Τα χρωστούμενα του Ρόνι…

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του, τρίτη από τη θέση του προπονητή της Μεγάλης Κυρίας, ο Ρόνι Ντέρμπι αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις, το παιχνίδι δεν είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, με την ομάδα του Ισραηλινού να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Ωστόσο, η συγκομιδή του προπονητή μας ήταν μόλις δυο βαθμοί, ο ένας με την Κυρία και ο άλλος με την Στεάουα.

Η πρώτη φορά στην οποία ο Λεύι συνάντησε την ΑΕΚ, ήταν το Σεπτέμβριο του 2011, στα πλαίσια των αγώνων για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η απρόσμενη ισοπαλία στη Λάρνακα (1-1), ήταν και το κύκνειο άσμα του προπονητή από τον πάγκο του Ρουμάνικου συλλόγου. Ο Μπεκάλι, πρόεδρος της Στεάουα, δεν συγχώρεσε το Λεύι γι’ αυτό το στραβοπάτημα. Ουδέν κακόν αμιγές καλού ωστόσο, αφού η απόλυση αυτή, έφερε τη μετακόμιση της οικογένειας Λεύι στην Κύπρο, για λογαριασμό της ομάδας μας.

Η ΑΕΚ έμελλε να είναι και η πρώτη ομάδα που θα κέρδιζε το Ρόνι Λεύι σε κυπριακό έδαφος. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου,για την 11η αγωνιστική, φύγαμε με σκυμμένα κεφάλια από το Αντώνης Παπαδόπουλος, με το φωτεινό πίνακα να δείχνει “0-1”. Στη ρεβάνς του δευτέρου γύρου, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς προηγούμενοι με 0-1 από τα… αποδυτήρια, απέναντι σε μια αδιάφορη ΑΕΚ. Η ομάδα μας όμως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκε να βρίσκει ρυθμό και μοιραία δέχτηκε την ισοφάριση, βάζοντας ακόμα ένα καρφάκι στο φέρετρο, μέσα στο οποίο θάψαμε τελικά τις όποιες ελπίδες για διάκριση στην περσινή περίοδο.

Αυτή τη φορά το παιχνίδι έχει άλλο χαρακτήρα, αφού οι τρεις βαθμοί που μας χωρίζουν από την ομάδα της Λάρνακας, έχουν αναγάγει τον αγώνα σε ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Ανόρθωσις δεν βολεύεται με την ισοπαλία, αφού ακολουθούν παιχνίδια φωτιά με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, ενώ οι προαναφερθείσες ομάδες τα “λένε” και μεταξύ τους αυτή την αγωνιστική. Ο προπονητής μας – που είναι αήττητος από τον ομόλογό του της ΑΕΚ – καλείται να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό που του έδωσε το Ανόρθωσις24, “Ρόνι Ντέρμπι” και να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, ξεπληρώνοντας τα… χρωστούμενα στην ομάδα του Ζήνωνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ