Μήπως να πέσουν οι τόνοι;

Η δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν έχει καλα-καλά ολοκληρωθεί και το κλίμα είναι σχεδόν πολεμικό. Κάποιος άσχετος, θα νόμιζε πως είμαστε στις τελευταίες στροφές με κάθε πόντο να είναι χρυσάφι για τις ομάδες. Εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων, επεισόδια – με ποιούς άραγε ηθικούς αυτουργούς; – παράπονα για τη διαιτησία, παρασκήνιο, εμετικά δημοσιεύματα, αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του δικαστικού σώματος και δεν συμμαζεύεται…

Η διαιτησία είναι γνωστό πως είναι αδύναμη. Με τις πιέσεις που ασκούνται, μάλλον ζημιά γίνεται, παρά κίνηση για βελτίωση. Βέβαια, όσο τα άτομα που διαιτητεύουν είναι από αδύναμα έως ανίκανα, όσο κι αν βοηθηθούν, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουν να σφυρίξουν σωστά! Αλλά κι αν ακόμα η διαιτησία έχει ως δικαιολογία την αδυναμία της, πώς να δικαιολογηθούν οι παράγοντες και οι δικαστές για τις δικές τους αποφάσεις. Όταν ομολογούν, ότι αποφασίζουν υπό το κράτος πιέσεων που τους ασκούνται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο! Τι δικαιολογία έχουν όσοι βγαίνουν στα μέσα να κάνουν δηλώσεις επιπέδου πεζοδρομίου και πως είναι δυνατόν τα ΜΜΕ όχι απλά να τις αναπαράγουν, αλλά να τις ανάγουν και σε μείζον θέμα!

Όλοι όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαχειρίζεστε τις τύχες αυτού του δύσμοιρου ποδοσφαίρου, κάντε παύση και σκεφτείτε για μια στιγμή λογικά. Όσο μπορείτε. Τι θα γίνει αν με τα λόγια, τις πράξεις και τις αποφάσεις σας, οπλίσετε αύριο το χέρι ενός ανεγκέφαλου κι αφαιρέσει μια ζωή; Θα γράφουμε πάλι για τους χουλιγκάνους, τους περιθωριακούς, αυτούς που δεν έχουν θέση στα γήπεδα και το τι δεν κάνει η αστυνομία; Θα ξανακάνουμε συσκέψεις και συνέδρια, μπας κι ανακαλύψουμε τον τροχό για να απομακρύνουμε τη βία απ’ τα γήπεδα; Μα αυτή τη βία, εσείς τη συντηρείτε και τη γιγαντώνετε. Τα δικά σας συμφέροντα εξυπηρετείτε και τις δικές σας αδυναμίες προσπαθείτε να καλύψετε.

Ας συγκεντρωθεί ο καθένας στα του οίκου του κι ας αναλογιστούν όλοι αν οι φετινοί προϋπολογισμοί των σωματείων συνάδουν με το θέαμα και την… ταλαιπωρία της μπάλας που βλέπουμε στα γήπεδα. Ας σκεφτούν αν οι ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί ήταν άραγε λόγω… παρασκηνίου ή λόγω καθαρής ποδοσφαιρικής αδυναμίας, σε συνδυασμό με δυσανάλογη υπεροψία. Τέλος, ας κάνουν και μια συνάντηση οι Προέδροι των Σωματείων – τουλάχιστον των μεγάλων – για να βάλουν κάποιες γραμμές και να θέσουν όρια. Αν τα… λαγωνικά τους συνεχίσουν ανεξέλεγκτα το έργο τους, σύντομα θα κλαίμε επί ερειπίων στην καλύτερη και… θυμάτων στη χειρότερη!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ