Έχει «μέταλλο» πρωταθλήτριας

Η χθεσινοβραδινή εμφάνιση της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ και το τεραστίας σημασίας διπλό που πανηγύρισε απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, ήταν μια επιβεβαίωση πως η φετινή Ανόρθωση έχει το «μέταλλο» της πρωταθλήτριας.

Η Ανόρθωση προτίμησε να δώσει τις απαντήσεις της στο γήπεδο, αντέχοντας στα κόλπα και τα τερτίπια του αντίπαλου που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να σπάσει το ηθικό μας.

Παίξαμε με πάθος
Τα τόσα αγωνιστικά προβλήματα που είχαμε, δεν μας εμπόδισαν απέναντι στους γαλαζοκίτρινους. Οι ποδοσφαιριστές του Ρόνι Λέβι για ακόμη ένα παιχνίδι έπαιξαν με πάθος, ενώ ο προπονητής μας δεν δίστασε να παρατάξει την ομάδα του με φουλ επιθετικό σχήμα.

Η συνεχής πίεση από ψηλά που ασκούσαμε στους αντίπαλους, έφερε ως αποτέλεσμα να ανοίξουμε το σκορ νωρίς, με τον Κόλιν να βγάζει γλυκιά σέντρα από δεξιά και τον Ρέζεκ να πετάγεται ανενόχλητος και με άνεση να ανοίγει το σκορ προτού συμπληρωθεί το 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό και μετά κάναμε αυτό που ξέραμε: Συνεχή πίεση και τρέξιμο πίσω από την μπάλα και σωστή άμυνα σε συνδυασμό με αντεπιθέσεις-φωτιά.

Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί, το σκορ δεν θα ήταν 0-1 αλλά 0-2 ακόμη και 0-3! Όμως στα ντέρπι αυτά, ακόμη και το “μισό γκολ” είναι χρυσό. Το +4 και ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα, είναι απλά η επιβράβευση της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες μας.

Αντεπεξέλθαμε των προκλήσεων
Σημειώνουμε πως μέσα στο α’ γύρο η Ανόρθωση είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Αρχικά ήταν η… περίεργη απευθείας κόκκινη στον Ιτζάκι που άφησε τον παίκτη μας εκτός για αρκετές αγωνιστικές, ακολούθησε το σοκ με τον Μποαβεντούρα, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο κι έπειτα είχαμε τις τιμωρίες στους Αλέξα και Ρονκάτο που όπως φαίνεται ήταν αποτέλεσμα έντονου παρασκηνίου από τους αντίπαλούς μας.

Η Ανόρθωσις όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ γύρου, φρόντιζε να δίνει τις απαντήσεις της στο γήπεδο. Αποτέλεσμα; Να δημιουργήσει ένα αήττητο σερί. Αν μάλιστα κατάφερνε να κερδίσει και την ΑΕΛ στο “Παπαδόπουλος” (έδειξε πως μπορούσε άνετα, αλλά ο Ιτζάκι στάθηκε άτυχος) τότε η διαφορά μας από το ΑΠΟΕΛ θα εκτοξευόταν σήμερα στο +6.

Η επόμενη μέρα
Πλέον, η επόμενη μέρα, βρίσκει την Ανόρθωση πιο πεισμωμένη από ποτέ. Με σωστές κινήσεις προγραμματισμού μέσα στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, η ομάδα θα ενισχυθεί κατάλληλα ούτως ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που κρύβονται μέχρι και τον Μάιο.

Το μόνο που απομένει, είναι η συνεχής στήριξη του κόσμου, ο οποίος φαίνεται πως έχει συσπειρωθεί και πάλι. Το μήνυμα ενότητας που έστελναν οι κυανόλευκοι από την αρχή της σεζόν, έφερε πραγματικά τους φίλους της ομάδας κοντά και όλα δείχνουν πως η Μεγάλη Κυρία βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο Ρόνι Λέβι, κατάφερε να κερδίσει πίσω την αξιοπιστία του κόσμου μετά και τον αποκλεισμό από την Ντίλα Γκόρι και με την ομάδα να “φωνάζει” πως είναι μια οικογένεια, όλα πλέον φαίνονται ιδανικά για την ομάδα μας.

Η προσοχή στην ΑΕΠ
Η προσοχή πλέον στρέφεται στον κρίσιμο αγώνα με την ΑΕΠ, στην Πάφο. Οι φίλοι της Ανόρθωσης θα πρέπει να δώσουν μαζικά το παρών τους στο Παφιακό και να σπρώξουν την ομάδα μας προς τη νίκη, με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσουμε τον “αέρα” των τεσσάρων βαθμών που έχουμε από τη δεύτερη ομάδα και για να διατηρήσουμε το ηθικό μας ψηλά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ