Δίχως Κάλβο και Λαβόρδε

Για πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας, η Μεγάλη Κυρία θα παραταχθεί στον αυριανό αγώνα με την Αγία Νάπα χωρίς κανένα εκ των Λαβόρδε ή Κάλβο στη σύνθεσή της. Ο μεν πρώτος κατόρθωσε να αντικρίσει τέσσερις κίτρινες κάρτες στα πέντε και κάτι παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ ο Ισπανός ζήτησε και πήρε άδεια από διοίκηση και τεχνική ηγεσία, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του για το μέλλον.

Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο απουσίαζε ένας εκ των δύο – με την Ντίλα Γκόρι – εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ομάδα μας. Έκτοτε όμως, άλλαξαν πολλά. Ο Ρόνι Λεύι “ξεκόλλησε” και ξεκινά βασικό τον Γιαν Ρέζεκ, ο οποίος όταν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης σκοράρει ακατάπαυστα. Ο Οκκάς προσφέρει πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο στα μισάωρα στα οποία αγωνίζεται, ενώ ο Σπαντάτσιο ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο κέντρο, έστω κι αν διέρχεται μια κάμψη τις τελευταίες δυο αγωνιστικές. Φυσικά, τόσο ο Κάλβο, όσο και ο Λαβόρδε, είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός ματς σε δευτερόλεπτα. Αρκεί μια μαγική ενέργεια, ένα μπάσιμο στην περιοχή, μια σέντρα ακριβείας, για ν’ ανεβάσουν το δείκτη του σκορ για λογαριασμό της ομάδας μας. Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ο Κάλβο ήταν αυτός που έθελξε με την απόδοσή του, για να πάρει τη σκυτάλη μετά τον τραυματισμό του ο Λαβόρδε.

Οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ δεν είναι λίγες, αφού Ιντζχάκι, Ρονκάτο και Οκκάς θα παλέψουν για τις δυο θέσεις. Είναι μια ευκαιρία – ειδικά για τους δυο πρώτους – που οφείλουν να αρπάξουν απ’ τα μαλλιά. Με την εμφάνιση τους, να αναγκάσουν τον Ισραηλινό προπονητή να τους θεωρήσει βασικούς για τη δύσκολη συνέχεια. Αναγνωρίζουν όλοι ότι κανείς τους δεν είναι καθαρόαιμο εξτρέμ, αλλά πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες της ομάδας.

Ευχή όλων, είναι ότι από την επόμενη αγωνιστική ο βαθμός δυσκολίας για μια θέση στην εντεκάδα θα ανέβει, με τον Ισπανό να αφήνει στην άκρη οποιεσδήποτε “σκοτεινές” σκέψεις και να επιστρέψει στην ομάδα. Το ταλέντο του είναι αστείρευτο, αλλά οι μέχρι τώρα επιλογές στην καριέρα του χαρακτηρίζονται ως ατυχείς. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφασίσει επιτέλους να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο και να καλλιεργήσει με πάθος το ταλέντο που του χάρισε απλόχερα ο Παντοδύναμος…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ