H επικοινωνιακή πολιτική του Αποέλ και η Ανόρθωση

Η επικοινωνιακή πολιτική του Αποελ άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή από τον αγώνα Ανόρθωσις-Ομόνοια για το πέναλτι που κέρδισε ο Λαβόρδε στο 6′. Μια φάση που για να αποφασίσουν οι εμπειρογνώμονες ότι θα μπορούσε και να μην δοθεί, έπρεπε πρώτα να την δουν 100 φορές και άλλες τόσες να την σταματήσουν για να μετρήσουν τα εκατοστά που απείχε το πόδι του επιθετικού από τη γραμμή της επανορθωτικής. Μάλιστα, τότε μας είχαν πει ότι αφού δόθηκε η παράβαση (λανθασμένα ή σωστά), έπρεπε να δοθεί και κόκκινη στον αμυντικό. Ταυτόχρονα όμως, η επικοινωνιακή πολιτική του Αποέλ παρέλειψε να αναφερθεί στην άδικη δεύτερη κίτρινη στον Ίλιτς καθώς και στην διακοπή του αγώνα εξ υπαιτιότητας των φιλάθλων της Ομόνοιας, γνωρίζοντας ότι από τον αιώνιο δεν απειλούνται φέτος.

Εν συνεχεία, το σκηνικό μεταφέρθηκε με τον ίδιο έντονο ρυθμό στον αγώνα Ανόρθωσις-Σαλαμίνα και στην φάση του πέναλτι πάνω στον Λαβόρδε, όπου ο αρχιδιαιτητής δικαίωσε τον Παναγή ότι σωστά το καταλόγισε, προς απογοήτευση όλων.

Εντέχνως, από την επικοινωνιακή πολιτική του Αποέλ, παρέλειψαν να αναφέρουν ότι στο μεσοδιάστημα των 2 πιο πάνω φάσεων, η Ανόρθωση αδικήθηκε:
• στην αποβολή του Ιντζάκι στον αγώνα με το Παραλίμνι,
• στο πέναλτι και πάλι πάνω στον Λαβόρδε στον αγώνα με την Δόξα,
• όταν κατακρεουργήθηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα όπου έπρεπε να δοθούν 4 κόκκινες σε βάρος του Απόλλωνα και πέναλτι στον Οκκά,
• όταν ακυρώθηκε κανονικό γκόλ του Οκκά στον αγώνα με την Αλκή ως οφσάιντ,
• στον αγώνα με ΑΟΑΝ, όπου αντί να δοθεί το καθαρό πέναλτι στον Οκκά, δόθηκε κίτρινη για θέατρο,
• στον αγώνα με τον Εθνικό Αχνας, όπου αντί να δοθεί το καθαρότατο πέναλτι στον Λαβόρδε, δόθηκε κίτρινη και πάλι για θέατρο.

Όλες οι πιο πάνω φάσεις καθαρές και αντικειμενικά, αδικούσαν την Ανόρθωση.

Με τον πόλεμο όμως μέσω τον ΜΜΕ το Αποέλ προσπαθεί:
• να αποπροσανατολίσει την προσοχή του κόσμου για την εικόνα της ομάδας τους που απέχει μίλια μακριά από την περσινή,
• να δικαιολογηθεί που ξήλωσαν το ρόστερ των επιτυχιών και το αντικατέστησαν με ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας όπως οι Μπορδα, Μπούντιμιρ και Ζουέλα,
• να ασκήσουν πίεση στη Διαιτησία να κρατά το Αποέλ και την Ανόρθωση κοντά, ενόψει και της μεταγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου,
• να βγει προς τα έξω ότι το Αποέλ αδικείται για να διαγράψει την φήμη του ανά το Πανελλήνιο και,
• να έχει την εύνοια της διαιτησίας ενόψει και των ντέμρπι.

Από την άλλη, η Ανορθωση με την πρόσληψη του κ. Αλεξάνδρου ως σύμβουλου επικοινωνίας, αρκείται στο να απαντά στις προκλήσεις του Αποέλ στον ίδιο τόνο, πράγμα το οποίο δεν έκανε σε προηγούμενα χρόνια, διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα του Σωματείου και την υπερηφάνεια του κόσμου της Ανόρθωσης παράλληλα και με την σπουδαία αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Δεν πρέπει να ακολουθήσει περαιτέρω την προκλητική και αναίτια στάση του επίσημου Αποέλ για χάρη των υγειώς σκεπτόμενων φιλάθλων της Ανόρθωσης και για χάρη του γενικού φίλαθλου κοινού.

Ας παιχτεί ποδόσφαιρο και ας κερδιθεί ο τίτλος στο γήπεδο !

ΥΓ: Μέχρι την 10η αγωνιστική: Aνόρθωση 23 κίτρινες 2 κόκκινες και 1 τιμωρία 2 αγωνιστικών μέσω βίντεο !
Αποέλ: απλά 12 αναπόφευκτες κίτρινες κάρτες!

Δώρος Παπαηλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ