Ανόρθωσις 1 – 0 Νέα Σαλαμίνα: Η κριτική των ποδοσφαιριστών

Έκτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας, έστω και με μια μετριότατη εμφάνιση. Το σημαντικό όμως είναι οι 3 βαθμοί και η διατήρηση μας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για άλλη μια αγωνιστική. Πως είδαμε όμως την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα: Έχουμε και λέμε:

Βασική εντεκάδα:

Βαλβέρδε: Ο Γάλλος πορτιέρο σταθερός, αν και δεν ταλαιπωρήθηκε από τον αντίπαλο ωστόσο κράτησε ανέπαφη την εστία του και σε αυτό το παιχνίδι. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, και να μας δείξει ότι επιτέλους μετά από χρόνια βρήκαμε ένα τερματοφύλακα που μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του.

Ίλιτς: Εξαιρετικός και πάλι στο ψηλό παιγνίδι, ήρεμος, κρατάει μπάλα. Ηγέτης. Η ομάδα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου γι’αυτό και δεν μπορείς να βγάλεις και πολλά συμπεράσματα για την αμυντική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών.

Kόλιν: Σταθερός όπως πάντα, κέρβερος στα κεντρικά αμυντικά του καθήκοντα, έκανε και χθες τη δουλειά του καθαρίζοντας τις φάσεις με σχετική άνεση.

Σιέλης: Εξαιρετικό παιγνίδι από τον νεαρό Κύπριο, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε “ψαρωμένος” στο παιχνίδι, ενώ αντίθετα είχε πάθος, τσαμπουκά, και περιόρισε πολύ τους επιθετικούς της Σαλαμίνας. Μάλιστα, βγήκε αρκετές φορές μπροστά, όπως μας έχει συνιθήσει. Με τέτοιες εμφανίσεις, θεωρείται βασικός πλέον στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Άντιτς: Ο Άντιτς στο παιγνίδι με την Σαλαμίνα βρέθηκε αρκετές φορές στο επιθετικό μισό του γηπέδου, πρέπει όμως να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιγνίδι του και να αρχίσει και αυτός με την σειρά του να απειλεί από το άκρο, έτσι ώστε να αποφορτίσει την πίεση από τους πλάγιους επιθετικούς μας.

Οχαγιόν: Ο Οχαγιόν έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση και το κυριότερο είναι ότι περιόρισε στο ελάχιστο τα παιδαριώδη μαρκαρίσματα εκεί που δεν πρέπει, χωρίς να κινδυνέψει να δεχθεί κίτρινη κάρτα. Έκοψε πολλές επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων και σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά καλός.

Σκοπελίτης: Μάρκαρε καλά, έκλεβε μπάλες, αλλά με τον Σπαντάτσιο καλά κλεισμένο, δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να του δώσει την μπάλα και να αρχίσουμε επιθέσεις από τον άξονα.

Σπαντάτσιο: Χθες, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας κλείστηκε καλά από την αντίπαλη ομάδα και δεν μπορούσαμε να αναπτυχθούμε σωστά. Δεν ήταν απειλητικός όπως τα προηγούμενα παιγνίδια, και τις λίγες φορές που βρέθηκε με κάθετη κίνηση στην περιοχή του αντιπάλου, οι πάσες που έγιναν είτε δεν έφθασαν σε αυτόν είτε ανακόπηκαν από αντιπάλους. Ευστόχησε όμως στο πέναλτι που έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας.

Λαβόρδε: Όπως πάντα, ο Κολομβιανός έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και ήταν ο καλύτερος και ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου. Ήταν απειλητικός και με την δαιμονιώδες ταχύτητα που τον διακατέχει ζόρισε πολύ την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας και ήταν και ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα μας. Απλά εξαιρετικός.

Ιντζάκι: Έτρεξε, πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν ήταν ο απειλητικός Ιντζάκι του προηγούμενου παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Αντικαταστήθηκε από το Λαμπάν στο 68′, αλλά μπορεί να αγωνιστεί πολύ πολύ καλύτερα. Περιμένουμε περισσότερα από αυτόν.

Ρέζεκ:  Χθες μπορούσε να τελειώσει το παιγνίδι πιο γρήγορα στις 2-3 ευκαιρίες που βρήκε, αλλά ακόμη και έτσι δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τον Τσέχο φορ της ομάδας μας. Αρκούμαστε να του πούμε να χαίρεται το νεογέννητο παιδάκι του, να είναι πάντα υγιές και από εβδομάδας να ξεκινήσει πάλι να… “πυροβολεί”.

Αλλαγές:

Οκκάς: Μπήκε στην θέση του Οχαγιόν στο 60′ λεπτό του αγώνα, ήταν ουσιαστικός όπως πάντα, έκανε κράτημα μπάλας. Σε γενικές γραμμές βοήθησε με την είσοδο του στο παιχνίδι.

Λαμπάν: Μπήκε στην θέση του Ιντζάκι στο 68′. Ένας καλός Λαμπάν πίσω από τον Σπαντάτσιο και μπροστά από το αμυντικό χαφ είναι απαραίτητος στο παιγνίδι μας για να μπορούμε να έχουμε ποδόσφαιρο κατοχής και καλό κράτημα μπάλας όταν η ομάδα πιέζεται.

Ρονκάτο: Μπήκε στο 86′ στην θέση του εκπληκτικού Ρικάρντο Λαβόρδε. Δεν είχε και αρκετή ώρα για να αγωνιστεί αλλά ήταν εκεί που έπρεπε, ροκάνισε χρόνο με το κράτημα της μπάλας που ήταν και το ζητούμενο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ