις δύο περιπτώσεις, είδαμε ότι όταν η ομάδα στην συνέχεια βγήκε μπροστά, είχε ως αποτέλεσμα να πάρει εύκολα τον έλεγχο του αγώνα με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, και να δημιουργεί φάσεις, όπως χθες με την ΑΕΛ ακόμη και με δέκα ποδοσφαιριστές, και να πετυχαίνει τέρματα, όπως είδαμε με την ΑΕΚ αμέσως μετά που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-1.

Αυτό δείχνει ότι η Ανόρθωση έχει την ποιότητα να έχει τον έλεγχο στους αγώνες της, και ότι η οπισθοχώρηση που κάνουμε βάζει φρένο σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές για να δώσουν αυτά που μπορούν να δώσουν. Ο κ. Λέβι, έχοντας δουλέψει με αυτούς τους ποδοσφαιριστές για αρκετό διάστημα, έπρεπε να καταλάβει μέχρι σήμερα ότι δεν αρμόζει σε αυτή την ομάδα με τις δυνατότητες που έχει, να αγωνίζεται παθητικά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν γίνεται η πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος, να περιμένει τον αντίπαλο της πίσω αντί να κυνηγάει περισσότερα τέρματα, που αποδεδειγμένα μπορούμε να κάνουμε.

Από την στιγμή που καθόμαστε πίσω και περιμένουμε τον αντίπαλο, οι δικοί μας ποδοσφαιριστές κουράζονται, ενώ δεν υπάρχει το καθαρό μυαλό για να κρατήσουμε μπάλα και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Αντιθέτως, οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές έχουν την ευχέρεια να κατεβαίνουν εύκολα στο δικό μας μισό, και να βάζουν πίεση στην ομάδα μας, κάτι που στα τελευταία δύο παιγνίδια είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε τρία τέρματα.

Η Ανόρθωση χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση στα άκρα της άμυνας, καθώς και – κατά την δική μας άποψη – ενός ποδοσφαιριστή κουμανταδόρου στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Όταν ο Σπαντάτσιο είναι εκτός παιγνιδιού, Αλέξα και Σκοπελίτης έχουν μεγάλο πρόβλημα να κυκλοφορήσουν την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε την μάχη στον πιο νευραλγικό χώρο του γηπέδου. Ακόμη και έτσι όμως, η οπισθοχώρηση της ομάδας κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Ανόρθωσης για να πάρει τον έλεγχο ενός παιγνιδιού, και είναι εδώ που ο Λέβι πρέπει να δουλέψει αρκετά εν όψει και της δύσκολης συνέχειας που έρχεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ