Ιωσήφ Περατικός: “Συγκλονιστικό να ακούς το χώμα που περπάτησα…¨

Ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 1990 από τον Άρη Λεμεσού έναντι 35.000 λιρών. Ένα σημαδιακό όπως αποδείχθηκε καλοκαίρι αφού μαζί του ήρθε και ο Ανκχελ Ιορτανέσκου,  ο προπονητής που έδωσε εκ νέου όραμα και την χαμένη αίγλη στην ομάδα μας όπως απαιτούσε και όριζε η ιστορία μας. Σε μια εποχή αλλιώτικη και σαφώς πιο ρομαντική υπήρξε συμπαίκτης με παίκτες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην Ανόρθωση όπως οι Μαϊκ Ομπίκου, Τιμουρ Κετσπάγια, Χρίστος Κίττος, Πανίκκος Ππούνας, Κώστας Φώτη. Αποτελούσε για όσο καιρό τίμησε την φανέλα της Ανόρθωσης ένα από τα βασικά γρανάζια στην μηχανή.

Anorthosis24: Καταρχήν πόσα χρόνια αγωνίστηκες στην Ανόρθωση και ποιους είχες για συμπαίκτες;

Περατικός: Αγωνίστηκα για τρία χρόνια, και είχα συμπαίκτες τους Ομπίκου, Κοστόφ και φυσικά τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Anorthosis24: Τιμούρ Κετσπάγια, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Ανόρθωσης.

Περατικός: Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, μόνος του κατάφερε και ανέβηκε εκεί που είναι και του αξίζει. Άδικα ορισμένοι τον διαβάλλουν λόγω του έντονου χαρακτήρα του και προσπαθούν να τον μειώσουν. Είναι ένας άνθρωπος σωστός, δίκαιος. Ο Τιμούρ κατάφερε να επιβάλει μια πειθαρχεία που επιβάλλεται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι ένας άνθρωπος φανταστικός που σίγουρα λείπει από την Ανόρθωση.

Anorthosis24: Ποια στιγμή στην καριέρα σου δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Περατικός: Κάθε στιγμή ήταν ξεχωριστή στην Ανόρθωση. Δε θα ξεχάσω ποτέ που με τίμησαν όταν αγωνιζόμουν στην Ανόρθωση με το Έπαθλο Ήθους. Όμως το πιο σημαντικό ήταν που μπαίναμε στο γήπεδο, στο Αντώνης Παπαδόπουλος και ακούγαμε το χώμα που περπάτησα, ήταν κάτι το συγκλονιστικό.

Anorthosis24: Κάποιος αγώνας που θα σου μείνει αξέχαστος;

Περατικός: Πολλοί, πάρα πολλοί αγώνες. Οι πιο σημαντικοί αγώνες ήταν με την Στεάουα και την Γιουβέντους στο ΟΥΕΦΑ, που παίξαμε στην Ιταλία και στη Ρουμανία αντίστοιχα.

Anorthosis24: Και κάτι για να μαθαίνουμε εμείς οι νεότεροι. Πως ήταν το κλίμα την τότε εποχή;

Περατικός: Ήταν φανταστικό, ήμασταν όλοι αγαπημένοι. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές φυσικά ήταν Κύπριοι. Αυτό το στοιχείο λείπει σήμερα από το κυπριακό πρωτάθλημα.

Anorthosis24: Πανηγύρισες κάποιο τίτλο με την Ανόρθωση;

Περατικός: (γέλια) Πάντα μας προλάβαιναν άλλοι δυστυχώς. Όταν αγωνιζόμουν στην Ανόρθωση, διεκδικήσαμε δύο φορές τον τίτλο αλλά τερματίσαμε και τις δύο χρονιές δεύτεροι κάτω από τον Απόλλωνα και την Ομόνοια.

Anorthosis24: Κάποιο γκολ που σκόραρες και θα σου μείνει αξέχαστο;

Περατικός: Με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο όταν διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα εμείς και ο Απόλλωνας. Ήταν μπροστά στο σκορ ο Απόλλωνας με 2-0 και μείωσα εγώ σε 2-1 αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν ισοφαρίσαμε αλλά δεχθήκαμε και 3ο γκολ κι έτσι χάσαμε το πρωτάθλημα.

Anorthosis24: Ποια η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα;

Περατικός: Είναι τρεις-τέσσερις ομάδες αρκετά καλές φέτος. Η ΑΕΚ δείχνει καλά στοιχεία, η ΑΕΛ είναι περίπου όπως και πέρσι. Όμως νομίζω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στη σταθερότητα και η Ανόρθωση είναι η ομάδα που δείχνει πιο σταθερή στο γήπεδο μέχρι στιγμής.

Anorthosis24: Ποιες ομάδες πιστεύεις θα είναι στην πρώτη τετράδα;

Περατικός: Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και ΑΕΚ ή Απόλλων ας. Η Ομόνοια δεν νομίζω να τα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Anorthosis24: Ποια είναι η γνώμη σου για τη φετινή Ανόρθωση;

Περατικός: Η φετινή Ανόρθωση είναι πάρα πολύ σταθερή, είναι πάρα πολύ κοντά στους στόχους της και με τις αδυναμίες που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι άλλες ομάδες, νομίζω ότι θα τα καταφέρει να πάρει τον τίτλο φέτος.

Anorthosis24: Κάποιο ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζεις από τη φετινή Ανόρθωση;

Περατικός: Όλοι συμβάλλουν στην φετινή Ανόρθωση, ο καθένας με τις ικανότητες και το ταλέντο που διαθέτει στο γήπεδο. Όλοι έχουν την δική τους ποδοσφαιρική αξία. Φυσικά ο Λαβόρδε είναι ένα ξεχωριστό ταλέντο που διακρίνεται στη φετινή Ανόρθωση.

Anorthosis24: Πως βλέπεις τη διαιτησία στην Κύπρο;

Περατικός: Εντάξει, μπορώ να πω ότι η διαιτησία διορθώθηκε αρκετά και ειδικά τώρα με τις κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα. Οι διαιτητές αυτοί είναι μορφωμένοι. Φυσικά και συνεχίζουν να υπάρχουν λάθη τα οποία πιστεύω μπορούν να διορθωθούν στο μέλλον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ