Εχθρός του καλού το καλύτερο – Άμεση βελτίωση

Μπορεί η ομάδα μας να έχει εννέα συνεχόμενες νίκες, όμως για να έχουμε ανάλογη συνέχεια πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να έχουμε περισσότερη διάρκεια στο παιγνίδι μας. Στο παιγνίδι με την ΑΕΚ το νεκρό διάστημα που είχαμε από το 20’ μέχρι το 40΄μπορούσε να στοιχήσει, και εκεί είναι που πρέπει να επικεντρωθεί ο Λέβι για τα δύσκολα παιγνίδια που έρχονται.

Όταν η ομάδα μας πιέζει από ψηλά, αναγκάζει τον αντίπαλο να κάνει το λάθος, κάτι που είδαμε σε μεγάλο βαθμό και στο παιγνίδι του Σαββάτου. Άλλωστε, από πίεση δική μας έκανε το λάθος η ΑΕΚ όπου κερδίσαμε το κόρνερ στο πρώτο τέρμα, το ίδιο και για το τρίτο μας τέρμα. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, και όταν δώσαμε χώρο στην ομάδα της Λάρνακας, δεχθήκαμε πίεση που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε δύο τέρματα. Η συνολική αμυντική μας συμπεριφορά ήταν πολύ κακή, με την ΑΕΚ να βγάζει περισσότερους αλλά και ελεύθερους ποδοσφαιριστές στην επίθεση.

Επίσης, το μεγάλο μας πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι οι ακραίοι μας αμυντικοί δεν έχουν συμμετοχή στο παιγνίδι, με αποτέλεσμα να μην έχουμε υποστήριξη στις επιθετικές μας προσπάθειες. Και από την στιγμή που οι ακραίοι μας αμυντικοί δεν ανέβαιναν, οι αντίστοιχοι της ΑΕΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση και δημιουργούνταν αρκετά ρήγματα. Οι γραμμές μας πρέπει να ανεβούν πάνω, έτσι ώστε να περιορίσουμε την επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου. Είναι εμφανές ότι την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, πρέπει να κινηθούμε σε ποδοσφαιριστές σε αυτή την θέση, καθώς είμαστε η μοναδική ομάδα από αυτές που πάνε για πρωτάθλημα που δεν μπορεί να κάνει παιγνίδι με τους ακραίους αμυντικούς, κάτι σημαντικότατο στο σημερινό ποδόσφαιρο.

Με την ΑΕΛ να ακολουθεί, ο Λέβι θα έχει αρκετή δουλειά για να ετοιμάσει μία ομάδα που δεν θα έχει νεκρά διαστήματα στο παιγνίδι της. Άλλωστε, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, για αυτό και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε με την μέχρι στιγμής συνολική παρουσία της ομάδας, αλλά να προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ