Ντέρμπι είναι, θα περάσουν…

Σε ένα καυτό τριήμερο μπαίνουμε από σήμερα, με τις ομάδες του πρώτου ομίλου της βαθμολογίας να κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους, σε δυο αναμετρήσεις που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι παιχνίδια των “πλέι-οφ”, στο τέλος του πρωταθλήματος. Πλην όμως, είμαστε ακόμα στα τέλη του πρώτου γύρου, τρεις στροφές πριν ολοκληρωθεί, με τις ομάδες να έχουν αρκετές ακόμα μάχες μέχρι το Μάιο. Ιδιαίτερα ο μήνας που ακολουθεί, αναμένεται να έχει κάμποσα σκαμπανεβάσματα, με τους πρωτοπόρους να περιμένει ύπουλο πρόγραμμα. Ιδιαίτερα για την ΑΕΚ, την ΑΕΛ και το ΑΠΟΕΛ, ακολουθεί εξαιρετικά δύσκολη συνέχεια, αφού έχουν από μια αναμέτρηση με την Ανόρθωση!

Δυστυχώς, αντί να αποτελούν γιορτή του ποδοσφαίρου, τα παιχνίδια διεξάγονται στη σκιά της ψιθυρολογίας. Και τι δεν ακούστηκε αυτές τις μέρες για πάρε-δώσε παραγόντων, τραπεζώματα, φακελάκια, πιέσεις για τα κριτήρια, πριμ σε… αντιπάλους αντιπάλων! Πράγματα που αρέσουν βέβαια στους φιλάθλους, αλλά συνήθως φανατίζουν τους ανόητους και οπλίζουν τους ανεγκέφαλους. Για άλλη μια αγωνιστική, περισσότερη σημασία δίνεται στο ποιος θα διαιτητεύσει κάθε ματς, παρά στην αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, τους παίχτες που κάνουν τη διαφορά, τους προπονητές. Τους πραγματικούς πρωταγωνιστές δηλαδή των παιχνιδιών. Λες και υπάρχει ανεξάντλητο πλήθος διαιτητών, οι οποίοι μάλιστα ζουν στον… Άρη, ώστε να είναι άμεμπτοι, ανεπηρέαστοι και χωρίς παρελθόν, για να ορίζονται κάθε βδομάδα, σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό, ας αποτελέσει και σημείο αυτοκριτικής για όλους μας.

Στα “δικά” μας, η Ανόρθωσις κατέρχεται στο ΓΣΖ με δυο σημαντικές απώλειες. Από τη μια, ο Βενσάν Λαμπάν δεν θα είναι ούτε στον πάγκο, αφού ως γνωστόν έχει μεταβεί στην πατρίδα του, προκειμένου να εγχειριστεί στο πόδι. Από την άλλη, ο Ιούλιος Κονναρής θα βρίσκεται μακριά από τον πάγκο για δυο αγωνιστικές, επειδή έτσι έκρινε σκόπιμο η Δικαστική. Μια Δικαστική, που για πολλοστή φορά βρίσκεται στο επίκεντρο με τις αποφάσεις τις, καταργώντας και τα μέτρα και τα σταθμά. “Ζυγίζει” κατά το δοκούν!

Οφείλουμε πάντως να παραδεχτούμε, ότι βρήκαν τρόπο να “εξοντώσουν” τον Ιούλιο, έστω και προσωρινά. Οι πρώτοι που το επεχείρησαν, ήταν οι νυχτοβάτες, που θρυμμάτισαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και του σπιτιού του. Όταν ο εκφοβισμός δεν πέρασε, ήρθε η τιμωρία! Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και άντε τώρα μετά από αυτή τη σειρά γεγονότων, να διαψεύσεις τις ψιθηρολογίες που μόλις πιο πάνω αναφέραμε. Δυστυχώς, τέτοιου είδους ετεροβαρείς αποφάσεις, συντηρούν τις νοσηρές καταστάσεις που μαστίζουν τον χώρο του ποδοσφαίρου μας. Ειδικά τέτοια σώματα που υπηρετούνται από σοβαρούς  -υποτίθεται – ανθρώπους, θα έπρεπε να κλείνουν στόματα κι όχι να ανοίγουν νέες πληγές στο ποδόσφαιρο.

Ευχόμαστε οι όποιες απουσίες να μας αφήσουν ανεπηρέαστους και να καταφέρουμε να διευρύνουμε το σερί των επιτυχιών, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Το 3×3 είναι εξαιρετικά δύσκολο, όχι βέβαια αδύνατο, αλλά με τρεις βαθμούς προβάδισμα και με το πρόγραμμα όπως είναι διαμορφωμένο, διαχειριζόμενοι κατάλληλα τα παιχνίδια μπορεί να μας βρει αλώβητους και πρωτοπόρους το τέλος του πρώτου γύρου.

Χαλαρώστε λοιπόν, ντέρμπι είναι, θα περάσουν. Απολαύστε τα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ