ΑΕΠ 0 – 2 Ανόρθωσις: Με το δεξί στο δεύτερο γύρο

Με το δεξί μπήκε η ομάδα μας και στο δεύτερο γύρο του φετινού μαραθωνίου, αφού κατέβαλε τη μαχητική Πάφο με 0-2.

Η ομάδα του Ρόνι Λεύι ξεκίνησε ορεξάτα το παιχνίδι – μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο – έχοντας σαφώς επιθετική διάταξη. Μπροστά από το Μάστρου, όπως γράψαμε στο pregame, παρατάχθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Κόλιν, Ίλιτς, Αλέξα και Άντιτς. Μπροστά τους οι Σκοπελίτης σε ρόλο ανασταλτικού χαφ και Σπαντάτσιο με πιο δημιουργικό χαρακτήρα. Την τετράδα της επίθεσης αποτελούσαν στα άκρα οι Λαμπόρδε και Κάλβο και στα αντίπαλα τετράγωνα οι Οκκάς και Ιντζχάκι.

Η ομάδα μας έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες, τις οποίες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ, με πιο ξεκάθαρη αυτή του Ιντζχάκι στο 25ο λεπτό. Προηγήθηκε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του πολύ καλού Άντιτς, απόκρουση από τον τερματοφύλακα και στην επαναφορά ο Ιντζχάκι σπατάλησε την ευκαιρία, προ κενής εστίας.

Πιο πριν, στο 17ο λεπτό, ο ίδιος παίχτης δεν εκμεταλλεύτηκε πάσα του Λαμπόρδε, με το Ρέινα να λέει “όχι”. Κάποιες ακόμα καλές ευκαιρίες με δράστη τον Ιντζχάκι στο 29΄και 33΄, αλλά και ένα δυνατό σουτ στο 34΄του Σκοπελίτη, πριν ο Οκκάς χάσει την ευκαιρία του ημιχρόνου: ο αρχηγός βρέθηκε μόνος στο αριστερό άκρο της περιοχής, αφού Κάλβο, Λαμπόρδε και Ιντζχάκι άδειασαν ολάκερη την παφιακή άμυνα, αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, ο Οκκάς δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει άλλη ευκαιρία. Ο Τόνι Κάλβο ζάλισε το Μακρή και σύστησε την μπάλα στην περιοχή, με τον αειθαλή επιθετικό να σκοράρει με κεφαλιά ψαράκι. Με το 0-1 η ομάδα μας απέβαλε το άγχος και προσπάθησε να παίξει πιο ορθόδοξο ποδόσφαιρο. 10′ μετά το γκολ ο Λαμπόρδε κατέγραψε κι αυτός μια καλή ευκαιρία, με την Πάφο να ανεβάζει σταδιακά στροφές και υποχρεωτικά να ανοίγεται για την ισοφάριση.

Στο 72ο λεπτό ήταν η μεγάλη φάση της ΑΕΠ, με το Μάστρου να λέει όχι στην κεφαλιά του Γκόραν Ταλ. Σειρά της Ανόρθωσης να απαντήσει στο δίλεπτο 78΄-79΄ με τους Οχαγιόν – που πέρασε μέσα 6 λεπτά προηγουμένως αντί του Οκκά – και Λαμπόρδε.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο στο 89΄ έκανε φτερά και τα μουρμουρητά για την οπισθοχώρηση της Ανόρθωσης ήταν έντονα στην εξέδρα μας. Στο 90΄ο Κάλβο άφησε τη θέση του στο Ρονκάτο, αφού ο Γαρπόζης του είπε όχι πάνω στην γραμμή, όταν προσπάθησε να τελειώσει το ματς μετά από εξαιρετική ασίστ του Λαμπόρδε. Το ίδιο όμως δεν έγινε στο 93΄, οπότε και ο Ιντζχάκι – με τη συμβολή και του Σκοπελίτη – απλά έσπρωξε την μπάλα στο παφιακό πλεκτό, αφού ο Λαμπόρδε μπούκαρε και πήρε παραμάζωμα την αντίπαλη άμυνα.

Η είσοδος του Σιέλη στο 90΄+3΄αντί του Λαμπόρδε, σήμανε και τη λήξη του παιχνιδιού.

AEΠ: Ρέινα, Ιωάννου, Ταλ, Γαρπόζης, Σάββα, Κρις, Γκρούιτς (55΄ Ευθυμίου), Μακρής, Σάουλο, Σίλας (83΄ Βαρναβίδης), Σερτζιάο (68΄ Φιλίππου).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μάστρου, Ίλιτς, Αλέξα, Άντιτς, Κόλιν, Σκοπελίτης, Σπαντάτσιο, Λαμπόρδε (90΄+3΄ Σιέλης), Κάλβο (90΄ Ρονκάτο), Οκκάς (72΄ Οχαγιόν), Ιντζχάκι.

Κίτρινες Κάρτες: Ιωάννου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ