Η συνέντευξη τύπου του Σάββα Κάκου

Συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του Αντώνης Παπαδόπουλος έδωσε το πρωί της Πέμπτης, ο Πρόεδρος του σωματείου Σάββας Κάκος.

Αναφερόμενος για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας, ο κ. Κάκος ανέφερε πως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε και πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο τέλος του χρόνου. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κόσμο, αναφέροντας πως έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που γίνεται από το σωματείο, κάνοντας αναφορά για την συσπείρωση του κόσμου μας που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Προχωρώντας στο οικονομικό, ανέφερε πως είναι το Α και το Ω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την μαζική παρουσία του και την οικονομική του βοήθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Τόνισε πως έχουμε χάσει αρκετά χρήματα από χορηγούς λόγω της κρίσης.

Ο κ. Κάκος παρακάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια ενίσχυσης των ταμείων του σωματείου έτσι ώστε να ήμαστε συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και για να κλείσουμε παλιές τρύπες. Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα και το λαχείο μεταγραφικής ενίσχυσης. Το λαχείο θα είναι αξίας 10 Ευρώ και θα κυκλοφορήσει στα παιγνίδια της ομάδας, ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει μπλοκ εισιτηρίων και να τα πουλάει στον κόσμο.

Έκανε επίσης αναφορά για τα blue pages, τονίζοντας πως είναι τιμή μας να έχουμε την «ταμπέλα» του Ανορθωσιάτη και πως στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Μέσω των blue pages, στόχος είναι να καταγραφούν όλοι οι Ανορθωσιάτες. «Είναι τιμή μας να λέμε ότι ήμαστε Ανορθωσιάτες», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος. Αναφορά έκανε και στο βιβλίο δωρητών, όπου ανέφερε ότι περιμένει από τους επώνυμους Ανορθωσιάτες να αγκαλιάσουν το βιβλίο δωρητών. Είπε πως είναι μεγάλη ένεση στην προσπάθεια που κάνει το σωματείο για να φτιάξει τα οικονομικά του. Τα ποσά που μαζεύτηκαν από αυτές τις προσπάθειες δεν κρίνονται ως ικανοποιητικά, με τα ψηφία του συνόλου να μην έχουν γίνει ακόμα έξι…

Ο κ. Κάκος έκανε αναφορά και στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, όπως ο Χριστουγεννιάτικος χορός αύριο στη Λευκωσία, και για την εκδήλωση στο Θεμιστόκλειο την Τετάρτη όπου θα δώσουν το παρών τους μέλη του Δ.Σ αλλά και οι Λαβόρδε, Κάλβο, Ρέζεκ και Μποαβεντούρα, ενώ έκανε αναφορά και για μεγάλη εκδήλωση για τα γενέθλια μας στις 30 Ιανουαρίου.

Για την ΚΟΠ, ο κ. Κάκος ανέφερε πως ήμαστε μέρος του Κυπριακού ποδοσφαίρου και έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο όμως ουδέποτε εξυπηρετούν κάτι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις. Έκανε αναφορά στο Financial Fair Play που έρχεται από τον ερχόμενο Μάρτη και ότι εμείς δεν θα κάνουμε υπερβάσεις. Αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη μείωση ομάδων τονίζοντας πως δεν είναι βιώσιμο το ποδόσφαιρο μας χωρίς την μείωση των ομάδων  λόγω και της κρίσης.

Για τα προσφυγικά σωματεία, ανέφερε πως είναι υποχρέωση μας  να στηρίξουμε όλα τα προσφυγικά σωματεία όπως τον Διγενή, τονίζοντας σας πω ότι έχουμε μαζέψει 10000 ευρώ για το προσφυγικό σωματείο. Ανέφερε ότι μπορεί να έχουν γίνει πολλά λάθη αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλείσει κανένα προσφυγικό σωματείο. Είπε πως αύριο θα υπάρχει συνάντηση προσφυγικών σωματείων και την άλλη βδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα για να μην φτάσει κανένα άλλο σωματείο στο σημείο του Διγενή.

Ο Πρόεδρος έκανε αναφορά και για τους οργανωμένους της ομάδας. Τόνισε πως οι σχέσεις του συμβουλίου με τους οργανωμένους είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και πως είναι υποχρέωση όλων να προστατεύουν το Σωματείο αλλά και ο ένας τον άλλο. Δεν θέλουμε να βλέπουμε παιδιά στην φυλακή και να πληγώνονται αυτοί και η ομάδα μας, τόνισε ο Πρόεδρος. Έκανε αναφορά επίσης και για βρισιές που ακούστηκαν για την ομάδα μας στο ΓΣΠ το περασμένο Σάββατο, όταν μας αποκάλεσαν «κκιλιντζιρους πρόσφυγες».

Όσον αφορά στη διαιτησία, τόνισε πως με το να φωνάζουμε και να βρίζουμε δεν κάνουμε τίποτα. Είπε πως έχουμε και εμείς τα παράπονα μας από την διαιτησία και μιλούμε εκεί που πρέπει και όχι συνέχεια. Τόνισε πως θέλουμε να βελτιωθεί η διαιτησία και πως χρειάζεται στήριξη και θα την έχει.

Για τους στόχους της ομάδας στην Ευρώπη, προτεραιότητα έθεσε την σωστή διαχείριση των οικονομικών, η οποία θα θα φέρει – σύμφωνα με τον πρόεδρο – και την ευρωπαϊκή διάκριση. Προσωπικά ο ίδιος, δεν θέλει – λέει – να μείνει για πολλά χρόνια πρόεδρος, αλλά θα αποχωρήσει όταν εκπληρωθούν οι στόχοι του και η ομάδα σταματήσει να βασίζεται σε 2-3 άτομα.

Ερωτώμενος για το χρέος, ο Σάββας Κάκος απέφυγε να απαντήσει, αφήνοντας να νοηθεί ότι αυτό ξεπερνά τα 5-6 εκατομμύρια, αλλά θεωρεί ότι είναι διαχειρίσιμο. Σε ότι αφορά στο Αντώνης Παπαδόπουλος, υπάρχει ακόμα ένα χρέος της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ, την στιγμή που η εκτιμώμενη αξία του γηπέδου ξεπερνά κατά πολύ τα 15 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος υπενθύμισε και τα περιουσιακά στοιχεία του Σωματείου που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές μας. Με βάση τα πιο πάνω, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του εισιτηρίου.

Για το καυτό θέμα της ενίσχυσης, ο κ. Κάκος εξήγγειλε την πρώτη μεταγραφή εντός των ημερών, εκτός απροόπτου, σίγουρα εντός του 2012. Άφησε να νοηθεί ότι η απουσία Μποαβεντούρα επηρέασε τον σχεδιασμό, συνεπώς μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι σε αυτή τη θέση θα υπάρξει πιθανόν ενίσχυση. Επιπλέον, ανέφερε ως παράγοντα που θα επηρεάσει το ψάξιμο του κ. Λεύι και τον τραυματισμό του Βαλβέρδε. Για τον Πιέρο Σωτηρίου που έχει δει το φως της δημοσιότητας, συνέστησε υπομονή μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα επιστρέψει ο πρόεδρος τους Ολυμπιακού από το εξωτερικό. Άγνοια εξέφρασε για το Ρουί Ντουάρτε, όταν τέθηκε εκ νέου το όνομα από δημοσιογράφους. Ο Σρένταρ Μπλάζιτς μάλλον φεύγει δανεικός, θέμα που θα ξεκαθαρίσει την άλλη βδομάδα.

Για το αντίστροφο τώρα ενδεχόμενο, δηλαδή να αποχωρήσουν παίχτες της ομάδας, ο Σάββας Κάκος ήταν αινιγματικός. Από τη μια δεν έκρυψε ότι ακούγονται σειρήνες και ότι η Ανόρθωσις είναι ανοιχτή σε προτάσεις, από την άλλη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίποτα επίσημο και πως επιθυμία είναι να παραμείνουν όλοι στο ρόστερ μέχρι το Μάιο.

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ