Ανόρθωσις 3 – 2 ΑΠΕΑ Αρακαπά: Ολοταχώς για άνοδο

Πανάξια μεν, αγχωτική δε νίκη για την φουτσαλική μας ομάδα σε βάρος της ΑΠΕΑ Αρακαπά, ομάδα που αποτελεί εκ των συνεκδικητών για άνοδο, γεγονός που καταδεικνύεται και από το τελικό 3-2. Οι Μάμας, Χαρή, Κουννάς, Φώκου και Στυλιανού αποτέλεσαν τους πρώτους πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας που πάτησαν παρκέ, δείχνοντας από την αρχή διάθεση να επιβάλουν το γνωστό passing game και τα αδιάκοπα τρεξίματα που χαρακτηρίζουν την ομάδα. Οι Μάμας και Φώκου ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με μακρινά σουτ, πριν ο Κουννάς σημαδέψει το δοκάρι, βάζοντας και τον κόσμο που μαζεύτηκε στο Κοινοτικό Λάρνακας στο παιχνίδι. Σε μια φάση που θύμιζε περισσότερο καλαθόσφαιρα παρά ποδόσφαιρο, ο Μάμας σκρίναρε έξυπνα δίνοντας χώρο και χρόνο στον Χαρή να σημαδέψει το βάθος της αντίπαλης εστίας, βάζοντας την ομάδα μας σε θέση οδηγού.

Λίγο αργότερα ήταν σειρά του Δημητρίου να σημαδέψει το δοκάρι, με τον Χαρή να αδυνατεί στην επαναφορά να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδα μας. Οι αντίπαλοι ανασυντάχτηκαν και αφού έστειλαν το προμήνυμα με σουτ από πλάγια θέση που εξουδετέρωσε ο Στυλιανού, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Η είσοδος του Χαραλάμπους έδωσε νέα πνοή στην ομάδα η οποία εντόπισε την αδυναμία των αντιπάλων στο κάθετο παιχνίδι. Αφού δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ μετά από κάθετη πάσα του Κεραυνού, ο Χαραλάμπους ανέλαβε ρόλο δημιουργού τροφοδοτώντας τον Δημητρίου εντός περιοχής που με ωραία περιστροφική κίνηση έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα μας. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας δεν συνέχισε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, επιτρέποντας στους αντιπάλους να απειλήσουν την εστία του Στυλιανού κυρίως με μακρινά σουτ. Μια γρήγορη αντεπίθεση ήταν ικανή να στείλει τις 2 ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες 2-2, με τον Στυλιανού να έχει και σε αυτή την περίπτωση λίγα περιθώρια αντίδρασης.

Η πεντάδα που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αποτελείτο από τους Δημητρίου, Κουννά, Φώκου, Χαρή και Στυλιανού με τους αντιπάλους να δίνουν χώρο και να επιχειρούν να κτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η επέμβαση του Στυλιανού σε τετ-α-τετ αφύπνισε τους συμποδοσφαιριστές του οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο είχαν φλύαρη κατοχή της μπάλας. Οι Φώκου και Δημητρίου απείλησαν με μακρινά σουτ αλλά το μόνο που κατάφεραν να κερδίσουν ήταν ισάριθμα κόρνερ. Ο τελευταίος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να μετουσιώσει σε γκολ το καλοκτυπημένο φάουλ του Χαραλάμπους, λίγο πριν έρθει η φάση που καθόρισε εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα. Ο Χαραλάμπους, πιστοποιώντας την εξαιρετική του εμφάνιση, τσίμπησε έξυπνα την μπάλα αναγκάζοντας αντίπαλο να τον κτυπήσει βίαια γεγονός που έφερε την αποβολή. Η καλοσχεδιασμένη κομπίνα που στήθηκε στο τάιμ άουτ ,μετουσιώθηκε σε γκολ με τον Χαραλάμπους να τροφοδοτεί τον Κεραυνό που με καλοσυζυγισμένο σούτ από πλάγια θέση έδωσε για τρίτη φορά προβάδισμα στην ομάδα μας.

Λίγο αργότερα ο Θεριστής σημάδεψε το δοκάρι από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση (3ο στον αγώνα), ενώ ο Κεραυνός υποδέχτηκε άψογα μακρινή μεταβίβαση αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Η συμπλήρωση 6 ομαδικών φάουλ έστειλε τους αντιπάλους στο σημείο του πέναλτι αλλά ο Στυλιανού έκλεισε έξυπνα το οπτικό αντίπαλο του αντιπάλου ο οποίος περιορίστηκε στο να σημαδέψει το αριστερό κάθετο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι άσκησαν έντονη πίεση στην εστία του Στυλιανού ο οποίος κατέβασε τα ρολά διατηρώντας την εστία του ανέπαφη. Άξιος συμπαραστάτης του ο Φώκου που περιόρισε στο ελάχιστο τον μακράν κορυφαίο ποδοσφαιριστή των αντιπάλων και ο οποίος είχε προηγουμένως ισοφαρίσει δις.

Το τελικό σφύριγμα έφερε την λύτρωση στους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι πανηγύρισαν την σημαντική επικράτηση που τους βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου. Σε ένα παιχνίδι χαρακτήρα, με ένα πιο έμπειρο και ιδιαίτερο απαιτητικό αντίπαλο, οι ποδοσφαιριστές μας ήταν ουσιαστικοί, εντούτοις λίγο έλειψε να πληρώσουν κάποια κενά διαστήματα. Αναμφίβολα ο χρόνος δουλεύει υπέρ όλων των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή την νέα προσπάθεια ανιδιοτελώς και αξίζουν της συμπαράστασης κάθε Ανόρθωσιάτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ