Πήρατε την Κύπρο κατά διαόλου…

Σήμερα, εν θα ασχοληθώ με την μάππα. Νομίζω δηλαδή, μπορεί πιο κάτω να μου έρτει έμπνευση και να συνδέσω τούτα που έχω να πω με οτιδήποτε αφορά την ομάδας μας. Για όσους δεν το ακούσαν, τούτη η Κυβερνησάρα που έχουμε θα αποκαταστήσει την «μνήμη» των «εκτελεσθέντων» που την ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 55-59. Αυτό είναι το «έργο» που προσπαθεί να αφήσει η Αρνοκυβέρνηση πίσω της, γιατί τρεις μήνες ακριβώς τους εμείναν. Μόνο η προφητεία των Μάγια σώζει τους, αλλά τζιαμέ εννά πάμεν και εμείς μαζί τους. Χαράς την τύχη τους!

«Κύριε» Πρόεδρε, που μου κλαίεις στα συνέδρια της ΠΕΟ αλλά στο «διάγγελμα» σου για το Μαρί εγέλας, εν για τούτο που σε εψήφισε ο κόσμος Πρόεδρο; Έφκηκες καμιάν φορά έξω στους δρόμους οξά έχει που τον καιρό του Μαρί είσαι κλεισμένος στο Κελάκι; Που έπρεπε να ήταν κελί, έτσι μεταξύ μας.

Είδες τον κόσμο που πεινά; Άκουσες για το μωρό που έπιανεν το σάντουιτς του που το συσσίτιο του σχολείου και έπαιρνε το στην μάμα του ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΑΕΙ; Επρόσεξες πόσος κόσμος αυτοκτονεί κάθε μέρα γιατί δεν μπορεί να πληρώσει, γιατί δεν έχει να φάει, γιατί δεν μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του, όταν εσύ γυρίζεις μου στις Ευρώπες με ιδιωτικό τζετ και τους δρόμους της Κύπρου με καινούρια λιμουζίνα; Εν σου έκαμνεν η παλιά εσένα, του τάχατες παιδιού του λαού.

Έφκα μια φορά στον δρόμο και δε πως είναι η κατάσταση σήμερα. Δέτε που μας εφέρετε αλλά ναι, εσείς εν φταίτε σε τίποτε. Φταιν οι Μάγια, ο Πίκατσου και η Σέιλορμουν. Εσείς είσαστε άμοιροι ευθυνών. Εσείς εν ξέρετε τίποτε. Απλά μαθένετε τα. Είμαστε προκατειλημμένοι.

Έχει συνανθρώπους μας που όπως σου είπα πριν, γιατί εσύ εν ξέρεις λογικά, δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Όταν αρρωστήσουν τα μωρά τους δεν έχουν λεφτά να τους γοράσουν φάρμακα. Αλλά, η Αισχιέ και ο Μεχμέτ μπορούν να έρκουνται όποτε θέλουν, να πιένουν στα νοσοκομεία μας μια χαρά, να μεν πιερώνουν και να φέφκουν. Και έρκετε ο Λουκαίδης σήμερα (τζίνον ξέρεις τον; ), να μου λαλεί ΟΧΙ σε τερματισμό των επιδομάτων των μουλλάων; Πάτε καλά ρε; Τον φοιτητή που του εκόψετε την χορηγία του, εν εντάξει επειδή ένεν μουλλάς; Το επίδομα μάνας που εκόπηκε, γιατί οι μαλακίες σας εφέραν την Τρόικα στην Κύπρο, εν εντάξει, αλλά να κόψουμε τα μούχτιν στα αδέρφια σας έννεν εντάξει;

Αλλά τούτη εν η έννοια σας εσάς. Το πραξικόπημα, τα αδέρφια σας, και να «αποκαταστήσουμε» την μνήμη κάποιων. Με τι στοιχεία να τους αποκαταστήσουμε την μνήμη; Οι «ήρωες» σας όπως τους λαλείτε. Εγώ λαλώ τους προδότες. Κύριε Χριστόφια και σία, πότε επίετε σε μνημόσυνο του Αυξεντίου; Πότε επίετε σε μνημόσυνο του Παλληκαρίδη; Αλλά ναι, οι μόνοι ήρωες για σας εν ο Μισιαούλης, ο Καβάζογλου, οι αντιαστασικοί, ο Στάλιν και οι εφτά νάνοι. Η έννοια σου «κύριε» Χριστόφια, έπρεπε να ήταν ο κόσμος που θα τραβήσει τα πάνδεινα για σας. Γιατί πέντε χρόνια, η έννοια σας ήταν να βολέψετε τους δικούς σας, να φάτε να σπάσετε, το πραξικόπημα και οι μουλλάες.

Δυστυχώς αποτύχατε κύριοι. Και οι επόμενοι που σας, είναι καταδικασμένοι με την σειρά τους να αποτύχουν με την καμένη γη που αφήνετε πίσω σας. Όποιος και να είναι, όποιος και να ήταν. Όι πως οι άλλοι εν πολλά καλύτεροι για σας. Παραδίδετε ένα μεγάλο Μαρί, γιατί το μόνο που εσκέφτεστουν ήταν ότι σας είπα πριν. Η Κύπρος πάει κατά διαόλου. Σας εύχομαι να πάτε και εσείς…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ