Ανόρθωσις 5 – 1 Εθνικός: Και απόψε κάνει κρύο!

Το αναμενόμενο έγινε σήμερα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, με την ομάδα μας να κερδίζει με 5-1 τον Εθνικό και να απολαμάνει την μοναξιά της κορυφής με τρεις βαθμούς απόσταση από τους διώκτες της. Μας έβγαλαν την ψυχή όμως στην αρχή του παιγνιδιού, με τον Εθνικό να είναι καλύτερος στο πρώτο μισάωρο και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μετά από συνεχόμενα λάθη της άμυνας μας. Καπού εκεί ξύπνισαν οι ποδοσφαιριστές μας, και με καλύτερο τον αρχηγό Οκκά, πετύχαμε τρία τέρματα με Οκκά, Ρέζεκ και Σπαντάτσιο και πήγαμε στην ανάπαυλα με το υπέρ μας 3-1. Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο, με την ομάδα μας να πιέζει για ακόμα ένα τέρμα και να έρχεται από τον Ιτζάγκι στο 55.Η ομάδα συνέχιζε να πιέζει για πέμπτο τέρμα, αλλά στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Στο 78 όμως κερδίσαμε πέναλτι μετά από ανατροπή του Τόνι Κάλβο το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα ο Σπαντάτσιο. Στην συνέχεια πιέσαμε για έκτο τέρμα, το οποίο δεν ήρθε, αλλά και τα πέντε καλά είναι!

Η σύνθεση

Με αλλαγή συστήματος αγωνίστηκε σήμερα η Μεγάλη Κυρία. Ο Οχαγιόν έμεινε στον πάγκο και αγωνιστήκαμε με ένα αμυντικό χαφ, τον Σκοπελίτη, και δίπλα του σε επιτελικό ρόλο τον Σπαντάτσιο. Επίσης, ο Κόλιν άρχισε βασικός σαν δεξί μπακ με τον Άντιτς να πηγαίνει στο αριστερό και τον Σιέλη να βρίσκεται στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδε, και αμυντικό δίδυμο οι Ίλιτς – Ζόρζε.  Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ιτζάγκι, πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ο Οκκάς, δεξιά ο Ρέζεκ και αριστερά ο Λαβόρδε.

Πρώτο ημίχρονο

Στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι όπως και στα προηγούμενα παιγνίδια δεν ήμασταν δημιουργικοί, έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε ευκαιρίες. Είχαμε όμως μία τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουμε το σκορ, με τον Ρέζεκ να μην μπορεί από κοντά μετά από πάσα του Λαβόρδε να σκοράρει. Ο Εθνικός δεν αγωνίστηκε τόσο συντηρητικά όπως η Σαλαμίνα και η Αγία Νάπα, και όταν έβγαινε μπροστά ήταν επικίνδυνος. Μάλιστα είχαν δοκάρι μετά από σέντρα σουτ και κλασσική ευκαιρία όταν ο Βαλβέρδε εξουδετέρωσε νέο σουτ σε κόρνερ. Και αφού αυτά  δεν έφταναν για να ξυπνήσουν οι ποδοσφαιριστές μας, ήρθε το τέρμα του Εθνικού στο 30’ για να το κάνει αυτό. Εκεί αφυπνίστηκε η ομάδα, βγήκε στην επίθεση, και κατάφερε να σημειώσει τρία τέρματα και ουσιαστικά να τελειώσει το παιγνίδι. Πρώτα στο 35 ο Οκκάς μετά το τετ α τετ σημείωσε την ισοφάριση, ενώ στο 43 σε ρόλο δημιουργού ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο τέρμα στον Ρέζεκ για το 2-1. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε και το 3-1 μετά από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Σπαντάτσιο.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε όπως τελειώσαμε το πρώτο, επιθετικά. Ο Εθνικός μπήκε  στον αγώνα με σκοπό να πετύχει ένα τέρμα το οποίο θα τον έβαζε ξανά στο παιγνίδι, όμως η ομάδα μας βρήκε τους κενούς χώρους για να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Στο 54’ αντί να μας δοθεί πέναλτι, δόθηκε κίτρινη για θέατρο στον Λαβόρδε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Οκκάς έδωσε την ασσίστ στον Ιτζάγκι, και εκείνος έκανε το 4-1 σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα συνέχισε σε ψηλούς ρυθμούς, με τον Κάλβο ο οποίος στο 62 πήρε την θέση του Οκκά,  να κερδίζει πέναλτι το οποίο εκτέλεση εύστοχα ο Σπαντάτσιο σημειώνοντας το δεύτερο του προσωπικό τέρμα. Η ομάδα μας κυνήγησε το έκτο τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε, με το σφύριγμα της λήξης να μας βρίσκει να πανηγυρίζουμε μία μεγάλη νίκη που μας αφήνει μόνους στην κορυφή

Η διαιτησία

Ο διαιτητής σε ένα ήσυχο παιγνίδι, κατάφερε να αφήσει το λιθαράκι του. Αντί πέναλτι στον Λαβόρδε, του έδωσε κίτρινη για θέατρο. Είναι φανερό πλέον πως ο Λαβόρδε είναι στο στόχαστρο και θα τον κυνηγούν σε  τέτοιες φάσεις συνέχεια.

Η ομάδα

Μετά το 30, η ομάδα έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση, σίγουρα πολύ καλύτερη από αυτή των τελευταίων δύο παιγνιδιών. Άλλωστε, αυτό μαρτυρά και το σκορ. Μέχρι το τέρμα του Εθνικού όμως, δεν είδαμε και πάλι την Ανόρθωση που θέλουμε να βλέπουμε. Ελπίζουμε πως μετά το μισάωρο και τον τρόπο που αγωνιστήκαμε, ότι με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε, μπορούμε να πατήσουμε την οποιανδήποτε ομάδα, φτάνει να μην βάζουμε «αλυσίδα» εμείς οι ίδιοι στους ποδοσφαιριστές μας. Σήμερα ήταν και το παιγνίδι όμως που κάναμε τα περισσότερα αμυντικά μας λάθη φέτος, μερικά εκ των οποίων ήταν πραγματικά παιδικά.

Ο προπονητής

Με νέο σύστημα και αλλαγές σε πρόσωπα, παρέταξε την ομάδα ο Ρόνι Λέβι. Είδαμε τον Κόλιν δεξί μπακ, όπως σας ανέφερε το Anorthosis24 τις προηγούμενες ημέρες, ενώ αγωνιστήκαμε με ένα καθαρό αμυντικό χαφ και πέντε επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Το ρίσκο βγήκε, καθώς πετύχαμε πέντε τέρματα και μετά το πρώτο μισάωρο είχαμε αρκετά καλή απόδοση.

Ο κόσμος

Περίπου 4μιση χιλιάδες ο κόσμος σήμερα, λόγω και της ημέρας διεξαγωγής του παιγνιδιού. Οι ΜΑΧΗΤΕΣ δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν, και συνέβαλαν και αυτοί  στην μεταμόρφωση της ομάδας μετά το 30

Τι μας μένει από το παιγνίδι

–          Η Αρχηγική εμφάνιση του Οκκά

–          Η επιθετικότητα της ομάδας μετά το 30’

–          Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε

–          Τα παιδικά αμυντικά λάθη

–          Την συμπεριφορά της ομάδας μέχρι το 30’

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ