“Βγαίνουν” και σε… μπακ;

Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές που αναμφίβολα αποτελούν πολυτέλεια για την Κύπρο. Ο μεν Ρικάρντο Λαμπόρδε έμεινε από… σύμπτωση στα γήπεδα της βραχονησίδας φέτος, ο δε Τόνι Κάλβο έφτασε εδώ λίγο-πολύ από σπόντα!

Παίχτες οι οποίοι ακόμα και στην χειρότερη τους μέρα, ανά πάσα στιγμή είναι εν δυνάμει κίνδυνοι για τον αντίπαλο. Ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ποδοσφαιρικής ευφυίας, μια κίνηση σε κενό χώρο, μια ασίστ σε συμπαίχτη, ένα ψιθύρισμα στην μπάλα και μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες του πιο αμφίρροπου παιχνιδιού. Αποτελούν το δίχως άλλο, την πινελιά που ανεβάζει την επιθετική μας γραμμή ένα ή και δυο επίπεδα πάνω από το τι διαθέτουν οι ανταγωνιστές στη μάχη για τον τίτλο.

Ο κόσμος, εύλογα διερωτάται αν μπορούμε να… ισορροπήσουμε τα πράγματα. Εάν υπάρχουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές, που να μας δώσουν το κάτι παραπάνω και στην άμυνα, ή έστω τα αυτονόητα. Παιχνίδι με παιχνίδι, εντοπίζουμε λάθη πότε στα κεντρικά μπακ, πότε στον χώρο του κέντρου, πότε στις μη επιστροφές επιθετικών. Η πικρή πραγματικότητα, είναι ότι υστερούμε στα άκρα της οπισθοφυλακής, με τραγικές συνέπειες όταν ο αντίπαλος ασκήσει πίεση.

Χωρίς το Λαμπάν στη φαρέτρα του, ο Ρόνι Λεύι έχει χάσει ένα πολύτιμο εργαλείο, που υπό άλλες συνθήκες θα κρατούσε μπάλες στο κέντρο – θα τις έκρυβε μάλιστα όταν χρειαζόταν – θα τις μοίραζε, θα ηρεμούσε τους συμποδοσφαιριστές του. Με δυο καθαρούς κόφτες και τον Σπαντάτσιο κολλημένο στην αντίπαλη επανορθωτική ως κρυφό κυνηγό, το ανέβασμα των μπακ στο κέντρο καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Ο Μποαβεντούρα, ένας παίχτης που έκανε παιχνίδι από αριστερά και ενίοτε τρύπωνε στην αντίπαλη περιοχή, είναι παρελθόν. Ο τεχνικός μας, βρήκε μια καλή εναλλακτική στο πρόσωπο του Βαλεντίνου Σιέλη, δείχνει όμως να θέλει κάτι περισσότερο, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Δεν μπορεί ούτε ο Άντιτς να του το προσφέρει, ούτε ο Κόλιν δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του αγωνιζόμενος από δεξιά. Τουλάχιστον όχι για την ώρα.

Θα ήταν λοιπόν μια ασφαλής πρόβλεψη, ο ισχυρισμός πως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου σ’ αυτές τις θέσεις της οπισθοφυλακής θα επικεντρωθούν. Προφανώς δεν μπορούμε να ζητούμε… Κάλβο και Λαμπόρδε για την άμυνα. Υπάρχουν όμως ποδοσφαιριστές, τόσο στην κυπριακή, όσο και στην ελλαδική αγορά, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές. Παλιά μας τέχνη κόσκινο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ