Ανόρθωσις 5 – 1 Εθνικός: Η κριτική των ποδοσφαιριστών

Όγδοη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας, και μόνη στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά από τους υπόλοιπους. Δυσκολευτήκαμε το πρώτο μισάωρο, οργιάσαμε στο υπόλοιπο του παιγνιδιού. Η ανάλυση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών μας για το χθεσινό παιγνίδι:

Βασική εντεκάδα:

Βαλβέρδε: Ο Γάλλος πορτιέρο είχε μία καλή απόκρουση πριν το τέρμα που δεχθήκαμε, ενώ για το τέρμα δεν φέρει ευθύνη καθώς τον αφήσαμε μόνο με τρεις αντιπάλους και δεν μπορούσε να το αποσοβήσει. Δεν ήταν καλό το διώξιμο του στην φάση που προηγήθηκε, αλλά τα διαδοχικά λάθη τα έκαναν οι αμυντικοί μας και ο Σκοπελίτης.

Ίλιτς:  Ο Σλοβένος αγωνίστηκε και για τον Ζόρζε χθες, ο οποίος βρέθηκε σε κακή μέρα. Ήταν η ήρεμη δύναμη στην αμυντική μας γραμμή, και ένα λάθος που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο το διόρθωσε ο ίδιος πριν γίνουν απειλητικοί οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού.

Ζόρζε:  Φανερά εκτός κλίματος ο Πορτογάλος, λόγω της αποχής του από τους αγωνιστικούς χώρους το τελευταίο διάστημα. Έκανε αρκετά λάθη και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Πήρε αγωνιστικά λεπτά όμως τα οποία θα είναι χρήσιμα για τα ντέρμπι που έρχονται, και στα οποία τον θέλουμε πανέτοιμο.

Kόλιν: Αγωνίστηκε στην θέση του δεξιού μπακ για δεύτερη φορά φέτος, μετά και το παιγνίδι με την Ομόνοια, στο οποίο επέστρεψε αμέσως όμως στην θέση του κεντρικού αμυντικού μετά τον τραυματισμό Ζόρζε. Τα πήγε καλά αμυντικά, δεν προωθήθηκε πολύ επιθετικά όμως. Περισσότερο αγωνίστηκε σαν δεξιός μπακ για να πάρει λεπτά στην συγκεκριμένη θέση, καθώς αναμένεται στα ντέρμπι που έρχονται να κληθεί να αγωνιστεί εκεί.

Άντιτς: Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά η θέση δεν του είναι άγνωστη καθώς σαν αριστερός ακραίος αγωνίστηκε και πέρσι σε αρκετά παιγνίδια. Βοήθησε αρκετά αμυντικά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως ανέβηκε και αρκετές φορές στην γραμμή βοηθώντας στο επιθετικό κομμάτι.

Σκοπελίτης: Με πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα η «πάσα» που έδωσε στην φάση που δεχθήκαμε το τέρμα. Δεν ήταν σίγουρος με την μπάλα στα πόδια την οποία γυρνούσε αρκετές φορές στους αμυντικούς. Βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου, αλλά έκανε ένα από τα χειρότερα του παιγνίδια.

Σπαντάτσιο: Σε νέο ρόλο ο Σπαντάτσιο, ο οποίος αγωνίστηκε δίπλα από τον Σκοπελίτη στο 4-4-2. Μόνο και μόνο με τα δύο τέρματα που πέτυχε, μπήκε στους διακριθέντες του αγώνα. Γυρνούσε πίσω για να πάρει μπάλα και να μοιράσει παιγνίδι, και η εμφάνιση του ήταν καλύτερη από αυτές των τελευταίων αγώνων.

Οκκάς: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού παιγνιδιού. Ένα τέρμα, δύο ασσίστ, πήρε την ομάδα από το χέρι εκεί που άρχισαν οι μουρμούρες και έδωσε το έναυσμα για την επιβλητική νίκη. Ότι και να πούμε για την χθεσινή εμφάνιση του αρχηγού, θα είναι λίγο. Και όλα αυτά σε 62 λεπτά παιγνιδιού.

Ιντζάκι:  Καλύτερος ο Ισραηλινός από τις προηγούμενες εμφανίσεις του, πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα της ομάδας μας, το οποίο θα τον βοηθήσει στην συνέχεια. Είχε συμμετοχή στο παιγνίδι της ομάδας μας, ενώ το πλασέ του στο τέρμα που πέτυχε ήταν εκπληκτικό.

Ρέζεκ:  Πέτυχε τέρμα μετά από το παιγνίδι με τον Ολυμπιακό και έφθασε τα 7. Στα τελευταία παιγνίδια αγωνίζεται αρκετά στα πλάγια της επίθεσης, και δίνει αρκετές βοήθειες στον εκάστοτε ακραίο αμυντικό. Ο Ρέζεκ που όλοι ξέρουμε, με το πάθος του και τα τρεξίματά του.

Λαβόρδε: Ο Κολομβιανός όποτε έπαιρνε την μπάλα και εξορμούσε προς την αντίπαλη περιοχή, έσπερνε τον τρόμο, ιδιαίτερα μετά το πρώτο μέτριο μισάωρο της ομάδας. Με δική του κούρσα κέρδισε το φάουλ που ο Σπαντάτσιο έκανε το σκορ 3-1. Δέχθηκε μία άδικη κίτρινη κάρτα ενώ έπρεπε να του δοθεί πέναλτι.

Αλλαγές:

Κάλβο: Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά το παιγνίδι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα μας. Έδειξε ότι χρειάζεται λίγη δουλειά για να είναι ο Κάλβο που όλοι ξέρουμε και θέλουμε.

Οχαγιόν: Αντικατέστησε τον Λαβόρδε, και με την είσοδό του στο παιγνίδι κρατήσαμε ακόμη περισσότερο την μπάλα στην κατοχή μας.

Ζούλα: Προσπάθησε ο Ρουμάνος, ήταν στις φάσεις, και για την προσπάθεια του αυτή χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Δύσκολα όμως θα ενταχθεί στο αγωνιστικό πλάνο με το οποίο αγωνίζεται η Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ