Ανασκόπηση ποδοσφαιριστών 2012: Μάθιου Βαλβέρδε

Ο 28χρονος Γάλλος μπορεί να φορά την φανέλα με το νούμερο 16, εντούτοις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο μυαλό του κάθε Ανορθωσιάτη είναι το νούμερο 1. Μετά τον Αριάν Μπεκιάι και το μακρινό 2008, η ομάδα βρήκε επιτέλους έναν τερματοφύλακα που εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτό πιστοποιείται με την καλύτερη αμυντική επίδοση της τελευταίας (τουλάχιστον) πενταετίας.

Ποδοσφαιριστής που ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες, με αξιόλογη όμως καριέρα στο Γαλλικό πρωτάθλημα, ο Βαλβέρδε πήρε από την πρώτη αγωνιστική την φανέλα του βασικού σπίτι του, χάνοντας λεπτά συμμετοχής μόνο μετά τον τραυματισμό του στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ. Αποφασιστικός στις εξόδους, καίριες τοποθετήσεις εντός και εκτός μικρής περιοχής, ανάστημα που γεμίζει την περιοχή, αντανακλαστικά που κάνουν τον Μπλάζιτς μια κακή ανάμνηση είναι μερικά χαρακτηριστικά που έχουν αναδείξει τον ύψους 1.86 πορτιέρο σε ζωτικό κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας της Ανόρθωσης.

Μετά από 12 εμφανίσεις στην αρχική ενδεκάδα και 1036 αγωνιστικά λεπτά, μάζεψε την μπάλα από το πλεκτό του σε μόλις 6 περιπτώσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του για 6 αγώνες. Συγκεκριμένα δέχθηκε γκολ στους αγώνες με ΑΕΠ, ΕΝΠ, Εθνικό Άχνας (εντός) και ΑΕΚ, Ολυμπιακό (εκτός). Αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΠ στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ